Leszek Karlik Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Kupiłem sobie tankbaga - Oxford First Time Expander, bardzo mi się spodobał, dobra jakość wykonania, widać że przemyślany, ale po powrocie do domu spojrzałem na tankbag, na laptopa, i spróbowałem umieścić jedno w drugim. Dupa blada. :-\ Na aukcji podane są wymiary "Długość całkowita 44 cm, Szerokość całkowita 33 cm", laptop ma niecałe 36x27 cm więc można by pomyśleć, że się zmieści. Gdzie tam. To wymiary zewnętrzne, w środku nawet po skosie i po rozłożeniu dodatkowego miejsca nie wchodzi. I teraz pytanie - czy jest jakiś tankbag-plecak gdzie wejdzie laptop z ekranem 15,4"? Myślałem o Moto Detail New Style - czy ktoś kto ma ten tankbag mógłby zobaczyć jakie ma wymiary wewnętrzne? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 nie wiejdzie , ten tankpad z zewnątrz ma 35x26x34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Karlik Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Kijowo. Nic, daruję sobie tankbaga w takim razie, poszukam jakiegoś dobrego plecaka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) Szanuj plecy i kregoslup - zainwestuj w kufer i stelaz. Pozdrawiam Edytowane 23 Kwietnia 2008 przez zalmen3 Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebanik Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Ja śmigam z plecakiem i jest super. Mam model przystosowany do transportowania laptopa. Z tankbagiem są jaja przy ostrzejszym hamowaniu (laptop swoje warzy). Kilka razy bym stracil w ten sposob lapka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin (Maly) Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Witaj.Poszukaj na tej stronie:http://www.axio-usa.com/ Kiedyś widziałem tu tankbag specjalny na laptopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin700 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Pamiętajcie o tym, że na laptopa w kufrze/sakwie albo w tankpadzie przenoszą się drgania od pojazdu, które komputerek mogą uszkodzić. W plecaku sprzęt doznaje dużo lżejszych drgań. Cytuj Wszędzie dobrze, ale najlepiej w siodle :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komalo Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Ja wożę w takim ciut większym plecaku, że nawet do niego wchodzi cała torba na komputer (z laptopem w środku). Zawsze to bardziej stabilne przy jeździe choć nie wiem czy przy upadku (i nie chcę wiedzieć :) ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Ja jeżdżę z laptopem, którego wkładam do torby jaka była w zestawie z nim i do kufra :) Mieści się bez żadnych problemów i mam jeszcze sporo miejsca na inne rzeczy...Kufer Givi E450, a laptop to Asus z ekranem 15,4 :D Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chichio Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Heh, chyba widzialem Ciebie jak kupowales tego baga w intermotors przy rondzie starzynskiego. Ja kupilem na lapa taka prawie pancerna walizeczke, troszke ja przerobilem i woze lapsa w niej w plecaku. Sprawdza sie w 100%. Laps 15.4 sie miesci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Michna Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Ja używam plecaka firmy AXIO - model FUSE. Komputer w nim jest bardzo, bardzo bezpieczny. Polecam z całą odpowiedzialnością.Co do wożenia komputera bezpośrednio na baku - to ja osobiście nie będę ryzykował... już lepszym wyjściem jest top case... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefron Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) Tankbag na laptopa to chyba niezbyt dobry pomysł. Wszelkie drgania przenoszone są wtedy na komputer. Po wjechaniu w dziurę może być po wszystkim. Sprzęt do wyrzucenia. Komputer w plecaku jest dużo bardziej bezpieczny. Specjalnie do tego powstały plecaki Axio. Zainteresowanych zapraszam do siebie na stronę http://www.livefast.pl/Szukaj.aspx?query=axio&cat=-1&prod=-1. Sam używam modelu Axio Swift Carbon drugi rok i jest świetny. Wygodny, nie przemakalny i śliczny :) Polecam każdemu. Edytowane 17 Czerwca 2008 przez hefron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 (edytowane) a ja proponuje zwyly plecak i piankowy pokrowiec na lapa :icon_biggrin: na allegro spory wybor, a zasilacz to se wrzucisz luzem :icon_razz: aha i to jeszcze zalezy jaki masz ten laptop bo niektore to wogole strach przenosic :crossy: Edytowane 21 Czerwca 2008 przez YAGO Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 co do plecaka na laaptop, to polecam firmę targus, bardzo solidnie i w przystepnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi