outalien Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 (edytowane) Witam, Gdzie w Warszawie można naprawić buty enduro? Dokładnie to puściły szwy na plastykach (przetarły się od wewnątrz od ramy) i trzeba je zszyć. Buty są dalej całkiem ok. Byłem u szewca, ale powiedział, ze to trzeba mieć odpowiednio mocną maszynę do szycia (grubość plastyku +skóra). Prosze o namiary, na jakiś sprawdzony punkt w Warszawie - najlepiej na Pradze Północ lub w okolicach. Imho: z drugiej strony to zauważyłem, że to dość częsta przypadłość w butach enduro - poprzednio miałem ten sam problem w Sidi (pękają szwy na wysokości pięty, kostki - tam gdzie pracują w zgięciach) po 2 sezonach, Alpinestar Vector ( prawie wszystkie wzmocnienia się rozlazły) a teraz Fox (szkoda mi ich). Jakieś doświadczenia w temacie? Pozdrawiam / outa Edytowane 21 Marca 2008 przez outalien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 może poszukaj jakiegoś zakładu krawieckiego Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piorek9 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 załóż na ręce: rękawiczki i naparstek , weź igłe i cienką, mocną żyłke (najlepiej taką co sie stosuje na "bata") i staraj sie trafić w dziurki po szwach i mono zaciągać .. i moze pomóż sobie na koniec zalewając szew kropelką czy czymś w tym rodzaju( nie będą przemakał) a jak wolisz zoribc to maszyna to może gdzieś do jakiejs fabrki mebli skóżanych lub krawca skórzanego i jest taki zawód jak "Garbarz" i specjalizuje sie on w renowacji skórzanych torebek, skórzanych pasków itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badyl Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 może poszukaj jakiegoś zakładu krawieckiego tak...niewątpliwie krawieckiego :clap: Ja swoje buty naprawialem u szewca, byly pęknięte na szwie i koleżka za jakies grosze to naprawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Spróbuj podjechać z tym do kuśnierzaUl. Rembelińska 14 - domofon 100 Wawa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 mam podobny problem z formami raptor , przetarly sie od dzwigni biegow i na kostce od zginania. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
outalien Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 (edytowane) mi kilku szewców powiedziało do widzenia, spróbuje ten namiar na Rembielińskiej - jednak dalej czekam na namiary na sprawadzonego szewca, który podejmnie się naprawy. nie wierze, że nikt nie naprawiał swoich "bucików" pozdrw / outa ps. dzieki za rady: krawiec raczej odpada;-) własnoreczne szycie też nie wychodzi - brak podejścia / manewru. Edytowane 24 Marca 2008 przez outalien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crossmen7 Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 PytankoPo zaliczeniu gleby okazało sie że po stronie zewnętrznej mam j*b....ną dziurę w plastiku.Czym ją załatać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piorek9 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 kup jakiś dobry dwuskladnikowy klej . albo daj do zaspawania (tam gdzie spawają plastiki) mi pękło jedno zapięcie w fly'ah . wiecie moze gdzie mógł bym je dostać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 540 SXC Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Podepnę się pod ten temat.Może ktoś ma na zbyciu dolną pierwszą klamrę i pasek do lewego buta Forma Terrein?? Gdzie coś takiego dostanę?? Klamra odkręciła się w czasie jazdy, a razem z nią wypadł też pasek!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 (edytowane) Olek motocykle.Wiem ze chlopaki tam na pewno maja czesci do form. Edytowane 29 Marca 2008 przez EnduroMax Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 (edytowane) Witam!!!!Niedawno rozwaliłem sobie podeszwe od buta, od stopki hamulca, chyba za ostre zęby ma, albo ja mam taki talent, początkowo lekceważyłem ten problem i to bym mój bład, najpierw odpadl maly kawałeczek gumy z podeszwy dokładnie na wysokości stopki hamulca, a teraz dziura ta się tylko powiększa....Co mogę zrobić z tym mankamentem?? Da się gdzieś dokupić podeszwę i zanieść to do szewca , żeby przyszył nowa? Buty dość nie typowe , bo w polsce raczej mało jest berików w sklepach....pozdro Edytowane 22 Maja 2008 przez damian-kmx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 (edytowane) Ja mam to samo z moimi thorami ktore maja kilka miesiecy jazdy za soba, jeszcze nie mam dziury ale tez podeszwa powoli daje za wygrana. To chyba dla tego ze jagny takie ostre zeby maja :flesje: Edytowane 22 Maja 2008 przez peter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Ja mam to samo z moimi thorami ktore maja kilka miesiecy jazdy za soba, jeszcze nie mam dziury ale tez podeszwa powoli daje za wygrana. To chyba dla tego ze jagny takie ostre zeby maja ;) hehe no żebyś wiedział, moje butki właśnie jeszcze nowością pachną tu tu taka usterka :flesje:chyba jednak to te podnózki bo jak miałem sx-a to podeszwy były jak nowe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 chyba japończyki mają to do siebie że zjadają podeszwy ;) po przesiadce na drzete zjada mi podeszwe w lewym bucie, już na blasze się opiera , ale butki już mają 4 sezony za sobą więc pewnie guma już została "zmiękczona" :flesje: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi