panz Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Podczepię się pod temat. Szukam opony na przód z wyższej półki niż Mitas (do TTRki) Jakieś 30-40% to asfalt, reszta las, szutry. Póki co mam jeszcze oryginał Pirelli MT21 "Rallycross" lecz jej koniec jest bliski. Interesuje mnie opinia użytkowników. sillyboy gdzie Ty kupujesz swoje opony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Ja na c04 latam do dzis i dalej jest nowka pomimo kupy km po asfalcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panz Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Może używacie którąś z tych opon? Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HondaCR Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Podczepię się pod temat. Szukam opony na przód z wyższej półki niż Mitas (do TTRki) Jakieś 30-40% to asfalt, reszta las, szutry. Póki co mam jeszcze oryginał Pirelli MT21 "Rallycross" lecz jej koniec jest bliski. Interesuje mnie opinia użytkowników. sillyboy gdzie Ty kupujesz swoje opony? JA bym ci polecił Mitasa C 02 - super twarda opona , gwarantuje ci że szybko jej nie zedrzesz xD Możesz napijać kilometry na tej oponie i bedzie jak nowa ^^ metafora oczywiście ale ta właśnie opona potrawi dużo wytrzymać ale z jej własnym czyszczeniem z np. blota jest rózne ... lubi sie czasami zapchać bo kostki ma w małych odstępach od siebie .... Ale poza tym to nic tylko ją polecać - i cena bardzo rozsądna jak na taką trwałość xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panz Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 JA bym ci polecił Mitasa C 02 - super twarda opona , gwarantuje ci że szybko jej nie zedrzesz xD Możesz napijać kilometry na tej oponie i bedzie jak nowa ^^ metafora oczywiście ale ta właśnie opona potrawi dużo wytrzymać ale z jej własnym czyszczeniem z np. blota jest rózne ... lubi sie czasami zapchać bo kostki ma w małych odstępach od siebie .... Ale poza tym to nic tylko ją polecać - i cena bardzo rozsądna jak na taką trwałość xD Dzięki, ale na przód szukam "gumy" z wyższej półki niż Mitas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 (edytowane) Ja także szykuje się na zmiane oponki. W poprzedniej (jakaś pirelka chyba) zerwałem WSZYSTKIE kostki z tyłu po dwóch niedzielach(zostały tylko po bokach ;) ) Czy C02 dobrze się czyści z błota? Trzyma w terenie? W ogóle do jakiej nawierzchni jest ona przystosowana? Edytowane 26 Maja 2008 przez WLD_Wlodi Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 hmm.. ogólnie na błotku dość głębokim na C-02 jechało sie srednio, ale to jak dla mnie jedna z najbardziej uniwersalnych oponek. Na prawie każdej nawierzchni przyczepność bedzie dobra, ale cudów też nie oczekuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HondaCR Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 C02 ma stosunkowo duże kostki ale w małych odstępach ułożone od siebie .... JEżeli chcesz taką oponą w jakieś HARDCOROWE błoto po cylinder wjeżdżać to lepiej sobie taką opone odpuść bo tylko ci będzie ślizgała - słabe czyszczenie Ale w taki soft teren to opona super - w jakimś takim błocie powiecmy po wahacz to jeszcze chyba da rade ale na większe bagna to nie startuj ;p Opona dobra na polne drogi , jakieś kamieniste drogi też może być ( kostki mocne i nie odpadają ) , oponka także dobra na jakiś szuter , leśnie ( liściaste ) drogi :) To chyba tyle z mojej strony :wink: Pozdro :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 A jaką oponke jeszcze polecacie(po C-16) ? Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 A jaką oponke jeszcze polecacie(po C-16) ?Nową c 16 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_a4 Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 C16 twarda jest to fakt rozmiar opony 4,50x18 jest odpowiednikiem jakiego rozmiaru opony? (tak bardziej po ludzku, na metryczne znaczy się) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 a ta c02 nadaje sie na mokrzejszą trafe, liście w lesie czy podjazdy z piachem? nie bedzie sie powiedzmy ślizgała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 (edytowane) C02 ma stosunkowo duże kostki ale w małych odstępach ułożone od siebie .... JEżeli chcesz taką oponą w jakieś HARDCOROWE błoto po cylinder wjeżdżać to lepiej sobie taką opone odpuść bo tylko ci będzie ślizgała - słabe czyszczenie Ale w taki soft teren to opona super - w jakimś takim błocie powiecmy po wahacz to jeszcze chyba da rade ale na większe bagna to nie startuj ;p Opona dobra na polne drogi , jakieś kamieniste drogi też może być ( kostki mocne i nie odpadają ) , oponka także dobra na jakiś szuter , leśnie ( liściaste ) drogi ;) To chyba tyle z mojej strony :cool: Pozdro :P jeździłeś na tej oponie ?mefo mfc 11 jest bardzo podobna a idzie w błotku jak czołg puki na silniku się nie zawiesiale do maszyny poniżej 45km nie polecam takiej opony, będzie się jeździło jak po asfalcie Edytowane 26 Maja 2008 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 ta c02 nadaje sie na mokrzejszą trafe, liście w lesie czy podjazdy z piachem? nie bedzie sie powiedzmy ślizgała?hardcore ? czy soft? Jeśli hardcore- to nie nada sie. Jeśli soft to sie nada. Nie wiem jak sobie bedzie radzić na piachu bo nie miałem okazji przetestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 odnośnie C02 dodam tylko, że jak się zużyje do połowy to jest do niczego nieprzydatna. kostki mają kształt trapezowaty, czyli im niższe, tym są szersze Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi