finalcell Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 mam pytanie chicłem sobie ubezpiczeyć cbr w pzu na 10k co prawda ona nie jest tyle warto ale taka okrągła liczba :icon_mrgreen: kupiłem ją za 8k, gdzieś wyczytałem że nieważna na ile ubezpieczą do przy szkodzie całkowitej wyliczą mi z eruo taxu czy coś to prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 zapewne masz to napisane w ogólnych warunkach ubezpieczenia, sa na stronie PZU w pdfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4sta15 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 A przy okazji sprawdź pozostałe warunki ubezpieczenia. Z tego, co się zorientowałam, w Allianzie, jeśli moto ma ponad 10 lat, AC odpada :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 juz ubezpieczyłem na 10k, według tego co liczyli to 7,5k ale wszedł tuning wizualny i mechaniczny zobaczymytak w allianz nie ubezpieczy, pzu tylko za zgodą kierownikazapłaciłem 1400zł rata a raty dwie, tylko kto zobaczy drugą nie wiem i ja :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Powyżej 10 lat ubezpieczaja ale kreca nosem, no i składka kosmiczna niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 zapłaciłem 1400zł rata a raty dwie, tylko kto zobaczy drugą nie wiem i ja :] a co to niby znaczy?jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas27 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Za motocykl ponad 10 letni roczne AC: 2 razy 1400 czyli 2800 ????!!!! :P To brawo Jasiu. To już nie jest nawet kosmiczna składka. To jakaś porażka :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 to nie jest porażka, to w tym kraju norma...jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 składka kosmiczna ale co poradzić, zapłace tylko jedną rate bo to akurat bedzie sezon motocyklowy precyzyjniej skończy mi sie w połowie października.Osobiście uważam że sie zwróci bo mieszkam w nienajlepszej dzielnicy i czasem zostawiam moto pod blokiem, albo jak sie będzie kończyło wyłącznie będe zostawiam moto pod blokiem :] + prawdopodobieństwo gleby sportowym moto po przesiadce z mzty jest znaczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 składka kosmiczna ale co poradzić, zapłace tylko jedną rate bo to akurat bedzie sezon motocyklowy precyzyjniej skończy mi sie w połowie października.Osobiście uważam że sie zwróci bo mieszkam w nienajlepszej dzielnicy i czasem zostawiam moto pod blokiem, albo jak sie będzie kończyło wyłącznie będe zostawiam moto pod blokiem :] + prawdopodobieństwo gleby sportowym moto po przesiadce z mzty jest znacznew takich warunkach warto mieć AC (w sumie zawsze warto ;) ) ale nie licz na to ze zapłacisz tylko jedna ratę i będziesz miał spokój . od chyba roku nie ma już takiej możliwości żeby zawrzeć ubezpieczenie na pół roku . firma ubezpieczeniowa będzie cię "ścigać" tzn będzie się domagać zapłaty drugiej raty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 jak wyżej: od ubiegłego roku, o czym była mowa na forum, nie ma możliwości "niezapłacenia 2 raty" - ubezpieczenie nie wygasa, jak to było poprzednio. na rok to na rok, a ubezpieczalnia ma pełne prawo ścigać cię o zapłatęjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi