Ksylo Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Noooo fajny traktorek. Musze uzbierac i tez taka przerobke zrobic. :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 http://bobcoor.wrzuta.pl/film/3DqfZf3Gg4a/z750_edhaust Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 (edytowane) Kilka cytatów po przeróbkach: Dzisiaj w końcu znalazłem chwilkę by zamontować wyprutego kata i wydziorki (wszystko made by edhaust) odpaliłem moto na moment bo cały miesiąc myślałem o tej chwili i ... nie zawiodłem się, zarówno wizualnie jaki dźwiękowo, efekt jest rewelacyjny, słoiki na regalach w garażu również podzielają moje zdanie obijając się o siebie :P nie mogę sobie wyobrazić co się będzie działo jak wszytko tam się pięknie wypali przez sezon, normalnie ogień z dupy panowie :P http://www.honda-hornet.pl/viewtopic.php?t=307&start=1760 Tłumiki otrzymalem wczoraj i cóż mogę powiedzieć- wyglądają zajebiście!!!!super robota, tak jakby oryginalnie wyszły z fabryki o takiej długości, nie mam najmniejszych zastrzezeń. Poza tym jeżeli chodzi o edzia to super gość-wyjaśni Tobie jak krowie na rowie czego nie rozumiesz, wyslal mi smsa jak zaczynal robotę i kolejnego jak skończyl. W poniedzialek wyslałem wydechy, we czwartek otrzymalem z powrotem. Czlowiek godny zaufania.W najblizszych dniach wrzucę filmik jak brzmią, dziś je pewnie zalożę jak się wyrobie przed robotą. http://www.z1000.fora.pl/tuning-akcesoria-z1000-z1000sx,12/tlumiki,150-195.html Edytowane 21 Stycznia 2012 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 http://www.youtube.com/watch?v=52vOX4JDCBw Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Aprilia ETV1000 Capo Nord ale z Db-Killerami: http://imageshack.us/clip/my-videos/252/rza.mp4/ Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
II Artur II Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 WitajciePotrzebuję pomocy w sprawie tłumików. Kilka dni temu musiałem dać końcówki tłumików do chromowania i musiałem wywalić tą wełnę która była w tłumikach. Wyglądało to jak wełna szklana lub kamienna, taka jak ociepla się domy. Muszę teraz zrobić tak żeby było po staremu. Moto miał fajny wydech jak dla mnie. Szkoda że przed demontażem nie zmierzyłem poziomu hałasu bo teraz miałbym okazję trochę więcej tej wełny dorzucić. Proszę o pomoc ile i jakiej wełny tam nawinąć, ciasno czy luźno, co się stanie jak jej w ogóle nie dam a co się stanie jak cały wypełnię. Zdjęcia tłumika wklejam tutaj, motocykl to Yamaha Royal Star Venture 1999 rok. Tłumiki nie są oryginalne tylko takie: http://www.bub.com/Yamaha_Venture.cfm?pa=list&psearch=&zsb=0&sc1=Yamaha&sc2=Venture&sc3=Slip-Ons Cytuj --pozdrawiamArtur Wojtkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Ja bym tą rurę owiną warstwą wełny stalowej nierdzewnej na to warstwę siatki stalowej nierdzewnej ,to wszystko owiną ściśle drutem najlepiej nierdzewnym by się to nie luzowało i odwijało a pozostałą przestrzeń pustą wypełnił specjalną wełną mineralną długo-włóknistą.Możesz wypełnić budowlaną,kominkową,skalną itp ale ona nie wytrzyma zbyt długo.Jak będziesz chciał mogę Ci odstąpić takie materiały lub podpowiedzieć gdzie je kupić ale nie znam miejsca gdzie kupisz wszystko w komplecie za jednym zamachem. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyfral Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Witaj Edward.Mam Kawasaki 1500 Vulcan.Jest cichy że aż mnie to drażni(skutery są głośniejsze)Czy możesz zaproponować mi coś interesującego??Chodzi mi standardowo o dużo basu,umiarkowaną głośność,na pewno nie cos takiego jak na pustych wydechach,ale ma być słychać że to 1500cm.Pozdro.Zapodaj jakeiś foty na [email protected] jak te kominy wyglądają bo ich jeszcze nie robiłem i nie mam pojęcia jaką mają budowę.Albo podjedź kiedyś do mnie jak będziesz nie daleko to je oblukam i pogadamy.jestem ciekaw jak się ma sprawa Vulcana 1500 ? ,też będę zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Zapodaj jakieś foty na [email protected] to może da się coś z nimi podziałac bez niszczenia chromów Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
II Artur II Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Ja bym tą rurę owiną warstwą wełny stalowej nierdzewnej na to warstwę siatki stalowej nierdzewnej ,to wszystko owiną ściśle drutem najlepiej nierdzewnym by się to nie luzowało i odwijało a pozostałą przestrzeń pustą wypełnił specjalną wełną mineralną długo-włóknistą.Możesz wypełnić budowlaną,kominkową,skalną itp ale ona nie wytrzyma zbyt długo.Jak będziesz chciał mogę Ci odstąpić takie materiały lub podpowiedzieć gdzie je kupić ale nie znam miejsca gdzie kupisz wszystko w komplecie za jednym zamachem. Witaj edzioZapomniałem dodać że tej wełny w tłumiku było tylko trochę, na końcu tłumika. Tak około 10 cm. Boję się, że jak cały wypełnię wełną to straci ten piękny dźwięk. Demontaż tych końcówek trwa kilkanaście minut, i już mam na wierzchu całe wkłady. Dlatego ze względów finansowych chciałbym to zrobić niskim kosztem, bynajmniej teraz, kiedy cierpię na permanentny brak kasy a sezon tuż tuż. Widziałem wczoraj w Castoramie wełnę stalową o rożnej gradacji. Nie wiem czy jest ona nierdzewna, ale pomyślałem żeby jej tam włożyć trochę i owinąć drutem miedzianym. Tylko nie wiem czy brać tą gęściejszą czy rzadszą.Chodzi o to żebym nawinął kilkaset kilometrów w tym sezonie a po nim wezmę się za to jeszcze raz. Cytuj --pozdrawiamArtur Wojtkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=6UB1jGZHuxI&feature=player_embedded Witaj edzioZapomniałem dodać że tej wełny w tłumiku było tylko trochę, na końcu tłumika. Tak około 10 cm. Boję się, że jak cały wypełnię wełną to straci ten piękny dźwięk. Demontaż tych końcówek trwa kilkanaście minut, i już mam na wierzchu całe wkłady. Dlatego ze względów finansowych chciałbym to zrobić niskim kosztem, bynajmniej teraz, kiedy cierpię na permanentny brak kasy a sezon tuż tuż.Widziałem wczoraj w Castoramie wełnę stalową o rożnej gradacji. Nie wiem czy jest ona nierdzewna, ale pomyślałem żeby jej tam włożyć trochę i owinąć drutem miedzianym. Tylko nie wiem czy brać tą gęściejszą czy rzadszą.Chodzi o to żebym nawinął kilkaset kilometrów w tym sezonie a po nim wezmę się za to jeszcze raz. Jeśli tylko na kilkaset km to wypełnij drobną.A ta w Castoramie na bank nie jest nierdzewną. Edytowane 24 Lutego 2012 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
II Artur II Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 (edytowane) A gdzie dostanę wełnę nierdzewną?To musi być coś takiego? http://nbta.pl/pl/oferta/materialy_absorpcyjne/przemysl_motoryzacyjny/hot_end_goracy_koniec/31,welna_stalowa_nierdzewna.html Edytowane 24 Lutego 2012 przez II Artur II Cytuj --pozdrawiamArtur Wojtkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Firmy RAKSO albo na allegro albo w www.seger.pl albo u mnie. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
II Artur II Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Firmy RAKSO albo na allegro albo w www.seger.pl albo u mnie. Witaj edzioMusiałem wczoraj poskładać tłumiki do kupy. Na razie nawinąłem wełny stalowej takiej jaką miałem pod ręką. Zdziwiony jestem że to nic nie wyciszyło tłumików, jest tak samo jak wtedy kiedy tej wełny prawie wcale nie było :biggrin: Tak że nawet jak ją wydmucha to pewnie tego nie zauważę. Dzięki edzio za pomoc.A co do strony www.seger.pl to mój antywirus Avast krzyczy że na tej stronie jest trojan. Cytuj --pozdrawiamArtur Wojtkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi