LeonOKR Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 witam mam pytanko jaki olej i ile wchodzi oleju do yamahy xt600 92rok przebieg 22000tys. Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>ENDUROS*600< Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 WitamDane z serwisowki to:olej 20W40, wymiana z filtrem 2,8 litra, bez filtra 2,7,Ja do swojej zalałem MOTULA 20W50 a mam XT z 1997 weszło cos koło 3 litrów z wymiana filtra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeonOKR Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Dzięki bardzo :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj261 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 mozesz tez wlac 10/40 ja na takim jezdze kup 3 litry zostanie na dolewke! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalrem Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Nawiązując do tematu. Mam xt 600 tenere 86r i jaki olej do niej mam wlać? musi byc motocyklowy czy na samochodowym tez pojedzie. jaka lepkość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 U siebie mam Castrola GPS. Poprzednie moto tez na nim jezdziły i jest git. Co do posta wyzej - olej musi być motocyklowy, nie mozesz lac samochodowego.Tenera to to samo co XT silnikowo, wiec pewnie bez zmian co do wartosci oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 (edytowane) to dziwne , bo ja latalem i kawa i xr ka na samochodowym i jakos niece sie zepusc , coz pecha mam :) . Jedyne co sie stanie , to jak masz slabe i zajechane juz sprzeglo , to zdechnie na samochodowym. Edytowane 16 Lipca 2009 przez Nitomen Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Własnie pod kątem sprzegła mowiłem, zeby nie kombinowac z samochodowym bo moze/nie musi zacząc slizgac. Nikt nie powiedział ze moto sie zepsuje bo nie ma w jaki sposób :) Pozdr. ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xt6 Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 yamaha xt 600e, rok 95 przebieg 35 tys km... Jakim olejem go zalać? mineralny, półsyntetyk czy syntetyk? jedni mówią, że 15w40 drudzy, że 20w50.... Sam już nie wiem. Z jakiej firmy? p.s. jakby ktoś miał serwisówkę to byłoby zajefajnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bully Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 yamaha pisze że 20W-40 na lato, ale wtedy jeszcze nie było chyba oleji -50 ja zalecam oleje z końcówką 50 15W-40 możesz zalać na zimę lub jeśli jeżdzisz cały rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszXT Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Co powiecie na OLEJ LIQUI MOLY 20W50 4L 4T MOTORBIKE STREET / MOTOCYKLEdodam że w silniku coś zaczyna się tłuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Skoro zaczyna tłuc to znaczy, że silnik na stół i dp naprawy. Olejem tego nie naprawisz, już po ptokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszXT Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Skoro zaczyna tłuc to znaczy, że silnik na stół i dp naprawy. Olejem tego nie naprawisz, już po ptokach.No możliwe że tak. Co twoim zdaniem może być przyczyną bo chyba nie cały silnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Po to trzeba go rozebrać, żeby postawić diagnozę. Tak to wróżenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 W xt tłuczę się najczęściej: nakrętka na wale od strony sprzęgła, sworzeń tłoka w korbie, lub zjedzone dzwigienki i zatarte panewki w głowicy Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi