Tomski_01 Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 witam Ile oleju wchodzi do jednej lagi w yz 125 2003 i gdzie mogę dostać uszczelniacze olejowe przedniego zawieszenia? Ostatnie które kupiłem okazały się zbieraczami kurzu... Seryjnie zalewaja 568ccm. Seryjne ustawienia zawieszenia klikniecia sie podaje od regulacji maxymalnie wkreconej (in) i potem sie wykreca (out) dana ilosc klikniec. Przod: Komprecja dobicia (to na gorze) 13 out, Odbicie (to na dole) 12 out Tyl: ustaw sobie prawidlowo SAG znajdziesz jak to zrobic na necie albo na motox Ustawienia: Dobicie Hi-comp czyli srubka u gory amortyzatora 1i1/8 obrotu out Dobicie low-comp czyli to na plaski srubokret u gory amortyzatora (to sie znajduje "w srodku" srubki od Hi-comp) 13out Odicie: u dołu amortyzatora 13out Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T0mmm Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 dzięki za pomoc ;) ja zalałem tak jak podaje serwisówka 12 cm od krawędzi i wyszło mi ok 430ccm. a do czego jest ta śrubka u góry lagi z uszczelka? do odpowietrzenia? Jeszcze takie 2 pytanka :icon_biggrin: Jak mam luz na tylnym kole góra dól to zestaw naprawczy wahacza tak? Wchodzą w jego skład tulejki czy nie? i ustawianie gaźnika... ostatnio jeździłem jak powietrze miało duża wilgotność i moto mocy nie miało :icon_evil: jak ustawić dobrze gaźnik? jakimi obrotami się sugerować niskimi czy wysokimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek-R Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 Witam! Mam pytanie, czy do wyciągnięcia łozyska z przedniego koła potrzebny będzie mi ściągacz łozysk wewnetrznych? Prosiłbym o jak najszybszą odpowiedź :) Pozdro, Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek743 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 ja wymieniałem w sowojej yz 250 łożyska w przednik kole i zajeło mi to niecałe 5 min. starczy tylko młotek i coś żeby włozyć do środka żeby wybić łożyska (śruokrent.rułke)wybijasz je i zakładasz nowe i tyle pozdro.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 ja wymieniałem w sowojej yz 250 łożyska w przednik kole i zajeło mi to niecałe 5 min. starczy tylko młotek i coś żeby włozyć do środka żeby wybić łożyska (śruokrent.rułke)wybijasz je i zakładasz nowe i tyle pozdro.. a kiedy wbijałeś nowe, ciężko wchodziły? Czy włożyłej je "palcem" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek743 Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 młotkiem wbijałem łożyska musisz mocno wbić ale nie zbyt żeby ci się nie zje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 aaa młotkiem... Mam nadzieje tylko że gumowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek743 Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 zwykłym ale weś sobie coś podłuż pod młotek( kawałek drewna ) Da siępodłaczyć światła do yz 250?? ma ktoś serwisówke do yamahy yz 250 z 99r.?? prosze pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MichuPl Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 O światłach było troche wczesniej i chyba elektryka w yz 125 od 25 nie zbyt się różni wg mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 http://allegro.pl/yamaha-yz-250-2004-2t-igla-i1884290405.html Zna ktoś tą sztukę?jutro chyba podjadę ją oblukać, jakieś wskazówki co sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 W 2t kluczowe znaczenie ma cylinder, dlatego wypadało by go wyjąć i dokładnie z latarką obejrzeć, idealnie było by go pomierzyć średnicówką tralala :icon_biggrin: poza tym to chyba jak we wszystkich moto, zobacz na napęd, sprawdź czy nie ma luzów w łożyskowaniu tylnego amortyzatora, główkę ramy, lagi czy nie ciekną. Dodatkowo zobaczy czy felgi nie są bardzo pogięte, sprawdź czy szprychy nie są luźne. Jeżeli jesteś nią mocno zainteresowany to głównym kryterium jest cylinder, jak masz wprawę to zdejmiesz go w czasie poniżej godziny, tylko poproś właściciela żeby umył dobrze moto. Aha cylinder musi mieć ładny nicasil bez rys i bez wytarć oraz progu w miejscach gdzie kończy sie praca pierścienia, dodatkowo zobacz czy przy kanale wydechowym nie jest wytarty nicasil do zera, powodzenia :flesje: Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 YZ okazała się totalnym trupem, łożyska z tyłu - luz na wahaczu ze 4 cm, łożysko główki wyrąbane totalnie, pozalewany olejem itd.Nawet silnika nie odpalałem bo po zewnętrznych oględzinach już mi się odechciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom yz Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 witam mam pytnie czy ktoś może ma do sprzedania cały zapłon do yz 125 z 89r. Lub czy można założyć jakiś inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal84 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Potrzebuje porady. Pacjent to YZ 250 04'. Ułamała mi sie koncowka z frezem od wałka zmiany biegow [tam gdzie montowana jest dzwignia od biegow dla jasnosci]. Gdzie mozna kupic taki nowy wałek, uzywki sie boje bo nie wiadomo jak bedzie frez wygladał. Szukam i nigdzie takiego wałka nie moge znalesc. Pytanie nr 2. - czy do wymiany tego walka trzeba rozpoławiac silnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infamous Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Potrzebuje porady. Pacjent to YZ 250 04'. Ułamała mi sie koncowka z frezem od wałka zmiany biegow [tam gdzie montowana jest dzwignia od biegow dla jasnosci]. Gdzie mozna kupic taki nowy wałek, uzywki sie boje bo nie wiadomo jak bedzie frez wygladał. Szukam i nigdzie takiego wałka nie moge znalesc. Pytanie nr 2. - czy do wymiany tego walka trzeba rozpoławiac silnik ?Witaj.Ja mam YZ 250 '99 i u mnie to wyglądało tak że trzeba było rozebrać tylko tą połówke od strony sprzęgła bez całkowitego rozpoławiania silnika ale nie wiem jak jest w 2004 ale myśle że powinno byc podobnie a co do kupna takiego wałka nowego w dodatku to nie wiem czy Cię nie będzie czekało odwiedzenie serwisu a jak wiadomo to w serwisie może byc spora cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi