VinAlucard Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Witam, Ostatnio zauważyłęm, że mi się z lekka cylinder poci. Oczywiście nie dużo tego, ale nie sądze aby cylinder musiał byc mokry "u podstaw". Z tąd moje pytanie, cóż to może być? Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 (edytowane) Witam, Ostatnio zauważyłęm, że mi się z lekka cylinder poci. Oczywiście nie dużo tego, ale nie sądze aby cylinder musiał byc mokry "u podstaw". Z tąd moje pytanie, cóż to może być? mokry ale od czego ? zapewne nie trzyma któras uszczelka ,albo uszczelnienie wydechu i przez to własnie sie poci .Podaj jeszcze w który miejscu cylka najbardziej jest uwalny. Edytowane 18 Czerwca 2008 przez rajdowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 mokry ale od czego ? zapewne nie trzyma któras uszczelka ,albo uszczelnienie wydechu i przez to własnie sie poci .Podaj jeszcze w który miejscu cylka najbardziej jest uwalny. Nie wiem czy to benzyna czy też olej. Poci się u podstawy. (W miejscu złączenia z silnikiem, że tak powiem x] ) Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 czyli zapewne ktos rozbieral cylinder i dal tam syfny sylikon albo stara uszczelke, sproboj dokrecic mocniej glowice, jesli nie pomoze to czeka Cie wymiana uszczelki pod cylindrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 czyli zapewne ktos rozbieral cylinder i dal tam syfny sylikon albo stara uszczelke, sproboj dokrecic mocniej glowice, jesli nie pomoze to czeka Cie wymiana uszczelki pod cylindrem. Mhm. Thx za odpowiedź. Można jeździć w takim stanie czy lepiej się od razu tym zająć? Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iluminat Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Nie ma co odkładać na potem, wymieniaj uszczelke i ciesz się zdrowym moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zajmij się tym natychmiast, bo będzie drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 No a po za tym na ogół estetyka . No chyba ze lubisz miec ufajtany silnik :flesje: pozdro skoro u podstawy czyli uszczelka pod cylem :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 po jezdize sprobuj dociagnac cylinder do karterow, jesli to nic nie da to wtedy zamow nowa uszczelke zwal cylinder i montuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 ale mowicie już ze to uszczelka pod cylindrem, ale moze być to też uszczelka pod kolektorem wydechowym i tylko pęd powietrza zdmuchuje niespaloną mieszankę (głównie olej, bo wacha paruje) do tyłu. Jak mi poszła uszczelka pod cylindrem albo pod głowicą (nie sprawdzałem wymieniłem obie) to woda z płaszcza wodnego przedostała sie do komory spalania, ale nie na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Równie może to być płyn chłodniczy, przecież tam są też kanały które też uszczelniaja uszczelki. Ja tak miałem w aprili przynajmniej. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 czy to jest benzyna czy olej bierzesz na kawałek blaszki i próbujesz zapalić...........niespalony olej zapali sie cięzko i będzie palił sie wolno benzyna szybko a płyn chłodniczy sie nie zapali ...... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 (edytowane) Właśnie przed chwilą coś udało mi się ustalić. Raczej zostałem zmuszony coś ustalić. Ale od początku. Rano postanowiłem zrobić krótki kursik do sklepu... wiadom- kluczyk, ssanie... kopnięcie... nie załapał (nigdy się nie zdarzało aby nie odpalił, jednocześnie zuważyłem, że silnik wydaje inny dźwięk niż powinien).No to dwójeczka i na popych- nic. Odkręciłem świecę. A ona cała zapaskudzona benzyną z jakimś płynem.Wyczyściłem świecę, jednocześnie dolałem benzyny (przy przechyleniu widać było dno baku i myślałem, że przez to całe zamieszanie). Odpalił, jak wcześniej już powiedziałem silnik wydawał dziwny taki zapchany (!) dźwięk. Po próbie wejścia na obroty z tłumika jak z kararabinu poszła seria mazi, którą widziałem na świecy. Zrobiłem teścik z zapalniczką i kawałkiem blaszki- ta oto ciecz zachowuje się następująco wobez otwartego ognia:- skwierczy i natychmiast paruje- jedna kropla się zajęła ogniem EDIT: Gdzie mżna zamówić części do Sendy przedewszystkim uszczelki :icon_mrgreen:? Konkretne linki proszę, bo narazie to znalazłem kilka sklepików o dość małym wyposażeniu. Nieszczelność któregoś z układów? Jak tak to którego i jak to naprawić? Pozdrawiam, VinA Edytowane 23 Czerwca 2008 przez VinAlucard Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 (edytowane) www.sklep.mieloch.pl zadzwon i sie dowiedz. www.sklepmotocyklowy.pl zadzwon i sie dowiedz Edytowane 25 Czerwca 2008 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 uszczelki do sendy to na www.agmot.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi