Peet Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Mam ciekawość na takie wydechy link. Pytanie jest takie czy ktoś tym handluje w PL i jak wygląda kwestia homologacji? Czy jeśli powiedzmy kupiłbym sobie w stanach taki wydech i zamontował to mogę później spodziewać się u nas problemów (badania techniczne, kontrola policji)? Jak to jest w ogóle z akcesoryjnymi wydechami u nas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojiro Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Pewnie tak z samochodami, liczy sie w ktorej stacji kontroli i jak zalatwisz "formalnosci" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truemaker Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Z tego co wiem na amerykanskich wydechach nic sie nie pisze, tak jak np w UK, ze "not for road use", albo "competition use only". Z reszta w linku, ktory podales jest napisane, ze dostajesz specjalne wkladki ktore lekko uciszaja wydech jesli tego chcesz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goman Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 ja sobie zakupiłem w USA z wysyłka do polski tutajwww.solomotorparts.com ale u nas chyba scigacz tym handluje tylko ceny kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peet Opublikowano 12 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 ale u nas chyba scigacz tym handluje tylko ceny kosmosDokładnie. Chyba jednak będę musiał poczekać z wymianą do końca gwarancji :/ czyli jeszcze rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 z tego co wiem jeśli wymieniasz wydechy w salonie na polczyńskiej to nie tracisz gwarancji, jeśli robisz to sam to wtedy ci gwara przepada. akrapovic>yoszka>two brothers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goman Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 z tego co wiem jeśli wymieniasz wydechy w salonie na polczyńskiej to nie tracisz gwarancji, jeśli robisz to sam to wtedy ci gwara przepada. akrapovic>yoszka>two brothers a jak to sprawdza ze zmieniał???zawsze moze założyc oryginały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peet Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 a jak to sprawdza ze zmieniał???zawsze moze założyc oryginały... w sumie racja. Dzięki za know-how. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 slipona nie sprawdza ale fulla beda wiedziec za zakladany. czasem prz samym sliponie pali sie FI i komputer zapisuje blad:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Two Brothers są z homologacją na EU. Aktualnie jeszcze nie mamy ich w Ofercie ale już niedługo :icon_question: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 (edytowane) Z tego co wiem na amerykanskich wydechach nic sie nie pisze, tak jak np w UK, ze "not for road use", albo "competition use only". Z reszta w linku, ktory podales jest napisane, ze dostajesz specjalne wkladki ktore lekko uciszaja wydech jesli tego chcesz :) Heh. Kiedyś miałem wydech w RF600R który z jednej strony miał nabite "E marked" i jakieś pierdoly a zdrugiego końca było "Track use ONLY'. :) A to dlatego że był składany z 3 róznych - Akrapovic, Micron i Scorpion. Gadała pięknie. :cool: A w PL z wydechami to tak jak wyżej - zależy gdzie robisz przegląd i na jakiego policjanta trafisz podczas kontroli. Jak moto nie wyje za głośno jest OK. Legalny limit to chyba 86dB (standardowe wydechy) ale do 100dB da się przeżyć. Moja RF miała 128 podczas pomiaru na stacji. Al epomiar był tylko orientacyjny, u znajomego robiłem z ciekawości. Jak chcesz mieć spokó to nie pozbywaj się oryg. wydechów. Przyjdzie czas na przegląd to zakladasz oryginaly i lecisz. Wracasz do dom i przekladasz spowrotem. Albo załatw sobie wkładki wyciszające tzw. DB Killer lub decibel killer lub poprostu baffle. pzdr. :biggrin: PS. W UK tez one są dostępne, wysłają na cały świat więc do PL może też. Sprzedawca pisze ze posiadają te wydechy do wiekszości motocykli więc spoks. :biggrin: Może któryś z życzliwych forumowiczów Ci przywiezie je do PL bo ja narazie sie nie wybieram. :biggrin: http://cgi.ebay.co.uk/TWO-BROTHERS-RACING-...1QQcmdZViewItem Edytowane 14 Czerwca 2008 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peet Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) A w PL z wydechami to tak jak wyżej - zależy gdzie robisz przegląd i na jakiego policjanta trafisz podczas kontroli. Jak moto nie wyje za głośno jest OK. Legalny limit to chyba 86dB (standardowe wydechy) ale do 100dB da się przeżyć. Mój na naklejce na ramie w okolicach główki, ma napisane 91 dB (A) - 6000 min (wydech oryginalny). Edytowane 17 Czerwca 2008 przez Peet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrew Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 No tak, mi tez sie te podobaja, a jak gadaja na FZ6 to juz bajka: Za ile takie dostane (FZ6 Fazer S2 z 2008 roku)? Ma ktos namiary gdzie w Polsce mozna nabyc? Albo moze ktos sprowadza....? Pozdro. Cytuj ******************** Triumph Speed Triple :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 No tak, mi tez sie te podobaja, a jak gadaja na FZ6 to juz bajka: Za ile takie dostane (FZ6 Fazer S2 z 2008 roku)? Ma ktos namiary gdzie w Polsce mozna nabyc? Albo moze ktos sprowadza....? Pozdro.Staramy sie ............... kilka spraw trzeba wyjaśnic ale może pierwsza Partia towaru będzie w Sierpniu :) Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peet Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 (edytowane) Staramy sie ............... kilka spraw trzeba wyjaśnic ale może pierwsza Partia towaru będzie w Sierpniu :)No... to ja już odkładam :buttrock: A braciaki nie dość, że pięknie gadają to jeszcze ładnie wyglądają :crossy: Edytowane 18 Czerwca 2008 przez Peet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi