aponte Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Strzała,. Pytanko moje nieskromne dotyczy niestabilnej jazdy mojego vn na zakrętach na nierównościach przy większej prędkości. Pływa na boki jakby miał pękniętą ramę. I przy małej prędkości po puszczeniu kierownicy zajebiste shimi. :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Jest już temat Posiadacze Kawasaki VN łączcie się - tam polecam zadać to pytanie. Kolejny temat jest zbędny. Pozdrawiam http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...c=66235&hl=VROC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aponte Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Jest już temat Posiadacze Kawasaki VN łączcie się - tam polecam zadać to pytanie. Kolejny temat jest zbędny. Pozdrawiam http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...c=66235&hl=VROCA no weź Prałat puść mi linka do tego właśnie tematu bo ja chyba muszę w takim razie pociskać do okulisty :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartasarte Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 :( ;) :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seboka Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Może bity był, ściągnij bak zobacz spawy. Zobacz luz na główce ramy, naciąg szprych, wywarz koła. Ewentualnie jak nie pomorze pojedz sprawdzić geometrie ramy. Też ciśnienie w oponach, przy bardzo wolnej jeździe shime każdy łapie, rozpędź tak do około 100 i wtedy zobacz. Cytuj [html]<p><b><a href="http://www.seboka.republika.pl/" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja strona </font></a></b> <font color="#008000"> <b><a href="http://www.szczotkitechniczne.eu" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja praca </font></a></b></font></p>[/html] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aponte Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Może bity był, ściągnij bak zobacz spawy. Zobacz luz na główce ramy, naciąg szprych, wywarz koła. Ewentualnie jak nie pomorze pojedz sprawdzić geometrie ramy. Też ciśnienie w oponach, przy bardzo wolnej jeździe shime każdy łapie, rozpędź tak do około 100 i wtedy zobacz.Ok.dzięki za dobrą radę. Postaram się tak zrobić.Fajową masz stronkę. :icon_mrgreen: :buttrock: :flesje: :D :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Aponte, generalnie to najpierw sprawdz cisnienie w oponkach, a pozniej kombinuj. Moj kolega z Cyc - Seboka tez dobrze gada :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aponte Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Aponte, generalnie to najpierw sprawdz cisnienie w oponkach, a pozniej kombinuj. Moj kolega z Cyc - Seboka tez dobrze gada ;)A powiesz mi jak tam ma być zgodnie z producentem. Bo ni ....j nie mogę znleść. Pozdro :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartasarte Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 (edytowane) z producente to bedzie zgodnie, jak bedziesz mial opony zalecane przez producenta, sprawdz jakie masz kapce najpierw - na nich powinny byc oznaczenia co do atmosfer Edytowane 7 Czerwca 2008 przez Bartasarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Aponte,ma byc generalnie po 200 kPa, ale ja zawsze dmucham do przod - 200 , a tył ciut wiecej. I jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aponte Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Dzięki wszystkim za pomocne wskazówki :buttrock:Życzę prostej drogi. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozi Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 moj brat pragnie wiejsc w szcowne grono motocykistow i wspolnie wybralismy dla niego VN'a (taka sume chce przeznacyc ze ...) moze macie, znacie kogos, wiecie gdzie szukac sprawdzonej maszyny - na alllegro troszq sie bimy kupowac, a przed festiwalem tyskim musi miec maszyne bo chce z nim jechac.z gory dzieki i ... :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary kapuchan Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Dzięki wszystkim za pomocne wskazówki :eek:Życzę prostej drogi. :icon_mrgreen: w moim przypadku wymiana opon (obu) pomogła. nie "nosiło" mnie w zakrętach, ale kiery, przy żadnej prędkości nie dało się pościć – i to nie było shimi, tylko jakieś zajebiste telepanie :icon_mrgreen: . po wymianie - jak ręką odjął :biggrin: . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TATAKIS Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 moj brat pragnie wiejsc w szcowne grono motocykistow i wspolnie wybralismy dla niego VN'a (taka sume chce przeznacyc ze ...) moze macie, znacie kogos, wiecie gdzie szukac sprawdzonej maszyny - na alllegro troszq sie bimy kupowac, a przed festiwalem tyskim musi miec maszyne bo chce z nim jechac.z gory dzieki i ... :notworthy:Chyba Rafał chce sprzedać swojego VNa 1500, zapytaj go na PW.Maszyna znana i pewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aponte Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 w moim przypadku wymiana opon (obu) pomogła. nie "nosiło" mnie w zakrętach, ale kiery, przy żadnej prędkości nie dało się pościć – i to nie było shimi, tylko jakieś zajebiste telepanie :D . po wymianie - jak ręką odjął :D . PozdrawiamDzięki :buttrock: Ja już też wymieniłem z przodu i po sprawie. Idzie ładnie. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi