ABG Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) Hej! Właśnie jestem po pierwszej przejażdżce w nowym nabytku. Po prostu cud, miód, malina...mniam... Krótko i zwięźle.Kupiłem 2 kaski X-9, japoński odpowiednik europejskiego XR-1000.Dlaczego kupiłem z Japonii, pomimo "inteligentnych" rad niektórych forumowiczów (pozdro tra) ? Ano dlatego:1. Bo tylko na Japonię zostało wypuszczone malowanie Rogue TC-52. Bo z przesyłką zapłaciłem 2218,45zł !3. Bo przesyłka z Osaki szła 3 (słownie: trzy) dni robocze!!!!! Ciekawe czy kombinezon.pl by podołał?4. Bo istnieje duża szansa, że mój kask jest pierwszy w Polsce :banghead: Ufff, oto te cudeńka: CLICK Biały plecaczka, czarny mój. Wymarzony SHOEI po bardzo wysłużonych UVEX'ach Daytona potrafi cieszyć prawie jak nowy sprzęt w garażu. :clap: :icon_mrgreen: :flesje: Edytowane 2 Czerwca 2008 przez ABG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 No Adam gratuluję zakupu :banghead: :clap: 3 dni z Japonii i ta cena?? :icon_mrgreen: A niby się nie opłaca jak parę osób mówiło... :flesje: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZet Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 3 dni z Japonii i ta cena?? :icon_mrgreen: Dokładnie, sam się dziwie jak to jest możliwe bo np. list polecony z Łodzi potrafi iść 1,5 tyg :banghead: Ale żeby nie pozostać gołosłownym można wejść na http://www.post.japanpost.jp/int/ems/delivery/link_en.htmli wpisać EI779766170JP . ps. gratulacje, wygląda kozacko Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Gratuluję chłopaki zakupu. Jestem pełen podziwu ,że chciało się Wam zawracać dupę importem kasku z kraju kwitnącej wiśni. No ,ale w końcu pieniądz nie śmierdzi :buttrock: Aha i mam nadzieję,że japońskie kaski nie będą Was gniotły w europejskie czaszki :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Te Adaś, a mówił ci ktoś, że to pedalskie malowanko :D :lalag: Gratuluje zarówno kasku, jak i samozaparcia w zakupach :biggrin: Następnym razem dorzuć do przesyłki jakąś ładną gejszę :) Ja wczoraj zamówiłem Diabolica Zero, ale po bożemu - u Tadka :lalag: BTW - czujesz jakąś różnicę w kształcie wnętrza kasku między wersją Japońską, a Europejską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 (edytowane) Gratuluje, piekne sztuki :icon_mrgreen: Pozdrawiam Edytowane 3 Czerwca 2008 przez zalmen3 Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 (edytowane) Super kask!! Swietny wybor!! Dla informacji dla innych chetnych na XR to na www.louis.de jest teraz na nie promocja i sa za 300 ojro. Edytowane 3 Czerwca 2008 przez koniaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABG Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Gratuluję chłopaki zakupu. Jestem pełen podziwu ,że chciało się Wam zawracać dupę importem kasku z kraju kwitnącej wiśni. No ,ale w końcu pieniądz nie śmierdzi ;) Aha i mam nadzieję,że japońskie kaski nie będą Was gniotły w europejskie czaszki :D Radzio, nie pitol tylko sam się pochwal. Doszły mnie słuchy, że mucha nie siada :lalag: Te Adaś, a mówił ci ktoś, że to pedalskie malowanko :buttrock: :biggrin: Gratuluje zarówno kasku, jak i samozaparcia w zakupach :lalag: Następnym razem dorzuć do przesyłki jakąś ładną gejszę :icon_razz: Ja wczoraj zamówiłem Diabolica Zero, ale po bożemu - u Tadka :) BTW - czujesz jakąś różnicę w kształcie wnętrza kasku między wersją Japońską, a Europejską? Ta, mówiła jakaś ci*a na zajezdni natolińskiej jednego ciepłego wieczora :bigrazz: Szczerze, wiesz, że chciałem biały, ale z bliska jest naprawdę bardzo kobiecy, pełno brokatu, za kobiecy, pomimo mojej gejowskiej natury :bigrazz: , zwłaszcza przy czarnym.No właśnie, rozmiar. S-ka jest idealna, tak samo jak S-ka XR-1000 mierzona na targach.Nie miałem możliwości porównania jeden po drugim, dlatego cieżko mi powiedzieć na 100%.Japoniec gwarantował, że w środku jest identyczny. Wydaje mi się, że policzki są ciaśniejsze, może to złudzenie, albo przymiarka była wyrobiona. Ciężko powiedzieć. Z kaskiem dostałem: - lekko przyciemnioną szybę- worek- ustrojstwo na nos: BREATH GUARD- ustrojstwo na brodę: CHIN CURTAIN- preparat do czyszczenia- preparat do tworzenia powłoki po której ścieka deszcz- szmatki do czyszczenia Nie wiem czy to standard SHOIE'a. Może ktoś podpowie? Kask znacznie różni się systemem wentylacji i spoilerów od XR-1000. Może niedługo będę miał okazję przetestować to porównam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol_85 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 2. Bo z przesyłką zapłaciłem 2218,45zł !A orientujesz sie ile kosztuje w kraju kwitnącej wiśni szybka do X-9 (XR-1000) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 O ja pierdziele, jake "eSy floresy" .................. w sumie sie nie dziwie czemu takie malowanie jest dostępne tylko w Japonii :biggrin: p.s. A tako poważnie, Mordo Ty Moja, Gratulacje :bigrazz: Miejsce na okulary jest? :biggrin: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R6surfer Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 1. Bo tylko na Japonię zostało wypuszczone malowanie Rogue TC-5I tu Cię zmartwię, na Europę jest XR1000 ROGUE TC-6 - link np CLICK 2. Bo z przesyłką zapłaciłem 2218,45zł !I to jest dobra cena :biggrin: pozdrawiam i gratuluję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABG Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 A orientujesz sie ile kosztuje w kraju kwitnącej wiśni szybka do X-9 (XR-1000) Orientuję się, że przesyłka 25$ więc ile by nie kosztowała to raczej jest nieopłacalne. O ja pierdziele, jake "eSy floresy" .................. w sumie sie nie dziwie czemu takie malowanie jest dostępne tylko w Japonii :) p.s. A tako poważnie, Mordo Ty Moja, Gratulacje :biggrin: Miejsce na okulary jest? :D Zazdrośnik :biggrin: Czy Ty pijesz do moich okularów? :bigrazz: I tu Cię zmartwię, na Europę jest XR1000 ROGUE TC-6 - link np CLICK I to jest dobra cena :) pozdrawiam i gratuluję :) No to rzeczywiście mnie zmartwiłeś hehehehe, przecież napisałem wyraźnie, że TC-5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 moje gratulacje za szybkie i konkretnie załatwienie sprawy. oby sie fajnie śmigało i kaski fajnie sprawowalya szybki od xr1000 pasują chyba bede po zdjęciach tak mi sie wydaje? szkoda ze nie jedyny tc5=tc6 ps.masz piwo odemnie zgodnie z obietnica.ps1. za jeden kask 1100zł, hmm pewnie za 1300zł można wyrwac u nas ale 200zł piechotą nie chodzi jak to pisałeś decyzja do podjęcia dla wielu przed zakupem hmm może by sprowadzał te kaski z japan i zarabiał??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol_85 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Za 200zł pewnie by mu sie nie opłacało ale za dwa kaski to jest juz 400zł.Zresztą wątpię żeby w malowaniu znaleźć xr za 1300zł, chyba ze używany :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zresztą wątpię żeby w malowaniu znaleźć xr za 1300zł, chyba ze używany ;)http://allegro.pl/item374631898_shoei_rf_1...iki_rozm_l.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi