Dariadal Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Poziom sprawdza się w pionie po 15 minutowym rozgrzaniu silnika i odczekaniu ok. 3 min. Tyle instrukcja. Ale mnie się w ten sposób nie udało sprawdzić stanu oleju. No właśnie. Stara szkoła tak mówi. Jednak w VZR M1800R grozi to nadstanem, a co za tym idzie zalaniem filtra powietrza olejem wydmuchanym z silniora. Jestem teraz trochę zdezorientowany i nie wiem czy mam dobry poziom. Może ktoś z forumowiczów jest w stanie zacytować jakąś serwisówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 No właśnie. Stara szkoła tak mówi. Jednak w VZR M1800R grozi to nadstanem, a co za tym idzie zalaniem filtra powietrza olejem wydmuchanym z silniora. Jestem teraz trochę zdezorientowany i nie wiem czy mam dobry poziom. Może ktoś z forumowiczów jest w stanie zacytować jakąś serwisówkę? Nie żadna "stara szkoła", tylko oryginalna instrukcja obsługi. Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariadal Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Jeszcze jedno. Szukam emblematów na zbiornik paliwa i boczne dekle. Najlepiej "Boulevard" i "M09R" Mój poprzedni właściciel w ramach tuningu pozbawił sprzęt wszystkich oznaczeń. Na całym moto nie mam ani jednego napisu Suzuki ani nazwy modelu. Dodam, że sprzęt ma na 100% pierwszy lakier. Gdyby coś proszę o info na priva. Gdyby ktoś z Trójmiasta chciał pośmigać trochę w zimie to czekam na info. Mam chęć pojeżdzić ale nie mam z kim :( Mieszkam tu od niedawna i nie poznałem jeszcze fanatyków jazdy przez okrągły rok :-) Pozdr. Nie żadna "stara szkoła", tylko oryginalna instrukcja obsługi. instrukcja VZR-a 1800R ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 instrukcja VZR-a 1800R ??? VLR-a 1800R, ale to ten sam silnik. Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magman Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Boa ,zgadza się.To jeden z wielu powodów,przez które nie chcę się z nią rozstawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boulevard Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Gdyby ktoś z Trójmiasta chciał pośmigać trochę w zimie to czekam na info. Mam chęć pojeżdzić ale nie mam z kim :( Mieszkam tu od niedawna i nie poznałem jeszcze fanatyków jazdy przez okrągły rok :-) Witam. Chetnie tylko nie w zimie brrrrrrrrrrr jazda ma sprawiać przejemność a nie ból. Czy wiesz co to 'romantyzm' na starość za wszystko w życiu trzeba zapłacić, piszczące stawy itd... :icon_twisted: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9jkt Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 (edytowane) No właśnie. Stara szkoła tak mówi. Jednak w VZR M1800R grozi to nadstanem, a co za tym idzie zalaniem filtra powietrza olejem wydmuchanym z silniora. Jestem teraz trochę zdezorientowany i nie wiem czy mam dobry poziom. Może ktoś z forumowiczów jest w stanie zacytować jakąś serwisówkę? Widze kolego że nie czytasz tematu! już to opisywałem dokładnie i pisałem też o serwisówce że mam ! Ale potrzebny jest serwer aby tam wrzucić a na rapidzie jest tylko 1 dzień Ps czytaj co było pisane wcześniej bo załatwisz sobie silnik a vzr jest bardzo wrażliwy na nadstan oleju tak samo jak na jego niedostan jeszcze raz daje serwisówke na ten serwer http://rapidshare.com/files/175996584/vzr1800.rar.html Edytowane 23 Grudnia 2008 przez sq9jkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariadal Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 jeszcze raz daje serwisówke na ten serwer http://rapidshare.com/files/175996584/vzr1800.rar.html ściągam ... idzie, idzie :) Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin73 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 biorąc pod uwagę - kasę/jakość/ładownośc i WYGLĄD - to wybór MUTAZU - wydaje się sensowny. Masz może zdjęcia tych kufrów na VZR? Właśnie jestem przed podjęciem decyzji o wyborze i nie wiem, w którą stronę się skierować - oryginały czy MUTAZU.... Corbiny najładniejsze, ale cena powala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musstaffa Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Masz może zdjęcia tych kufrów na VZR? Właśnie jestem przed podjęciem decyzji o wyborze i nie wiem, w którą stronę się skierować - oryginały czy MUTAZU.... Corbiny najładniejsze, ale cena powala... wiec.....kufry te kupilem z pszczyny..ale nie mam jeszcze zamontowanych.. mysle ze stosunek jakosc/cena..... nie znajdziesz nic lepszego.... jak jestes z okolic Lodzi... to mam kogos kto ci je pomoze zainstalowac.. Pozdro.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariadal Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 (edytowane) Nie żadna "stara szkoła", tylko oryginalna instrukcja obsługi. Sprawdziłem. Moto przez 15 minut pracowało na jałowym, później z zegarkiem w ręku 3 min. przerwy i sprawdzanie poziomu. Jest MAX !!! Pacz Pan jak to można sie zrobić ???? Faktycznie łatwo przelać. Co do ubrań. Wiem, że o gustach się nie dyskutuje. Powiem tylko swoje zdanie n.t. ubierania VZR. Uważam, że sakwy, szyby itp pasują do takich motocykli jak np. Yamaha Wild Star lub jemu podobne. Inżynierowie Suzuki tworząc VZR zrobili wszystko, żeby był piękny sam w sobie. Cokolwiek dodane do tej linii kaleczy ją i wg. mnie kompletnie nie pasuje. Drobne sprawy jak np. gmoll czy sissbar to pół biedy ale np założenie wydechu COBRA prostego i długiego jakoś kompletnie mi nie pasuje do motocykla o obłym kształcie osy. Kupiłem go ponieważ różnił się od pozostałych cruiserów. Czemu więc mam go upodabniać z powrotem? Kupiłem głęboki kask na trasy i to jest jedyny dodatek turystryczny do tego moto. Zastanawiam się nad bagażnikiem solówki. Wymyśliłem, że nie zakłuci lini bagażnik zrobiony z płaskownika w kaształcie identycznym jak zaślepka tylniej kanapy i w kolorze motocykla. Nie będzie się rzucał w oczy a w drodze na zlot przewiezie namiot i plecak. Właśnie go zacząłem rysować i zaraz komuś zlecę zrobienie go. Tyle. Pozdr. Edytowane 28 Grudnia 2008 przez Dariadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin73 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Uważam, że sakwy, szyby itp pasują do takich motocykli jak np. Yamaha Wild Star lub jemu podobne. Inżynierzy Suzuki tworząc VZR zrobili wszystko, żeby był piękny sam w sobie. Cokolwiek dodane do tej linii kaleczy ją i wg. mnie kompletnie nie pasuje. Zgadzam się z Tobą, ale nie ma innej możliwości stworzenia przestrzeni bagażowej, która na dłuższe trasy jest niezbędna - a w 2009 roku planuję traskę do Chorwacji.... W moim przypadku sakwy będą zakładane jedynie na trasy, na codzień oczywiście wersja "goła" :smile: :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 nie ma innej możliwości stworzenia przestrzeni bagażowej, która na dłuższe trasy jest niezbędna - a w 2009 roku planuję traskę do Chorwacji... Mam koleżankę która wraz mężem wybrała się na dwóch v-maxach latem tego roku do Rumunii i jedyna ich "przestrzeń bagażowa" to były dwa plecaki ;) ...więc możliwość jest :P Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin73 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 ich "przestrzeń bagażowa" to były dwa plecaki ;)...więc możliwość jest :P W tym roku, w ramach testu takiego rozwiązania przejechałem 1500 km w 3 dni i na dłuższą metę moim zdaniem jest to podcieranie du..y szkłem :wink: :wink: ;) , plecy bolą, jak cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariadal Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Naszkicowałem bagażnik, który chcę zrobić. Zdjęcie: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/74f4759c60785f23.html Oczywiście całość wykonana z czegoś płaskiego np. wycięte laserem z tafli blachy grubości 5 mm. Później czarny lakier lub chrom. Jeszcze nie wiem. Może ktoś coś doda od siebie i pomoże mi w realizacji planu? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi