wilkoooo Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 mam problem przytarlem swoje moto i to pozadnie zostaly mi dwa wymiary tloka ale nie wiem czy da rade zeszlifowac do tych rozmiarow!!! znalazlem tulejowanie za 350 zl na alegro czy warto to robic jak tak to moze ma ktos kogos to robi to taniej i dobrze??!!! prosze o rade z gory dziekuje pozdrawiam!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 http://www.motor-tech.katowice.pl/ ten zaklad dosc solidnie robi wiele ludzi z forum korzystalo z jego uslug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Robie u pana woryny, non stop zatarte cylindry tzn szlify, tuleje, tloki. Z panem piotrem bardzo dobrze sie dogaduje i naprawde zrobil mi juz z 15 cylindrow i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilkoooo Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Robie u pana woryny, non stop zatarte cylindry tzn szlify, tuleje, tloki. Z panem piotrem bardzo dobrze sie dogaduje i naprawde zrobil mi juz z 15 cylindrow i jestem zadowolony.masz kontakt do pana woryny???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 http://www.motor-tech.katowice.pl/ na tej stronie masz do niego numer. Również jestem zadowolony z usług tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolit Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Poruszam stary już temat ale muszę. Pytanie brzmi czy z tulejami nie ma problemów chodzi mi o żywotność? Mam uszkodzony cylek w CR250 98r. myślę o tulei u pana Woryny ale pojawiły się wątpliwości co do trwałości samego tulejowania w wyczynie. Znajomy robił tam ostatnio tuleje do RM250 i obecnie ma jakieś problemy z zalewaniem itp.(niewiem dokładnie) czy to może być spowodowane samą tuleją?? Liczę na szczerą odpowiedź. Pikus do jakich motocykli zlecałeś tulejowanie jak to się trzyma obecnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pt77 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 szlifierz prawdę Ci powie, zależy jak mocno była wyeksploatowana tuleja przed przytarciem. Minimalnie kończy się na dwóch selekcjach, rzadko na jednej. Jeśli chodzi o tulejowanie to sęk tkwi w dokładnym obrobieniu okien i tulei dobrej jakości i powinno śmigać bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Pt77 tu chodzi o wstawienie tulei w miejsce niclasu Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pt77 Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Pt77 tu chodzi o wstawienie tulei w miejsce niclasu jeśli chodzi o wilkoooo, to podejrzewam ze ma on już tuleje i dwa ostatnie nadwymiary, gdyz nikasilu się nie szlifuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 jeśli chodzi o wilkoooo, to podejrzewam ze ma on już tuleje i dwa ostatnie nadwymiary, gdyz nikasilu się nie szlifuje Jeśli chodzi o wilkooo, to jego prblem z 2008 r został dawno rozwiązany :P A co do hipolita, to oczywiście że tuleja będzie gorzej się spisywała zamiast nicasilu. Teraz jest zima więc nie spiesz się i dozbieraj do nicasilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pt77 Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Jeśli chodzi o wilkooo, to jego prblem z 2008 r został dawno rozwiązany :P A co do hipolita, to oczywiście że tuleja będzie gorzej się spisywała zamiast nicasilu. Teraz jest zima więc nie spiesz się i dozbieraj do nicasiluhehe daty nie zauważyłem sorki. Fakt faktem jesli fabryka zrobiła na nikasilu to nie bez powodu. Ja osobiście po skończeniu nikasilu zrobiłem tuleje i nie narzekam, nikogo nie przekonuje co do słuszności bo zdania są podzielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 hehe daty nie zauważyłem sorki. Fakt faktem jesli fabryka zrobiła na nikasilu to nie bez powodu. Ja osobiście po skończeniu nikasilu zrobiłem tuleje i nie narzekam, nikogo nie przekonuje co do słuszności bo zdania są podzieloneJest po prostu taniej i osiągi minimalnie spadają ale tuleja zła wcale nie jest. Do kilku moto wstawiałem tuleje i wszystko działało super. Dodać można że tuleja jest mniej wygodna bo trzeba docierać tłoka i robić szlify. No może moto szybciej się grzeje też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 +1 dla tuleji, zwłaszcza tej z motor techu. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi