manias Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 witam, prosiłbym o rady właśnie w tym temacie, mam teraz w emce instalację 12V i chcę założyć nowy wkład optyczny pod żarówkę H4, czy macie może jakieś sparawdzone patenty? opcja z wkładem od Żuka odpada gdyż szkło wystaje brzydko poza ramkę, słyszałem coś o wkładach od Jawy 350 TS. Natomiast jak się ma zamiana samej ramki, która lepiej pasuje i ładniej wygląda? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 witam, prosiłbym o rady właśnie w tym temacie, mam teraz w emce instalację 12V i chcę założyć nowy wkład optyczny pod żarówkę H4, czy macie może jakieś sparawdzone patenty? opcja z wkładem od Żuka odpada gdyż szkło wystaje brzydko poza ramkę, słyszałem coś o wkładach od Jawy 350 TS. Natomiast jak się ma zamiana samej ramki, która lepiej pasuje i ładniej wygląda? pozdrawiamWklad pasuje z Żuka. Ta sama srednica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 (edytowane) w opcja z wkładem od Żuka odpada Wklad pasuje z Żuka. Ta sama srednica.xDDD Ale Storm nie ma racji. Prędzej od żuka bedzie pasować ^^A poza tym skomplikowana sprawa. Trzeba będzie się wybrać do sklepu motoryzacyjnego i zapytać o wkład do żuka ^^, Nysy, Gaza, Trabanta , Warszawy, Kamaza, Wołgi i jeszcze kilku innych -na H4 i wybrać sobie jaki nie będzie wystawał :) Edytowane 30 Maja 2008 przez prince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor7903 Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Dobra rada. Wkłady z prawie każdego samochodu radzieckiego pasują do motocykla. Może być tylko problem z żarowką pozycyjną bo w autach były one w oddzielnych lampach często razem z kierunkami. Akurat mam taki jeden na H4, w którym można nawiercić otwór na pozycję i bedzie pasował-sprawdzone. Mam takze kilka na żarówki 6V z symetrycznymi szkłami. Odpowiem na GG. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikołaj Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Wkład H4 od żuka ma tez i światło pozycyjne, z tym że trzeba poprowadzić sobie do niego masę, bo w oryginale do wkładu, znaczy do żarówki idzie tylko jeden kabel + a masę ma z obudowy, ale to żaden problem. Znacie może adres jakiegoś sklepu internetowego gdzie można kupić żarówkę H4 tylko że na 6V?? manias- jak masz przerobioną instalacje?? Prądnica od malucha?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manias Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) Tak ja mam przerobioną instalację na prądnicę z malucha, lecz bez ingerencji w blok oczywiście :crossy:Wkład od żuka jak już pisałem wystaje poza ramkę, natomiast znajomy mówił już kilka lat temu o wkładzie od Jawy, podobno była tam stosowana żarówka H4. Edytowane 31 Maja 2008 przez manias Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Manias jak ci się to sprawuje , ta prądnica????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manias Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Szczerze mówiąc to prądnicę właśnie przerobiłem (według projektu pyzdry1), kończę generalny remont Emki i postawiłem na nową instalację 12V w oparciu o tą prądnicę, więc nie na razie nie mam jakiś konkretnych wniosków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zmień też zapłon na elektroniczny i cewke biazet od malucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Do ruska pasuje wkład od ETZ;Sam miałem taki - pasował bez problemu; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manias Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Paolo czy do ETZ przychodziły H4 czy też R2 halogenowe? H4 są podobno wydolniejsze przynajmniej według parametrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 wkład od etz lub kamaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Paolo czy do ETZ przychodziły H4 czy też R2 halogenowe? H4 są podobno wydolniejsze przynajmniej według parametrów.Do lustra z ETZ podchodzą zwykłe H4 (standardowe samochodowki) - natomiast do lustra z Jawy (CZ) pasują jedynie R2 halogenówki............i zwykłe "bańki".......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi