Mario_PL Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Witam mam takie pytanie skladam silnik od YZF 426 i nie wiem czy dawac silikon na polowki karterow czy nie ?? Jak mówicie orginalnie nie ma uszczelki , gadałem z mechanikiem mówił że trzeba dać natomiast w salonie Yamahy powiedzieli mi że nie trzeba ponieważ i tak go wyciśnie bo połówki są tak dokładnie spasowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Witam mam takie pytanie skladam silnik od YZF 426 i nie wiem czy dawac silikon na polowki karterow czy nie ?? Jak mówicie orginalnie nie ma uszczelki , gadałem z mechanikiem mówił że trzeba dać natomiast w salonie Yamahy powiedzieli mi że nie trzeba ponieważ i tak go wyciśnie bo połówki są tak dokładnie spasowane Ja składając swój silnik nie dawałem żadnego silikonu, tylko oryginalna uszczelka i wszystko trzyma jak należy żadnych wycieków czy tym podobnych spraw. Więc nie zawracaj sobie dupy silikonami, zwłaszcza czerwonym :lalag: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 (edytowane) Jesli nie ma tam uszczelki to daj to na silikon bo bedzie cieklo. Tylko tez nie dawaj go za duzo bo wiekszosc wyjdzie ci do silnika. Edytowane 13 Października 2008 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_PL Opublikowano 14 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 no tak ale teraz nie bylo silikonu i nie ciekło :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 no tak ale teraz nie bylo silikonu i nie ciekło :]A wcześniej pytałeś :Witam mam takie pytanie skladam silnik od YZF 426 i nie wiem czy dawac silikon na polowki karterow czy nie ??To po kiego dupę zawracasz ?Nie masz co robić?Poskładaj na czarny silikon silnikowy dobrej firmy stosując się do instrukcji. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 z mojego doswiadczenia wynika ze jak oryginalne nie było uszczelki a ni widocznych sladów silikonu to skladajac bez bedzie sie pocić :] Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Zadaj sobie trudu i poszukaj serwisówki do 426. Jest tam napisane, że powinno się używać specjalnej masy uszczelniającej firmy Yamaha (w sensie sygnowanej przez yamahe). W praktyce składałem 3 razy ten silnik na specjalnej masie uszczelniającej Bernera i zawsze było dobrze :biggrin: Silikon też da rade, ale przejrzysty, albo czarny lub szary. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 a czerwony gorzej uszczelnia?? czy tylko kwestia wizualna? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 kwestia estetyki i profesjonalizmu, złóż na dobry silikon na super odtłuszczone powierzchnie. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_PL Opublikowano 14 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 A wcześniej pytałeś :Witam mam takie pytanie skladam silnik od YZF 426 i nie wiem czy dawac silikon na polowki karterow czy nie ??To po kiego dupę zawracasz ?Nie masz co robić? Bo wtedy był składany orginalnie przez fabryke wiec nie wiem czy teraz mam dawać czy też nie Przepraszam barzo że zawróciłem Pana szanowna "dupe" nie mniej jestem wdzięczny za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Nie przepraszaj tylko pomyśl - to na prawdę nie boli.Twój motocykl to nie Bugatti i powierzchnie powinny być uszczelnione silikonem. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Coś mi się nie chce wierzyć, żeby przez przynajmniej 6 lat życia tego motocykla nikt go nigdy nie rozpołowił. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 chyba że był garażowany :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 To bzdura że fabrycznie nie składają na sylikon. Są elementy które składają na sylikon i których nie składają. Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 yo! ja uzywam tego: http://www.moly.com.pl/hylom.html i jest OK. nie ma opcji zebys to poskladal na 'sucho' - oczywiscie z masa uszczelniajaca delikatnie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi