Jump to content

YAMAXS XS 400

Recommended Posts

Witam wszystkich szukam pomocy niedawno kupiłem motocykl yamahe xs 400 z 1985roku. I mam z nia problem mianowicie przestał palić jeden gar ,nieraz sie odzywa i motor zaczyna jechać normalnie ale to trwa chwile mówiąc krutko to tak przerywa raz się włączy ale na chwile i dalej pali jeden i za jakiś czas znów złapie na chwile i znów jeden i tak cały czas.Prosze o jakieś wskazówki,porady co mam zrobić. Poprzedni właściciel ustawiał mu gaźniki ja wymieniłem świece i nic PROSZE O POMOC!!!

Z GURY DZIĘKUJE :icon_twisted:

Pod pokrywką z boku głowicy masz przerywacze zapłonu. Koniecznie musisz sprawdzić czy ten dla niepalącego cylindra ma odpowiednią przerwę.

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny

Jak moto zaczęło świrować po zmianie świec to włóż spowrtoem stare świece na próbe. Możliwe też że podczas zmiany naruszyłeś przewód i czasem nie przewodzi. Sprawdź też te nakręcane "cycki" na końcówce świec - w Harleyu tak miałem że jeden się odkręcił od wibracji i czasem przewodzil do swiecy a czasem nie i moto kichało i prychało czasem.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

• 3 weeks later...

niestety to nie to , a może być coś innego krude już sam niewiem ?

Mam to samo w moim motorze... i prawdopodobnie jest to modul CDI padniety, ktory jak sie nagrzeje zle dziala... Ja licze ze to jest padniete u mnie i u Ciebie chyba tez...

Sprawdz jak wyglada swieca w tym niepracujacym cylindrze, jezeli jest sucha to po prostu masz zapchany uklad wolnych w tym gazniku, mimo ze byl czyszczony.

Adam M.

Sprawdź jaki masz przepływ paliwa przez kranik-to że dostaje paliwo nie znaczy, że tyle ile powinien-tak miałem kiedyś w cb400-jak odpalalem było ok, ale jak przejechałem trochę to przestawał na jednym, zmuła łapał jak cholera, potem jak mu się zachciało raz pracował ok a raz nie-wszystko sprawdziłem gaźniki, fajki,świece, moduł i dupa sie okazało, że pomogło jak dmuchnołem pompką parę razy w wężyk od kranika.

U mnie w XS-ie jak mam odkrecony kranik i odpiety waz to i tak bezyna nie leci :icon_razz: ale jak jezdze to tak... tylko nie wiem czy nie za malo... Moze dlatego ze w xs-ie jest podlaczone do kranika podcisnienie?? i sam se reguluje kiedy ma leciec a kiedy nie?? Dobrze mowie?? Czy niee??