Gineczka Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Jak widać kolano u nas raczej się nie przyjmie :) Ale "kierunki na zmianę" na pewno będą rozumiane jako "dziękuję" :buttrock: dzięki za odzew :lalag: I oby jak najwięcej KULTURY na drogach!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 A co na takie miganie, czy machanie konczyna mowi policja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alama75 Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 O dowiedziałam się, że jestem tylko puszkarzem :lalag: ale już niedługo :buttrock: zmienie tylko na tez :) Co do rozumowania puszkarzy to raczej przemawia do mnie podniesienie reki albo kierunki, kolano hmmm... pewnie w ogóle bym nie zauważyła tego gestu a jeśli już to raczej powiązałabym go z gestem olewawczym - ja przepuszczam gościa na moto a on przejeżdżając informuje mnie ok. dzięki ale tak naprawdę to mam Twoją uprzejmość w ..... Zostańmy więc lepiej przy ręce i kierunkach. Pozdrawiam :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 (edytowane) Tyle na temat gestów.... http://www.willowcreek.org/motorcycle/hand_signals.htmA co do nogi - coś gdzieś na zachodzie widziałem, że aby nie zdejmować rąk z kierownicy (np. przy wyprzedzaniu) po prostu wystawiali nogę za zewnątrz. Ale u nas to sie pewnie skojarzy z kopaniem.... Edytowane 27 Marca 2008 przez Buber Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alama75 Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Dodam jeszcze tylko, że zupełnie nie uczą gestów motocyklistów na kursach kat B. Tak, że wszystkie powyższe gesty zawarte w linku są zupełnie dla puszkarzy nieczytelne. :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gineczka Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Tyle na temat gestów.... http://www.willowcreek.org/motorcycle/hand_signals.htmA co do nogi - coś gdzieś na zachodzie widziałem, że aby nie zdejmować rąk z kierownicy (np. przy wyprzedzaniu) po prostu wystawiali nogę za zewnątrz. Ale u nas to sie pewnie skojarzy z kopaniem....Tak Bo taką mamy mentalność, we wszystkim widzimy tylko to złe :wink: Uśmiechnij się do kogoś na ulicy ;) ,to obejdzie cię wielkim łukiem i nie zrobi tego samego, żeby poprawić sobie humor tylko pomyśli że kretyn... :icon_biggrin: A ja i tak na przekór często się śmieję :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meander Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 (edytowane) Tyle na temat gestów.... http://www.willowcreek.org/motorcycle/hand_signals.htm Gdyby wszyscy to przeczytali nie trzeba by sie w grupie czasem nawet zatrzymywać i mówić. W tem sposób można czytelnie mówić i jechać.Pozdrawiammeander Edytowane 27 Marca 2008 przez meander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gineczka Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Dodam jeszcze tylko, że zupełnie nie uczą gestów motocyklistów na kursach kat B. Tak, że wszystkie powyższe gesty zawarte w linku są zupełnie dla puszkarzy nieczytelne. :biggrin:TakMoże tylko rzucą, żeby uważać na moto czytaj(zawalidroga) ażeby auta (naszego) nam nie uszkodził.No chyba ,że instruktorem będzie motocyklista to nauczy.. :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alama75 Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Nasza mentalność przejawia się głównie w wielkiej "miłosci" motocyklistów i puszkarzy. I raczej tego nie zmienimy. Pozdrawiam :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 (edytowane) Dodam jeszcze tylko, że zupełnie nie uczą gestów motocyklistów na kursach kat B. Tak, że wszystkie powyższe gesty zawarte w linku są zupełnie dla puszkarzy nieczytelne. bo to raczej nie sa znaki dla puszkarzy tylko dla motocyklistow.. bardzo przydatne do jazdy w grupie.. Co jakiegos puszkarza mialby obchodzic znak "przyspieszamy" lub "zjezdzamy na postoj" :icon_biggrin: Edytowane 27 Marca 2008 przez zielu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Wczoraj akurat spotkalem sie z tym kolanem. Koles jechal przede mna na autostradzie i w momencie jak wyprzedzal inne moto jadace sasiednim pasem to wyprostowal noge. W pierwszej chwili myslalem ze mu zdretwiala :icon_mrgreen: Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gineczka Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Wczoraj akurat spotkalem sie z tym kolanem. Koles jechal przede mna na autostradzie i w momencie jak wyprzedzal inne moto jadace sasiednim pasem to wyprostowal noge. W pierwszej chwili myslalem ze mu zdretwiala :icon_mrgreen:Ale się uśmiałam :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alama75 Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 bo to raczej nie sa znaki dla puszkarzy tylko dla motocyklistow.. bardzo przydatne do jazdy w grupie.. Co jakiegos puszkarza mialby obchodzic znak "przyspieszamy" lub "zjezdzamy na postoj" :bigrazz: no zgadzam się chyba, że jakiś puszkarz bardzo uczęszcza po trasie gdzie móstwo ludzi na moto jeździ, wtedy iektóre znaki puszczane do tego puszkarza byłyby bardziej czytelne, w każdym razie teraz są ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonq Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Ja nog nie wyciagam w zadna strone, poprostu macham albo tylko podnosze reke jak jest czas i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 no fakt, lepiej na moto nóg nie wyciągnąć:icon_question: Cytuj http://www.apanonar.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi