jachuer5 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Witam, dzisiaj odpaliłem swoje moto i pozostawiłem na jakieś 10 min na wolnych obrotach, (moto bardzo sie nagrzało) zajrzałem do zbiorniczka wyruwnującego a tam płyn zimny...Co sie mogło stać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 sprawdz termostat bo nie otwiera ci obiegu płynu i moto sie tak grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
55555 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 termostat? może jest zamknięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Witam, dzisiaj odpaliłem swoje moto i pozostawiłem na jakieś 10 min na wolnych obrotach, (moto bardzo sie nagrzało) zajrzałem do zbiorniczka wyruwnującego a tam płyn zimny...Co sie mogło stać????Nie otwiera się termostat i ciecz krąży w małym obiegu (płąszcz cylindrów i głowicy-przewody-pompa) i po nagrzaniu się nie jest kierowana do chłodnicy. Musisz zdemontować termostat, sprawdzić czy się nie zacina i ewentualnie wymienić go na nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Witam, dzisiaj odpaliłem swoje moto i pozostawiłem na jakieś 10 min na wolnych obrotach, (moto bardzo sie nagrzało) zajrzałem do zbiorniczka wyruwnującego a tam płyn zimny...Co sie mogło stać???? nic sie nie stalo, po 10 min plyn moze byc zimny w zbiorniczku wyrownawczym... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 yyy, a gdzie sie znajduje ten termostat, i w jaki sposóbmoge sprawdzić czy jest sprawny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) gdzie w teoim moto sie znajduje to nie wiem ale włuż go do garnka z wodą i podgrzej dobrze bedziesz widział czy sie kurczy Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) po 10 min na luzie moze byc zimny , umnie bardzo ciezko wywalic plyn do zbiorniczka , a termostat mam nowy. Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez Nitomen Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 właśnie przejechałem ok 4 km z prędkością od 40-60km/h po piaszczystej drode i termostat sie nie otworzył.Normalne? Za krótki odcinek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 gdzie w teoim moto sie znajduje to nie wiem ale włuż go do garnka z wodą i podgrzej dobrze bedziesz widział czy sie kurczyNajlepiej zrób tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 właśnie przejechałem ok 4 km z prędkością od 40-60km/h po piaszczystej drode i termostat sie nie otworzył.Normalne? Za krótki odcinek? skad wiesz, ze sie nie otworzyl? dotknij chlodnice a nie grzeb przy wyrownawczym, jaka jest temperatura na wskazniku? czy zalacza sie wentylator? pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 chłodnica jest gorąca, a woda w zbiorniczku zimna. niestety moja kawa nie posiada wskaźnika tylko kontrolke jak sie zagrzeje(jeszcze nigdy sie nie zapaliłą) a wentylator też mi sie nigdy nie włączył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexrafi Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 chłodnica jest gorąca, a woda w zbiorniczku zimna. niestety moja kawa nie posiada wskaźnika tylko kontrolke jak sie zagrzeje(jeszcze nigdy sie nie zapaliłą) a wentylator też mi sie nigdy nie włączył. Jeśli dolny wąż od chłodnicy jest ciepły, a górny zimny to jest termostat na 100%!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 a dlugo masz ta kawe ? PS. Mnie to wyglada na przewrazliwionego uzytkownika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 jakieś 2-3 miechy posiadam moto, ale nie jestem przewrażliwiony. boje sie że jak coś pójdzie to będą zajebiste koszta, sam sprzedałem ostatnie moto ponieważ wszystko sie knociło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi