tajnos Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 witam najaralem sie na kawe zx10r z 06' jestem na drodze do jej zakupu lecz obilo mi sie o uszy ze kawasaki to w krzaki :biggrin:??? czy lepsza by byla np. 1000rr z 04' prosilbym o jakies porady czy warto czy nie. :biggrin: thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimek.21 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Ja jak bym miał do wyboru te dwa moto to na 100% wziąłbym honde. Kawy mają słabe silniki (wały, głowice....) ale to Twój wybór. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziken929 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Słaba głowica i wał w ZX10 :biggrin: no pierwsze słyszę... Ja też myślałem nad 1000RR jako następny motocykl, ale wybrałbym ZX10 chociażby z tego względu, że CBR i ERŁAN to najbardziej lampasiarski sprzęt. Szkoda, bo to naprawdę dobre motocykle. ZX10 jest bardzo fajny stylistycznie, mocny i dobrze radzi sobie na torze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 mimek jak niemasz nic mądrego w temacie do powiedzenia to siedz cicho... Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidP Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 (edytowane) Bierz Kawe i bądź indywidualistą, przecież nie każdy musi jeździć Hondą :biggrin: Kawasaki od ostatnich lat robi naprawdę super motocykle. Jeśli już kupisz Kawe to weź pod uwagę że ona Ci żadnego błędu nie wybaczy, a Honda jakiś mały zakresik tolerancji dla rider'a zachowuje. pozdro Edytowane 8 Września 2008 przez DawidP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DEALER Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Ciężki wybór :)Nie sądzę,żeby CBR lub R1 z 2006r miały dużo wytrzymalszą ramę od ZX10...po prostu przy obecnych trendach do zmniejszenia masy większość ram nie wytrzymuje nawet lekkiego strzała czy większego szlifa....sam znam K6, która po drobnej stłuczce miała przekoszoną główkę ramy.....mój kumpel z pracy ma ZX10 z 2006r, często zdarza mu się długa guma i jak na razie wszystko gra....Co do wyglądu - kwestia gustu...a bezawaryjnośc w dużej mierze zależy od traktowania przez poprzedniego właściciela, wszak i w 929 zdarzały się wyjścia korby bokiem a w R1 problemy z dwójką.......także drodzy Panowie nie popadajmy w stereotypy...... Nawiązując do tematu odpowidział bym sobie na pytanie: czy moto ma się łatwo i szybko sprzedać-jeśli tak najłatwiejszy temat będzie z R1 i 1000RR, na Bladego zawsze bedą chetni i napewno dostaniesz na nim mniej w dupę niż na ZXie.....czy są to lepsze moto kwestia preferencji-poza tym kto z nas wykorzysta sportowegoi litra na ulicy w 100%?????? Zaleta posiadania ZX10 to pewna indywidualność w tłumie R1 i RRek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Nie wiem czy widziales: http://filmy.scigacz.pl/Kawasaki_ZX_10R_ko...honda_cbr1000rrMasz tu oba moto w akcji. Tylko 1000RR na filmie to roczek 2006, z poprawionym mnim dolem obrotow wzgladem 2004. A GSXR 1000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Ogólnie to na Twoim miejscu brał bym Kawasaki w jedynym i słusznym oczojebnym zielonym kolorem :D :D Indywidualność wśród japońskiej wielkiej czwórki. Mnie najbardziej urzeka w modelu 2004 charakterystyka silnika - agresja, agresja i jeszcze raz agresja. Dodam od siebie, że moim następnym motocyklem będzie na pewno ZX-10R ;) :) Tak jak napisał DEALER - nie popadajmy w stereotypy bo nawet Hondy się psują. Aha i jeszcze dodam od siebie, że jeśli zdecydujesz się na Hondę, to tak jak ja to powiadam przygotuj się na jedną z najbardziej bezłpłcuiowych charakterystyk silnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziken929 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Hondy się psują jak każde inne moto. Dwója wylata także w fireblade i jak każdy model ma swoje wady i zalety. Jedyne co przeważa szalę na stronę CBR to bogata oferta rynku wtórnego, co na pewno nie jest bez znaczenia :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Ja mam ZX7R i wiem jedno ze jak bede miał troche wiecej $$$ i bede zmieniał sprzeta to raczej kupie ZX10R. CBR na pęczki, R1 zna każdy dres, poza tym ten wygląd już sie przejadł. Jedynie nad czym bym sie jeszcze zastanawiał to gixer. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plooscva Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 witam najaralem sie na kawe zx10r z 06' jestem na drodze do jej zakupu lecz obilo mi sie o uszy ze kawasaki to w krzaki :icon_razz:??? czy lepsza by byla np. 1000rr z 04' prosilbym o jakies porady czy warto czy nie. :banghead: thx. KA - WA - SA - KI !!Kolego, powiem Ci jedno. Mam dziesiątkę od miesiąca - model z tego roku. I jak dotąd nie widziałem drugiej takiej na mieście. :lapad: Na Twoim miejscu zastanowił bym się właśnie nad taką - czyli bierzącym modelem. W tych poprzednich są gorsze heble i ogólnie motocykl jest spokojniejszy w porównaniu z modelem 04 -->> 05. W obecnym chłopaki znowu postawili na dzidowanie (dodali ponadto promieniową pompę przedniego hamulca (w 06-07 chyba jeszcze nie bylo takiej) i powiększyli nieco tarcze.W porównianiu z Hondą z tego roku Kawa jest nieco większa, mimo że masy ma podobne do szećsetki. No i nieśmiało wspomnę na koniec, że to najmocniejszy obecnie (katalogowo) 'liter' na rynku :lapad: ps. No i koniecznie zieloną :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 No a co ten temacik robi w mechanice, drodzy koledzy ???Moze podpowiecie gdzie go przeniesc, zebysce sobie dalej dyskutowali ? :) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Przenieść Adamie ten temat do Sportowo-Turystyczne ... PozdrawiamJanuszm Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the-one Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Nie bądz indywidualistą, bierz to co ci sie bardziej podoba. O moto jakie by to nie bylo i tak trzeba dbac. Cokolwiek bys wzial to zycze szczesliwej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajnos Opublikowano 9 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 :D dzieki za wyczerpujace odpowiedzi ja caly czas stalem za kawasaki mi sie zaje.. podoba myslalem nad honda bo ponoc jest lepsza technicznie ale co do dresow to fakt prawda :) wolalbym gixa ale to juz duzo $$$$ :eek: hamownie i tak zmienie na tuning mam teraz taka w gixe i jest naprawde kozacka wiec niedlugo pewnie zakupie kawke jest zulta (dla mnie super) dzieki i pozdrawiam sorki Adamie.M >juz nie bede< :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi