Ghost_lbn Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 mam pytanie w związku z przeróbką tłumika... Obiekt- fabryczny tłumik mojego Thundercata, wstawiony w środek czysty przelot 50mm, bez przegród. Rzecz w tym, że zostawiłem końcowe denko fabryczne, a jest w nim db-killer o średnicy wylotu 30 czy 35mm i z 15cm długości, no i tłumik jest za cichy po prostu, oczekiwałem czegoś nieco głośniejszego :/ Zastanawiam się nad wywaleniem samego kilera, wtedy miałbym przez cały tłumik 50mm przelot, a w końcowym denku zwężke do 30-35mm- tylko czy wtedy nie zrobi się na tyle głośny, że niebiescy mogliby się czepić? :/ Mam nadzieje że po tym opisie da się jakoś sensownie ogarnąć co mam na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 6 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Spróbuj a zobaczysz ale jak to badziewie usuniesz na bank będzie głośniejszy i w końcu basowy .Jest ryzyko że będzie za głośny a i średnica 50mm mała nie jest ,najwyżej dorobisz sobie mocowanego na śróbawkę Db-Kilera demontowalnego. Ale z natury te silniki Yamahy głośne nie są. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Dziś na stole miałem do naprawy kominy akcesoryjne przelotowe aluminiowe VIPER.Zamontowane były na Suzuki TL1000s,nie wiadomo ile miały przejechane ale niestety był w połowie puste-wydmuchana i wełna mineralna i wełna stalowa ,0 innej ochrony przed wydmuchiwaniem. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Dziś po raz pierwszy miałem okazję walczyć z seryjnym ukałdem wydechowym w BMW R1200C -BOND :crossy: .Wywaliłem katalizatory.W moto poprawiłey się parametry silnika (moc i moment obr.)na wolnych obrotach jest głośniejszy i zrobił się pierdząco strzelający.W górnym zakresie obr.głośność została jak przed modyfikacją.Jutro będę go poprawiał,z samych tłumików wywale seryjną zawartość i przerobie je po swojemu -rura perforowana i wytłumienia.Mam nadzieje że zacznie on chodzić jak prawdziwy czoper :notworthy: a nie jakaś popierdułka :banghead: . Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Dziś po raz pierwszy miałem okazję walczyć z seryjnym ukałdem wydechowym w BMW R1200C -BOND :crossy: .Wywaliłem katalizatory.W moto poprawiłey się parametry silnika (moc i moment obr.)na wolnych obrotach jest głośniejszy i zrobił się pierdząco strzelający.W górnym zakresie obr.głośność została jak przed modyfikacją.Jutro będę go poprawiał,z samych tłumików wywale seryjną zawartość i przerobie je po swojemu -rura perforowana i wytłumienia.Mam nadzieje że zacznie on chodzić jak prawdziwy czoper :notworthy: a nie jakaś popierdułka :banghead: . No i mam wieści z pierwszej ręki-Bond chdzi z daleka jak jakaś Vałka.Wiem że znajomi właściciela jeżdżący :crossy: Bondami będą następni chętni :icon_biggrin: . Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Ostatnio trafiła się przeróbka w takim wynalazku trójkołowym jak Can-Am Spyrer.Całkiem fajnie to wyszło bo miałem możliwość posłuchać-miejscowy. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 A to ten Bond powyżej opisany; Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 (edytowane) http://www.youtube.com/user/mar7338?blend=22&ob=5#p/a/u/1/pvDfVlNLtVYhttp://www.youtube.com/user/mar7338?blend=22&ob=5#p/a/u/2/3Z-DF-GAzlghttp://www.youtube.com/user/mar7338?blend=22&ob=5#p/a/u/0/Mcpv_1De3HE Edytowane 16 Sierpnia 2011 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 To też moja sprawka: http://www.youtube.com/watch?v=R8kNtPhWR08 Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 2 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Piękny ten Ducat, a pracuje złowrogo :) . Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 4 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 W rzeczywistści brzmi znacznie lepiej. Chciałem poinformować wszystkich iż zakupiłem w końcu Sonometr.Zapraszam wszystkich moich klijentów miejscowych i przejeżdżających nie daleko na bezpłatny pomiar ilości Decybeli jakie udało się uzyskać z moich przeróbek. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Ostatnio miałem okazję przerabiając tłumiki na poczekaniu sprawdzić ilość decybeli przed i po przeróbce.Jakie było zaskoczenie jak okazywało sie po przeróbce tłumiki mieściły się lub prawie w Polskiej normie: HONDA CBF500Przed -88dBPo -92dB Kawasaki VERSYS coś jak ER6Przed -93dBPo -97dB Ale już CAN-AM SPYDER mierzyłem tylko po przeróbce -101dB Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
front247 Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 edzio mam pytanie..Czy robisz takze wydechy w całosci na zamówienie,nie przeróbki?Chodzi o to ze mój oryginalny wydech jest po crashu i juz sie nie nadaje do niczego..chodzi o yamahe FZS 600. Chciałbym wydech przede wszystkim krótszy od oryginalnego..i lekko basowy nie musi byc mega głosny tak srednio starczy.CZy to sie da zrobic ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi