Pablo2x Opublikowano 9 Stycznia 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2003 Witam Moj kumpel robi takie podnośniki - rozne kolory itd sa bardzo fajne - cena okolo 100 zl jak chcesz to podam namiary to napewno sie dogadacie - zreszta napewno bedzie z tym podnosnikami na Lodzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronio Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Witam,Pisze tego posta bo prawdopodobnie sporo osob chciałoby mieć taki gadżet w garażu, a nie chce jednocześnie za bardzo uszczuplać portfela. Ja m.in. do takich osób należałem i trafiłem na Allegro na aukcję, gdzie taki stojak jest do kupienia za 90 zł. Link do aukcji : tutaj. Zamówiłem to ciekawe urządzenie wczoraj, coś więcej będę mógł napisać w weekend. Rozwiązanie wygląda na ciekawe, jak się sprawdzi w praktyce zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Proszę,napisz koniecznie. też się nad nim zastanawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 też się przymierzam do zakupu więc czekam na subiektywną opinię Maniek6r może coś nam powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 wyglada na solidne, ciekawe jak bedzie w praktyce, czekam na opis i twoje uwagi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronio Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Jasne, jak tylko wroce do domu w weekend to przeprowadze testy ;)Obawiam sie jedynie o stabilnosc motocykla przy podnoszeniu przodu... zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Ja też się nad tym zastanawiałem ale po krótkiej analizie stwierdziłem że na tym stojaku nie da się zdemontować przedniego koła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 6 Marca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Mam jeden taki w warsztacie. Jest używano przez chłopaków o wiele mniej chętnie od innych ze względu na to, że nie ma kółek. Postawić motocykl samemu na takim podnośniku jest bardzo trudno, nie ma możliwości przesuwania motocykla, gdy juz stoi na podnośniku. Moim zdaniem lepiej dopłacić koło 50 zł i kupić taki na kółkach. Ale zawsze lepszy wróbel w garści niż gołąb ble ble ;)pzdrJa też się nad tym zastanawiałem ale po krótkiej analizie stwierdziłem że na tym stojaku nie da się zdemontować przedniego koła... Ano nie da się, do tego, aby podstawić stojak pod główkę ramy są specjalne adaptery do stojaków pod wahacz. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronio Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Ja też się nad tym zastanawiałem ale po krótkiej analizie stwierdziłem że na tym stojaku nie da się zdemontować przedniego koła...Racja... ale byc moze jest mozliwosc bardzo prostej modyfikacji' date=' ktora to zlikwiduje. Mam na mysli wywiercenie otworow w tych prętach z "łapkami" w płaszczyźnie prostopadłej do tych już istniejących. Jeśli "pręt z łapką" jest w przekroju kwadratowy, to może da rade wsadzić go obracając lewy o 90 stopni w lewo a prawy o 90 stopni w prawo ( po to te nowe otwory ) - wtedy nie byłoby problemu z demontażem koła. Mam nadzieje ze zrozumieliscie o co mi chodzi;) Raz czy taka modyfikacja bedzie fizycznie wykonalna, dwa czy materialy wytrzymaja obciazenie w tym nowym polozeniu... Mam jeden taki w warsztacie. Jest używano przez chłopaków o wiele mniej chętnie od innych ze względu na to' date=' że nie ma kółek.[/quote']Hmm... to moze poprzednia jakas wersja:)? Bo w tej w aukcji wyraznie zaznaczone jest ze posiada kółka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudlaty Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 Ja kupilem podobny podnosnik za 15euro, tylko zaokraglone rogi ma coby latwiej sie podnosilo moto, i na razie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 7 Marca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 Hmm... to moze poprzednia jakas wersja:)? Bo w tej w aukcji wyraznie zaznaczone jest ze posiada kółka. Fakt ;) Kierowałem się fotkami, nie opisem, a an fotkach kółka są zdemontowane, sorry :banghead:pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 Dominik ja tam kółka widzę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 zreztą takie kólka można kupić w każdym sklepie z akcesoriami warsztatowymi. Cena około 15-20 za sztukę, a z założeniem ich nie ma problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 a jak zrobic podstawke pod wahacz jednostronny? Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 ja mam taki stojak i jestem zadowolony wszystko mocno skrecić i trzyma sie jak nie wiem!!! co ważne ma kółka!!!! bez tego cieżko podstawić przynajmniej dla mnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi