ja002 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 co zrobic by skuter lepiej sie chłodził??? słyszałem o chwytakach powietrza, czy to dobry pomysł??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 wyczyścić żeberka cylindra i głowicy. Sprawdzic stan wentylatora i jego obudowy czy niema nieszczelnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Dodatkowy dolot powietrza może pomóc bo jakby nie patrzeć to jest strumień chłodnego powietrza. Ale producent zapewnie przewidział bilans termiczny silnika i nie powinno nic mu się stać jeśli lejesz zalecany olej w zalecanym stosunku. No chyba żer to chiński skuter to producent nie przewidywał nawet że to będzie kiedys jeździło. :biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 co zrobic by skuter lepiej sie chłodził??? słyszałem o chwytakach powietrza, czy to dobry pomysł???a ze tak się ściślej dopytam - po co ma się lepiej chłodzić ??? Jeśli to nie jest jakiś chiński wynalazek to konstruktorzy przewidzieli że skuter może jeździć w dużych upałach i odpowiednio dobrali układ i ilość żeberek chłodzących jeśli silnik jest sprawny i nikt nic nie zmieniał w układzie chłodzenia to nie należy nic tam poprawiać bo można zrobić jeszcze gorzej No chyba że to chiński skuter to producent nie przewidywał nawet że to będzie kiedys jeździło. ;) he he he zwariowałem - dobry tekst ;) ;) :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Odpieprzcie sie od chińczyków ;) Akurta chłodzenie maja w porządku az zbyt wystarczajace jeszcze zdanego nie widziałem przegrzanego jesli wszystkie osłony sa całe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 a skąd wiesz że sie przegrzewa ?? słabnie po długiej jeździe w upał ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shad11 Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 A jaki olej polecacie do 4T?? bo włąsnie wybieram sie cos zakupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 na pewno półsyntetyk 10W30 lub 15W40 ; castrola albo motul :) :icon_mrgreen: Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creawe Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 motocool expert fl MOTUL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 na pewno półsyntetyk 10W30 Taki olej to nadaje się do nowoczesnych samochodów, a do silnika motcyklowego/skuterowego to tragiczny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi