Piopio36 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Witam Tak jak w temacie. Dodam tylko, że wcześniej śmigałem Cb 450s ( 27KM ) przez ponad 2 sezony. I zastanawia mnie teraz czy diversja mi się szybko nie znudzi. Bo ogólnie to sprzęt mi się podoba tylko ciekawi mnie czy moc, osiągi i charakterystyka silnika czy to wszystko szybko mi się nie znudzi tym bardziej ze będzie to moja druga Japonia. Co o tym sądzicie ??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 "drugi" w wyszukiwarceco by tu rozsądnego napisać... po 27 kucykach 60 dywersji na jakiś czas będzie dość. najważniejszego nie napisałeś: do czego ci ten motocykl ma służyć. jeśli do codziennej jazdy, sporadycznych dłuższych wypadów, bez autostradowych przelotów - będzie ok na jakiś czas; chociaż oczywiście nie będą to długie latachociaż są i tacy, również na forum, którzy xj-tką jeżdżą długo i zmieniają tylko na młodszą - kwestia indywidualnych zapatrywań :notworthy: jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piopio36 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 (edytowane) No podobnie jak napisałeś sprzęt ma mi służyć do dłuższych i krótszych wyjazdów turystycznych ale też do takiej zwykłej codziennej jazdy po okolicy. ...o i jeszcze jaką średnią prędkość można utrzymywać na trasie tak żeby sprzęt się za bardzo nie męczył ? pozdro Edytowane 5 Sierpnia 2008 przez Piopio36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 jesli smigałes ponad 2 sezony cb 450 a teraz zastanawiasz sie nad mała Diwą to juz widac ze masz poukładane w głowie :icon_eek: większośc by szukała juz litra!musisz sobie odpowiedziec na jedno bardzo wazne pytanie :) do czego ma ci słuzyc ten motocykl-nie jest to maszyna którą mozna latac po trasie z prędkosciami 180km/h słaba zawiecha z dwoma osobami na pokładzie powoduje ze jazda z wiekszymi prędkosciami dla mnie była poprostu niebezpieczna i momentami miałem w gaciach... hamulce tez juz mają swoje lata(wersja z jedną tarcza)!ale jesli szukasz moto uniwersalnego, do jazdy po miescie, krótkich wypadów za miasto(jesli jezdzisz w pojedynke to spokojnie do dłuzszych) i od motocykla oczekujesz bezawaryjnosci, ekonomicznosci i sprawdzonej techniki to Xj 600 jest trafnym wyborem!i jeszcze jedno ten motocykl ma 61 km-to naprawde jedzie-po przesiadce z twojej hondy bedziesz czuł spory przyrost mocy-jesli cb ci sie szybko nie znudziło to Diwa tez!spokojnie mozna utrzymac stałą prędkość w okolicy 130km/h! Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Yo! Bylismy z kolega w dwa moto w Anglii. Sprzety silnie obladowane. Kolega mial XJ600 '93. I na autobanach niemieckich podczas powrotu bez problemu trzymal 150km/h. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha_75 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 To, ze zastanawiasz sie nad tym moto po dwoch latach jezdzenia dobrze o Tobie swiadczy :buttrock: Mowia, ze to model dla poczatkujacych, ale moim zdaniem jeszcze przynajmniej dwa lata pojezdzisz bez nudy 1) 60KM w zupelnosci wystarcza do dynamicznej jazdy (wyprzedzanie w trasie, ruszanie w miescie)2) Konstrukcja bardzo wygodna na dluzsze trasy.3) Znajdz sobie wersje po 1998 - poprawione hamulce (dwie tarcze z przodu).4) XJ jest waska - miescisz sie spokojnie miedzy katamaranami w korku :)5) predkosc przelotowa na trasie - bez problemu 130km/h. Moja pali wtedy ok. 5,5l / 100km Jezdze 3-ci sezon XJ600s. Ostatnio zmienilem XJ na DL650, trafila sie bardzo korzystna oferta ("wyprzedaz") ;)Niewiele sie rozni (w sensie osiagow - ok. 10% wiecej), ale inaczej sie siedzi, inaczej jedzie, konstrukcja nowsza od XJ od jakies 20 lat :icon_eek:Ale to juz off topic :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Bylismy z kolega w dwa moto w Anglii. Sprzety silnie obladowane. Kolega mial XJ600 '93. I na autobanach niemieckich podczas powrotu bez problemu trzymal 150km/h.Potwierdzam :buttrock:. W maju z Wawy do Lublina utrzymywalem 150, tam gdzie sie dalo oczywiscie :). Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fcziom Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Bierz XJ i się nie zastanawiaj dla Twoich potrzeb będzie to narazie idealny sprzęt! :wink: przesiadka z CB na Xj będzie jak najbardziej trafnym wyborem. Na pewno odczujesz przypływ mocy który nie znudzi Ci sie szybko :icon_rolleyes: Śmiało można nią latać 130-150 km/h. Cytuj http://bikepics.com/members/fcziom/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareckiz Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Potwierdzam :rolleyes:. W maju z Wawy do Lublina utrzymywalem 150, tam gdzie sie dalo oczywiscie :biggrin:. Ja równiez potwierdzam. Trzy tygodnie wstecz z kolegą Piterem, też na Xj, byliśmy w Pradze. Na autostradzie utrzymywalismy stała predkośc 160km/h a chwilami więcej, prędkośc przy 180 stawała się jednak już niebezpieczna . Najlepsze jednak było na stacji paliw, przy tej prędkości motocykle spaliły nie więcej niz 5,5 litra. W niedziele z moim plecaczkiem pojechałem w Góry Stołowe, prędkość nie większa niż 100km/h, zużycie paliwa 4,5 litra. Reasumując: motocykl dla oszczędnych a przy tym całkiem dynamiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piopio36 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 OK dzięki za odpowiedzi...no już raczej przekonaliście mnie do XJ-ty. NO ja właśnie będe celował w model po 98r także hamulce już powinny być lepsze. A jeszcze chciałem zapytać jak wygląda śmiganie w 2 osoby, czy nadaje się w ogóle do turystyki w 2 osoby + bagaże?? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareckiz Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Owszem, mozna nawet poruszać sie - przy wersji odblokowanej oczywiście - z prędkościami w granicach 140km/h, jednak dla pasażera jest to męka, turbulencje w okolicach kasku są nie do zniesienia na dłuższa trasę. Moja jest szczególnie marudna :) i dlatego nie poruszam sie szybciej niz 100km/h ale za to zużycie paliwa jest wręcz symboliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha_75 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 no coz, kombi to to nie jest, ale z rozsadna iloscia bagazu i w miare czestymi postojami dacie rade :)przy wiekszych predkosciach plecaczek bedzie marudzic (glowa lata na wszystkie strony :O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fcziom Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 ... A jeszcze chciałem zapytać jak wygląda śmiganie w 2 osoby, czy nadaje się w ogóle do turystyki w 2 osoby + bagaże?? pozdro No pewnie że sie nadaje :) Tylko tak jak wspomnieli koledzy wyżej plecaczki na XJ maja tendecje do narzekania :biggrin: co w 100% potwierdzam Cytuj http://bikepics.com/members/fcziom/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruszka Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Dobry motocykl jezdze nim juz dwa sezony. A co jazdy w dwie osoby i z bagazem daje rade, ostatnio jechalem autostrada 150 km spakowany na maxa :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frem Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 A ja odpowiem pod prąd. Jak chcesz motocykl na 2-3 sezony to lepiej szukaj cb 600 z 98 lub 99 r. Przjechałeś już dość sporo na moto. Technika jest ta sama, a jedynie oddawanie mocy i kop większy. Co opanujesz juz po jednym pełnym baku paliwka. Ponad to cb 600 jest bezpiczniejszym motocyklem niz dywersja choćby dlatego, że ma szerszy kapeć z tyłu (stabilniejsza w koleinach) i ma skutecznijesze hamulce, co ma duze znaczenie. Cb 600 bije na głowe dywersje i w turystyce (szczegolnie we dwoje) jak i na miescie. Różnica mocy 61 km vs 98 km nie jest straszna dla motocyklisty, dla którego to nie jest pierwszy sezon. Sam jeżdzę dywersją od kwietnia i jest super na pierwsze moto, ale już nie na drugie, gdy się wie o co biega w tym "sporcie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi