Ragnar Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Chciałbym zapytać bardziej doświadczone osoby, czym się myje olejowy filtr powietrza? Czy są jakieś specjalne preparaty? Być może takie pytanie już padło na forum, ale szukałem i nie znalazłem. Jeśli się powtarzam proszę o link do posta, w którym ten temat został już omówiony i usunięcie mojego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
typeR Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Są specjalne preparaty, np firmy K&N. Psikasz, czekasz i opłukujesz. Potem suszysz i nanosisz olej, czekasz aż ewentualny nadmiar oleju spłynie, montujesz i w drogę. Cytuj http://lolcats.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonraker Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Albo bez cudowania ciepła woda i płyn do mycia naczyń a potem suszenie i nasączanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plakatufka Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Benzyna. Po wysuszeniu olej do filtrów powietrza. Filtr wkładamy do woreczka foliowego (najpierw nanosimy olej na filtr) i wygniatamy w celu równomiernego rozprowadzenia. Gotowe do montażu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnar Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) Dzięki, chociaż 3 różne sposoby i diabli wiedzą który lepszy hehheh Poszperałem w Larssonie w poszukiwaniu preparatów i znalazłem Motula, a w necie oprócz K&N i kilku innych również Castrola. Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez Ragnar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
typeR Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Benzyną nie wolno czyścić! Tutaj dokładna instrukcja dla zainteresowanych: http://www.tuningbaja.pl/cms.php?file=instfil Cytuj http://lolcats.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 ja czyszcze nafta ,mozna uzyc ropy - polewam olejem silnikowym , choiciaz te szpeszialne do filtrow to sa bardzo kleiste , a olej taki tylko tlusty :bigrazz: Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 ja czyszcze nafta ,mozna uzyc ropy - polewam olejem silnikowym , choiciaz te szpeszialne do filtrow to sa bardzo kleiste , a olej taki tylko tlusty :buttrock: olej do filtra nie ścieka . bardzo dobrze filtruje i doskonale blokuje cząsteczki wody .robiłem testy z wodą, filtr nasączony zwykłym olejem silnikowym po jakiś 10 sek przepuścił wodę.Filtr z właściwym olejem przy 5 min się nie poddał, więcej nie sprawdzałem, nurkować nie będę ;) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnar Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 W manualu piszą żeby filtr nasączyć olejem silnikowym, nie ma nic o tym żeby używać jakichś specjalnych olejów. Trzymać się tego co w manualu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonraker Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 W moim też jest napisane żeby nasączać olejem przekładniowym i tego się trzymam. Zapewne specjalne specyfiki są lepsze ale skoro instrukcja podaje że wystarczy olej to nie kombinuje, ale ja mam starą babcie i nie wiem jakie filtry i wymagania są w nowych sprzętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson63 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) Ja również w mojej staruszce używam do nasączenia filtra zwykłego oleju... Pozdrawiam Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez robson63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Do filtru powietrza jest specjalny olej. Olej do przekładni używamy w przekładniach. Do filtru powietrza używamy oleju do filtrów powietrza. Ja polecam Valvoline Air Filter Oil. Cena 48zł za litra. Bardzo dobry olej.Pzdr, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson63 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Do filtru powietrza jest specjalny olej. Olej do przekładni używamy w przekładniach. Do filtru powietrza używamy oleju do filtrów powietrza. Ja polecam Valvoline Air Filter Oil. Cena 48zł za litra. Bardzo dobry olej.Pzdr, Maciek Olej do przekładni używamy również do nasączenia filtrów zgodnie z instrukcją serwisową :icon_biggrin: cyt. "Soak the element in gear oil (SAE 80-90) and squeeze out the excess..." Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi