the-one Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Jeżeli auto ma Ci służyć do przejechania z punktu A do B i nie specjalnie zależy Ci na wyglądzie to polecam mondeo. Super zawieszenie i wygoda, silnik niezły ale bardzo solidny, czasami szwankuje jakość materiałów. Bardzo dobre autko, które na giełdach stanowi taniochę. Za taką kasę to wyrwiesz pierwszą lub drugą generację w GHIA.Odradzam turbo diesle w mondeo, są wadliwe. Ponoć najlepszy jest silnik benzynowy 1.8. Pozdrawiam. No ale mialo byc auto ekonomiczne a mondeo do takich nie nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) zależy co dla kogo znaczy dynamicznie ;) myśle że mondeo 1.8td można nazwac dynamicznym, kumpel ma i sobie chwali, auto sie nie psuje i spełnia wszystkie Twoje kryteria osobiscie takiego auta bym nie kupił, nuuuuuda ;) Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez robak Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 zależy co dla kogo znaczy dynamicznie ;) myśle że mondeo 1.8td można nazwac dynamicznym, kumpel ma i sobie chwali, auto sie nie psuje i spełnia wszystkie Twoje kryteria osobiscie takiego auta bym nie kupił, nuuuuuda :lalag:Tobie chyba sie ekonomika z dynamika popitolila ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość centymetr_sześcienny Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) Mondeo jak na swoje gabaryty jest stosunkowo ekonomicznym autem (inaczej bym go nie polecał). Jeśli jeszcze się je zagazuje (tak, pofolgujcie sobie przeciwnicy gazu;p), to jeździ się wygodnie za nie dużą kasę. Benzyny bierze ok. 8l/100km, gazu ok. dychy (przy spokojnej jeździe nawet mniej). Z ekonomią nie ma na prawdę z nim problemów. Szczerze wolałbym kupić mondeo, które weźmie litr, dwa więcej na 100 niż auto małolitrażowe. Ekonomia to dość subiektywna sprawa, ale na pewno mondeo jest KOMFORTOWE I KLIMATYZOWANE;P. Pozdrawiam. Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez centymetr_sześcienny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff_Master Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Za tą kasę polecałbym Ci porozglądać sie za Audi A3 oto kilka linków: http://moto.allegro.pl/item422998437_audi_...e_bo_musze.html http://moto.allegro.pl/item421718521_a3_td...ena_zobacz.html http://moto.allegro.pl/item415801928_audi_...super_stan.html Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) Może renault megane?? Np silnik 1.9dti. Jeżdżę taka tylko megane coupe. Autko ma 233000km i nic sie nie dzieje. Kupiłem ja z przebiegiem 180000 z Niemcowni od pierwszego właściciela i tylko sprawy eksploatacyjne. Ostatnio tylko wybiła mi się końcówka drążka kierowniczego a tak to tylko olej klocki tarcze. Co do silnika 19.dti pali średnio 6l jest głośny ale ma cos koło 100KM i w budzie megane coupe daje sobie świetnie rade. . Idzie wyrwać takiego do 12tys szczególnie w Niemczech. Autko jest wygodne łatwo trafić na takiego z klimą. Lecz jeżeli chcesz wozić kogoś z tyłu to jednak autko się nie nadaje bo z tyłu prawie nie ma miejsca. Wygodnie jeździ się w dwie osoby. Ale zawsze można kupić megane classic jest już dużo miejsca z tyłu Jeżeli nie diesel to fajny jest silnik 1.6 100km ale nie wiem jak z jego awaryjnością. Obydwa auta myślę że jak na ta kasę ładnie się prezentują. Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez krzychu-985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 za 12 kafli albo znajdziesz duże komfortowe ale stare jak świat więc będziesz ładował w ch... kasy w naprawy, albo znajdziesz małe ekonomiczne i tanie w naprawach. Spróbuj znaleźć jakiegoś starszego małego japońca z klimą, to jest jakiś kompromis że cię paliwo nie zeżre, będzie na pewno trwały i w miarę wygodny. O komforcie i dynamice możesz zapomnieć. Dużo zależy na jakie przebiegi się nastawiasz, jak będziesz robił 5-6 tyś to olej ekonomikę i koszty napraw, jak masz zamiar robić 40 tyś to patrz jedynie na spalanie i remonty bo pewnie będzie ich sporo. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 To ja mam podobny dylemat, ale ........... stwierdzilem ze wezme swoja Micre z UK i zrobie przekladke za 5-6 tysiow i juz. :biggrin: Bo czy ktos ma w Polsce auto 6 letnie z przebiegiem 8000 kilometrow i jeden wlasciciel ??? :flesje: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 To ja mam podobny dylemat, ale ........... stwierdzilem ze wezme swoja Micre z UK i zrobie przekladke za 5-6 tysiow i juz. :biggrin: Bo czy ktos ma w Polsce auto 6 letnie z przebiegiem 8000 kilometrow i jeden wlasciciel ??? :flesje:O ile ktokolwiek bedzie chcial toto zarejestrowac. Podobno wiekszosc wydzialow komunikacji nie rejestruje anglikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 W autoryzowanym serwisie, podono trzeba przezucac kiere. Wtedy rejestruja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Chcesz miec ładne niezawodne autko z dobrym silnikiem to nie kupuj jakis fordów, audi, mazd itd. Kup Nissana Primere jesli bedzie w przyzwoitym stanie technicznym to sie na pewno nie zawiedziesz :D. A wiem co mowie bo ojca P11 ma nakulane ponad 200 tys a mamy ją prawie od nowości i moge ten samochód z czystym sumieniem polecić, ale jednak co japoniec to japonieć. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the-one Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) Chcesz miec ładne niezawodne autko z dobrym silnikiem to nie kupuj jakis fordów, audi, mazd itd. ale jednak co japoniec to japonieć.pozdro Nie polecasz mazdy ale to przeciez tez japoniec :D Szukaj civica w dobrym stanie i nie bedziesz zalowal Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez the-one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitu Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Jak dla mnie to Opel Astra II :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Tylko że astre II ciezko wyrwac za 12tys, jak juz to Kombi z niemcowni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Chcesz miec ładne niezawodne autko z dobrym silnikiem to nie kupuj jakis fordów, audi, mazd itd. Kup Nissana Primere jesli bedzie w przyzwoitym stanie technicznym to sie na pewno nie zawiedziesz :icon_mrgreen:. A wiem co mowie bo ojca P11 ma nakulane ponad 200 tys a mamy ją prawie od nowości i moge ten samochód z czystym sumieniem polecić, ale jednak co japoniec to japonieć. pozdroNo masz sie czym chwalic :) 200 tysiecy bez remontu to moze i wyczyn dla Malucha, bo dla Poldka to juz zaden przebieg. Jak Twoj ojciec dokreci do miliona, to wtedy sie pochwal :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi