VtwinLover Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Ludzie mam pytanie dzisiaj oglądałem Monstera 600 z 1997r. Zobaczyłem, że nie posiada obortomierza...Ogladalem potem Monstery i wiele z nich nie mialo obrotomierza!! Dlaczego Ducati tak spartolili to przeciez to tak bardzo przydatna rzecz?Zawiodłem się na nich w tym momencie jak mogli takiego czegos nie dac do takiego motocykla już Jawy 350 miały obrotomierz a do Ducati nie dano?? Dlaczego tak bardzo chcieli zaoszczędzić?? Bo już wolał bym zapłacic te 300zł wiecej i posiadac obrotomierz. A tak to trzeba się wysilnac i zastanawiac się na jakich obrotach się jedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Zanim w swoim nie zdjąłem też się wpatrywałem.Teraz na ucho jeżdzę i jest git :icon_mrgreen: Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VtwinLover Opublikowano 31 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Ale ciągle mnie to ciekawi dlaczego Ducati tak to zaniedbało... przecież to profanacja motocykla wykastrowanie go z obrotomierza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 przecież to profanacja motocykla wykastrowanie go z obrotomierza...Z silnika to się zgodzę, ale z obrotomierza???Chyba, że śmigasz na torze. Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sihaja Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Ja w swoim obrotomierz mam... Ale patrzyłam na niego tylko kilka razy na pierwszej wycieczce. :biggrin: Pewnie lepiej mieć i nie potrzebować, niz nie mieć, ale w Monsterku nie jest niezbędny. Cytuj Fakt, iż jakiś pogląd jest szeroko rozpowszechniony, nie stanowi żadnego dowodu na to, że nie jest on całkowicie absurdalny. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że większość ludzkości jest zwyczajnie głupia, należy oczekiwać z dużym prawdopodobieństwem, iż powszechnie panujące przekonania będą raczej idiotyczne niż rozsądne. Bertrand Russell Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Ale ciągle mnie to ciekawi dlaczego Ducati tak to zaniedbało... przecież to profanacja motocykla wykastrowanie go z obrotomierza...Myślę, że przesadzasz. To kwestia Twojego osobistego upodobania. Mnie jeździ się równie motocyklem z obrotomierzem jak i bez tego urządzenia. Zresztą w M600 nie wydaje mi się w ogóle potrzebny. pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VtwinLover Opublikowano 31 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Ja bez obrotomierza bym nie mógł jeździć lubię bardzo szybkie zakrety i składać się w nich a tam mi obrotomierz jest bardzo potrzebny. Wiem w jakim zakresie obrotów mi kolo może uciec i ogólnie sobie zawsze dizeki niemu obliczam wszystko.Szkoda, że nie ma bo chciałem sprzedawać moją Honde i Kupić Monsterka 900 bo jest niedaleko do kupienia bo kocham Ducaty ale z tym obrotomierzem to przegieli troche...A nie stać mnie na te najnowsze które posiadają obrotomierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Eeee bez przesady... na mobile.de ceny między starszymi a nowszymi to czasem różnica zaledwie 200-300 ojro... czy to tak dużo, aby dyskwalifikowało dany model? Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VtwinLover Opublikowano 31 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Ale ja bym wolął w polsce juz na miejscu miec niż sprowadzac transporty itp... Ale się zastanowie nad ty M900 kij z tym obrotomierzem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Ja tylko tak orientacyjnie podałem, w polce też na bank znajdziesz M900 z obrotomierzem. Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 V- twin, to czy ma obrotomierz czy nie ma , malo wazne jest , najwazniejsze zeby moto bylo w jak najlepszym stanie technicznym i zeby byla to jak najdoskonalsza, pozbawiona chorob wieku dzieciecego, czyli roczniki ponizej i 1998 odpadaja, takie sa realia.Te nowsze roczniki maja lepszy mniej awaryjny alternator i regulator, i luzy zaworowe maja co 10 tys km, a nie co 5-6 tys km jak te starsze. Pozdr. janek 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VtwinLover Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 A to czyli lipa... Szkoda będe musiał jeszcze dozbierac kaski i kupić coś nowszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Ceść, to Vtwin, jednym okiem patrzysz na obrotomierz a drugim na drogę??? :) Na monsterze siedzi się tak że aby zobaczyć obrotomierz, trzeba głowę schylić, więc tak jak pisali pozostali jeździ się na słuch.PozdrSeb Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke75 Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Oborotomierz montowali w 900-tkach od 2000r. a do 600 mozna kupic akcesoryjne zegary z obrotomierzem za stosunkowo nieduże pieniądze. Trzeba troche zapolować na ebay.de. Cytuj DESMOBSESSION DOC POLSKA www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi