Kamsel Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 A mi za to nigdy nie udaje się tak upajść żeby kierownicy nie skrzywić :crossy: klamki zawsze całe mam od przedniego hamulca tą na 2 palce a od sprzęgłą troszke przypiłowana. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamSuzuki Opublikowano 3 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 http://www.allegro.pl/item393502717_zeta_o...ndur.html#photo a co myślicie o tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) takie to możesz sam zrobićjak chcesz handbary to kup plastikowe, bez sensu jest wozić dodatkowe kilogramy a przy glebie raczej ich nie połamiesz ( moje na kamorach się nie połamały) Edytowane 4 Lipca 2008 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slo_mo Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Wg mnie do crossa i przy lataniu na torze handbary można sobie odpuścić - dodatkowe koszty połamanych klamek trzeba sobie niestety wliczyć w koszty utrzymania motocykla. Jeżeli chodzi o klamki nie łamiące się to czy po ich założeniu przy upadku cała siła nie pójdzie w inną część uszkadzając ją....?? Inna bajka to enduro, gdzie handbary to praktycznie konieczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) http://www.allegro.pl/item393502717_zeta_o...ndur.html#photo a co myślicie o tym ? Mi się wydaję, że to samobójstwo :crossy: :buttrock: Ale czy listki ochronią klamki ? Może nie tak jak handbary ale tak chronią, mi też już sie znudziła wymiana klamek założyłem listki Polisporta i odpukać od dwóch miesięcy nie złamałem, żadnej klamki, muszę jeszcze tylko opracować sposób na kapcia w przednim kole :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: Edytowane 4 Lipca 2008 przez damian-kmx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamSuzuki Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Kupie listki i się zobaczy :D Dzięki wszystkim :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Kupie listki i się zobaczy ;) Dzięki wszystkim :banghead:Teraz zamiast klamek będziesz łamał listki które są dużo droższe :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamSuzuki Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Teraz zamiast klamek będziesz łamał listki które są dużo droższe :biggrin:Mam na dzieje ze sa troche bardziej elastyczne :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto33 Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Jak na necie widziałeś te klamki to podaj linkTrochę późno ale są. :) Na allegro były podobne komplety z tym że firmy nie pamiętam.http://www.sklep.motox.com.pl/product_info...roducts_id=1681 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramzes-mx Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 ej nie przeszkadzaja wam zbytnio listki albo handbary?? podczas nnormalnej jazdy?? :) :crossy: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 ja bez nich nie potrafię jeździć :P Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 (edytowane) ej nie przeszkadzaja wam zbytnio listki albo handbary?? podczas nnormalnej jazdy?? :crossy: :crossy: :lapad: Niby w czym? Wręcz przeciwnie ułatwiają jazdę :cool: Ej jednak złamałem klamkę i listek mi nie pomógł ;) , ale kumpel ma pełne handbary i częściej łamie klamki :banghead: Edytowane 15 Lipca 2008 przez damian-kmx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel RX Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 dokladnie klamki i tak sie lamią;/ chociaz tak jak tez juz wspominaiscie mialem w KLRce metalowe i nic sie nie działo(wiadomo kilogramy) ale w tego typu sprzecie to plus a nie minus;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaszczur2 Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Z "niełamalnymi" klamkami lepiej uważać, bo pompa hamulca nieco droższa.. W niedługim czasie byłem świadkiem dwóch podobnych wypadków. Mianowicie wywrotka i przyciśnięcie końcówką klamki małego palca. W jednym przypadku skończyło się to na 7 szwach, ale w drugim amputacja końcówki małego palca :/ Dlatego uważam, że handbary są bardzo pożyteczne. Nie polecam za to domowych patentów typu metalowe handbary, które mogą zakleszczyć rękę w razie upadku. Sam jeżdżę na listkach polisporta i bardzo sobie chwale. A wytrzymały naprawdę wiele :D Ale podstawa to "luźno" zamontowana pompa hamulca oraz podejście dźwigni sprzęgła. Ja dokręcam zawsze tak, że przy umiarkowanym puknięciu ręką obraca się. W ten sposób nie można oczywiście wyeliminować problemu, ale zdecydowanie obniżyć prawdopodobieństwo złamania klamki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 (edytowane) Witam, mam zamiar zakupić handbary z prętem. Więc pytanie z mojej strony czy opłaca sie kupić te tańsze http://moto.allegro.pl/item804055992_wzmac...czarne_hit.html ? Miał ktoś doczynienia z tym? Bo nie widze tutaj zbytniej różnicy między tymi a tymi za 300zł, chyba że te są z plasteliny. Edytowane 27 Listopada 2009 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi