urban Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Witam, macie jakieś sugestie jak poradzić sobie z odciskami na dłoniach?? Szczególnie po długiej jeździe, nawet dwu dniowej dostaję odciski z pęcherzami. Manetki mam orginalne KTM takie średnio miekkie, rękawiczki nowe, rozmiar idealnie dopasowany (specjalnie kupiłem nowe) ale nie wiele pomaga. Jak pojeżdżę godzinę bez przerwy, odpocznę i będę jechał dalej łapy bolą i czuję że coś się dzieje na dłoniach. Jakie pomysły? Bandaże, plastry? Wielu ludzi tak robi, ale dokładnie co to daje po co i jak.... Głownie chodzi mi o zawody, bo dwa dni latania, a w drugi dzień jeździ się na ranach, co przyjemne nie jest. Pozdrourban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Swego czasu miałem podobnie, ale to chyba przechodzi z czasem tj. z kolejnymi jazdami/treningami, w miejscach gdzie wcześniej miałem odciski teraz wyrosła gruba skóra i tego problemu nie ma :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Witam, macie jakieś sugestie jak poradzić sobie z odciskami na dłoniach?? Szczególnie po długiej jeździe, nawet dwu dniowej dostaję odciski z pęcherzami. Manetki mam orginalne KTM takie średnio miekkie, rękawiczki nowe, rozmiar idealnie dopasowany (specjalnie kupiłem nowe) ale nie wiele pomaga. Jak pojeżdżę godzinę bez przerwy, odpocznę i będę jechał dalej łapy bolą i czuję że coś się dzieje na dłoniach. Jakie pomysły? Bandaże, plastry? Wielu ludzi tak robi, ale dokładnie co to daje po co i jak.... Głownie chodzi mi o zawody, bo dwa dni latania, a w drugi dzień jeździ się na ranach, co przyjemne nie jest. Pozdrourbanza mało latasz poprostu.... miałem tak samo jak damian kmx skóra zrosła gruba i po sprawie o żadnych odciskach nie ma mowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Czekałem kiedy utworzy się właśnie taki temat!Ten sam problem.W sumie mi juz 'wyrosla' ta gruba skóra, ale i tak jakby roluje sie i powstaje cos na wzór odcisków.U mnie moze to być wina gripów.Odrazu mam pytanie czy te Progripy:progripto dobry wybór? chodzi mi o najmiękksze gripy. Co do tych zgrubien na łapach.Dobrym jest, np. przed wyjsciem do dzieczyny czy cos ( :buttrock: ) zmiękczyć skóre za pomocą wody z mydłem i zetrzeć pumeksem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Czekałem kiedy utworzy się właśnie taki temat!Ten sam problem.W sumie mi juz 'wyrosla' ta gruba skóra, ale i tak jakby roluje sie i powstaje cos na wzór odcisków.U mnie moze to być wina gripów.Odrazu mam pytanie czy te Progripy:progripto dobry wybór? chodzi mi o najmiękksze gripy. Co do tych zgrubien na łapach.Dobrym jest, np. przed wyjsciem do dzieczyny czy cos ( ;) ) zmiękczyć skóre za pomocą wody z mydłem i zetrzeć pumeksem. Pozdrawiamcoś ty dziwewczyny lubią szorstkich facetów :) bedziesz bardziej męski :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Rafael to nawet sie specjalnie przez tydzień nie myje jak ma iśc do panny xD ;)A na serio to trzeba jeździć i twardym a nie "miętkim" być ;). W końcu zrobi się taka gruba skóra i po problemie. Aa i polecam jeszcze ćwiczenia na takiej maszynce co się ją ściska dłonią - wtedy ręka jest bardziej wyćwiczona i się nie męczy, może na odciski też pomoże.Pzdr, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Rafael to nawet sie specjalnie przez tydzień nie myje jak ma iśc do panny xD :biggrin:A na serio to trzeba jeździć i twardym a nie "miętkim" być :). W końcu zrobi się taka gruba skóra i po problemie. Aa i polecam jeszcze ćwiczenia na takiej maszynce co się ją ściska dłonią - wtedy ręka jest bardziej wyćwiczona i się nie męczy, może na odciski też pomoże.Pzdr, Maciekty cwiczysz sciskanie dłoni na czym innym jak idziesz do panny :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 jeździć, jeździć i jeszcze raz jeździć i nie mocz dłoni w wodzie ani odcisków nie ścinaj też się teraz z tym borykam niestety , dzień jazdy 2 dni przerwy czasem i 2-3tyg :icon_mrgreen: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 (edytowane) zatrudnij sie na budowie albo przekop ogródek swój i sasiadów. Widac zes chłopie delikatny :icon_mrgreen:ale na serio, wina sprzetu to byc nie może, wiec o tym z góry zapomnijta Edytowane 29 Lipca 2008 przez Geralt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisterZG Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 duzo jezdzic,miekkie gripy,rekawiczki+owin sobie palce plastrami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baklazan22 Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Aaa tam, może i nie przyjemne, ale jakby się nie patrzeć jest to z jednej strony znak rozpoznawalny :icon_mrgreen: Rada jak większość osób już napisała jest jedna.. jeździć jeździć jeździć :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 ludzie ale problemy macie..... :crossy: OGIEN! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 29 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Taaa, wszystko ok, ale ja dużo jeżdże właśnie i nie wiem czemu to się robi. A ogólnie łapy mam styrane pracą, więc do najdelikatniejszych nie należą. Ogólnie to myślałem, że ktoś coś pomoże, a to że mam jeździć to wiem bo inaczej to nie da :notworthy: A problem problemem żubrze, ale chyba po to jest forum...a jak nie to po co tu zaglądasz?? :notworthy: heh pozdrawiamurban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek 125 Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 ja tez to przerabiełem tylko miałem dodatkowo jeszcze odciski na kciukach i d**ie :icon_mrgreen: :D tak jak wyzej napisali problemy sie same rozwiazały :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tita Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Jesteś pewien, że w rękawiczkach podszewka np się nie zawija itp? To może być przyczyną odcisków. Kończyłam szkołę baletową, od point (takie baletki do tańczenia na czubkach palców) często stopy wyglądały jakby przejechał po nich walec drogowy. Dobrym petentem jest odrobina miękkiej gąbki. Gąbka musi być cienka, ale taka zbita, gęsta. Jeśli masz większe rękawiczki to włóż ją do środka w miejscach gdzie powstają odciski. Pamiętaj, żeby była cienka, bo inaczej dla odmiany gąbka zacznie uciskać i powodować konkurencyjne obrażenia :icon_razz: Może na próbę poznęcaj się nad starą parą rękawic. Na ranki po pęcherzach możesz użyć plastra w sprayu, takiego na poparzenia. Kupisz go za grosze w każdej aptece. Powstaje taka gumowata powłoka niby druga skóra. Łatwo się zmywa ciepłą wodą. Ale tu też bym doradzała stare rękawice, bo czasem ten plaster schodzi ot tak sobie i szkoda tych nowych zasyfiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi