andziafront Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Witam ! Sprawa ma sie nastepujaca tydzien temu kupilem mz 251 wydaje sie byc w swietnym stanie. Odpala na zimnym silniku z samym ssaniem a na rozgzanym z samego kopniaka za peirwszym razem (bez dodawania gazu). Jednak teraz nie chce tak odpalac, na biegu jalowym gasnie (spadaja jej obroty biegu jalowego). W czym moze tkwic przyczyna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz102 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 sprawdz naładowanie akumulatora i ładowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 gaźnik czysty filtr powietrza etc ?? sprawdź tzw abc mechanika czyli świeca gąxnik zapłon Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andziafront Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 sprawdz naładowanie akumulatora i ładowanie. Wlasnie podczas jazdy w nocy widac delikatnie kontrolke od braku ladowania. Moze to oznaczac powazne niedoladowanie ? gaźnik czysty filtr powietrza etc ?? sprawdź tzw abc mechanika czyli świeca gąxnik zapłon Hm a zabrudzilby sie gaznik czy filtr tak nagle ? przez piec dni chodzil elegancko wydaje mi sie ze zaczal tak pracowac od kiedy zatankowalem (PB98 proporcje oleju wyszly troche wieksze niz 1:50 olej 2T orlen) Ale ze swieca sie zgodze trzeba ja wykrecic sprawdzic jej kolor oraz oczyscic i wyregulowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy Lbn Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 (edytowane) Możliwe ze gaznik sie zabrudził .. Mógł wpasc jakis syf skoro tak z dnia na dzien zaczeło sie psuć Edytowane 20 Listopada 2008 przez Chudy Lbn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endzi25 Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Raczej trzeba będzie wymienić lub naładować akumulator Ale gaźnik i filtr też spróbuj wyczyścić możne tylko to zawadza .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Jeżeli chodzi o obroty to tak jak kolega napisał abc mechanika Jeżeli chodzi o lampkę ładowania i akumulator to sprawdź regulator napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 na zime podnieś deczko obroty jałowe;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astra115 Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 jak chcesz ustawiaćprzerwe na świecy i na przerywaczu to najlepiej szczelinomierzem a nie na oko ja posiadam szczelinomierz to sobie ustawiam i jest zajebiście właśnie ;] np. w sobote w jawce miałem za dużą przerwe bo ustawiłem na oko teraz szczelinomierz w łape ustawiłem zasuwa jak głupia xD więc radze ci zrobić tak samo i powinno być ok a kontrolka ci się świeci napewno od regulatora ja miałem stary mechaniczny regulator to niby miałem ładowanie od 3 tys. a jego wcale nie było i podładuj aku zobaczysz czy będzie lepiej czy nie i jak masz miernik to sprawdź sobie jakie masz ładowanie ;] pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andziafront Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 jak chcesz ustawiaćprzerwe na świecy i na przerywaczu to najlepiej szczelinomierzem a nie na oko ja posiadam szczelinomierz to sobie ustawiam i jest zajebiście właśnie ;] Ja rowniez ustawiam na szczelinomierz , nigdy na oko. Jest juz ok naladowalem akumulator, zrobilem abc mechaniki i jest :lalag: . Dzieki za pomoc i wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 (edytowane) aaa co to za odswierzanie starych postow. nabijanie zabronione Edytowane 7 Grudnia 2008 przez max264 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi