Arni Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Właśnie, tak jak kolega napisał wyżej, nikt nie wytłumaczył, czy mozna zmienic cały płyn z dot 4 na dot5. I jako ciekawostka podam, ze ja u siebie tak własnie zrobiłem,czesciowo z niewiedzy ale mniejsza o to. Po prostu wymieniłem cały płyn w układzie z dot 4 na dot 5 bo taki akurat miałem nowy, jednak cały poprzedni płyn usunąłem, wiec teraz układ mam zalany nowym płynem i wsyztsko działa, nie ma zadnych skutków ubocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 (edytowane) Teoretycznie nie powinno być problemu z DOT4 na DOT5, bo DOT4 jest bardziej "agresywny". Natomiast w drugą stronę? Wątpię by komus się opłacało projektować i produkować układ hamulcowy dedykowany do jednego płynu.... Tak se tylko teoretyzuję.... A co tam - google twoim przyjacielem - cały czas... http://www.type2.com/library/brakes/dot5.htm I wygląda że jest to w przeważającej większości dylemat posiadaczy jedynie słusznej marki H-D..... Edytowane 9 Maja 2008 przez Buber Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Wczorej pytałem znajomego mechanika w polskim warsztacie w Lodynie (Pole Position International) ktory jeździ HD i mówi że też u siebie zamienił DOT5 na zwykły 5.1 i jest ok. Tylko dobrze osusz caly okład bo jak pomieszasz płyny to zrobią sie oczka jak w swiątecznym rosole. Ja u siebie mam 5.1 i jest OK. Fakt ze pół dnia zeszło na przygotowaniu układu ale warto było. Jak juz bardzo cchesz DOT5 to szukaj uzytkownika MalyHD na allegro a napewno go znasz bo się trudni w HD. Pozdro. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szafir Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 DOT5 Silicon taniej kupisz u dilera HD (zobacz na pojemność butelki i cenę). Ostatnio kupiłem butelczynę.Tylko dobrze osusz caly okład bo jak pomieszasz płyny to zrobią sie oczka jak w swiątecznym rosole. Ja u siebie mam 5.1 i jest OK. Fakt ze pół dnia zeszło na przygotowaniu układu ale warto było PSjak się ma na konia - to trzeba mieć także na bat :smile: w końcu raz na 2 lata wymienić płyn to nie aż taki wydatek... Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi