Kubadandy Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 siema chciał bym sie dowiedzieć coś o tym moto (http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M688203), znam juz je od dawna ale chciałem zaciągnąć opinii jak sie sprawuje w terenie i na drodze...Czy ktoś tym śmiga na kole oraz o dostępność części(raczej z tym problemu nie będzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) hm ja latalem 1 sezon na RX 125 po lesie i bylo bosko . W koncu silnik Rotaxa :icon_evil: boskie zawieszenie upsidedown i bardzo lekka. 1 mi sie nie podobal - z wydechu plula olejem do dzis nie wiem czemu :wink: Edytowane 21 Marca 2008 przez RaY Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Tyle że ta w linku to 50 cm3, silnik minarelli am6 duzo części itd niby nie zawodny choć mam znim przykre doświadczenia widocznie miałem zajechany, zawiasy dobre lepsze niż w DT i derbi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnar Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Uważaj, pisze że bezwypadkowy, ale sam pokazuje na zdjęciach różne rysy na lakierze, które sugerują gleby :) Ja też się temu motorkowi przyglądałem, ale wszystkie rzeczy które mogłyby ulec uszkodzeniu przy wypadku, ma wymienione na nowe : manetki, kierunkowskazy, lusterka, handlebary. Ciekawe dlaczego hehehheh Bądź ostrożny, weź latarkę i oglądaj pęknięcia na spawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubadandy Opublikowano 22 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 a co powiecie o silniku minarelli am6 który jest w RX50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 miałem ten minarelli Am5 ogólnie to kicha straszna przynajmniej mój palic nie chciał świece trzeba było wymieniać co jakies 500 km bo inaczej nie odpalał, pompa wody mi poszła w nim cały silnik do rozebrania:/ potem simmering na wale, wymieniałem mu tłumik na arrowa gaźnik na 16 mm delltoro moduł na sporotwy ten zółty i jechał kutas 70km/h hahahhahah wtedy powiedziałem nigdy więcej aprili ale znowu kupiłem i ta sie w ogóle nie psuje.:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolo_rn Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Kubadandy minarelli am6 to bardzo dobre silniki.Jak rx50 w dobrym stanie technicznym to bierz i się nie zastanawiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabaluga Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 wie ktoś może od którego roku rx-y były 2-osobowe?? bo znalazłem jedną ale nie widzę podnóżków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 (edytowane) To że nie ma podnóżków nie znaczy że jest jednosobowa. O tym powiedzą dokumenty. Z tego wiem to do 92r rx-y miały na miejscu pasażera jakiś plastik i być może tamte były seryjnie jednoosbowe. co do silnika minarelli am. Jednostka popularna myśle że bardzo dobra. Miałem też sporo problemów bo wymieniłem praktycznie cały silnik i wtedy lata raczej bezproblemowo(odpukać w niemalowane). Niestety nienaprawiane silniki, zajechane, robione tylko pod sprzedaż bedą sie mysle psuły bo to jednostka dośc wyżyłowana. Niestey żeby jeździć trzeba zrobić :] skrzynia w am6 jest trochę niedopracowana i biegi mogą zgrzytać ale to chyba normalka dla am. zawieszenie przód jest naprawde bardzo dobre. dobrze wybiera i myśle że wjazd w ostrzejszy teren nie zrobiło by na nim wrażenia. ( co prawda ostrego terenu nie sprawdzałem ale tak mysle) Na koniec chce dopowiedzieć że troszke dziwnie mi się ją prowadzi. Wydaje mi się że silnik ma troche za małą moc do tej masy....ponad 100kilo. Mowa oczywiście o serii ale od czego są gaźniki i cylindry. Edytowane 5 Sierpnia 2008 przez hefaistos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol0545 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 jeżdze rx prawie rok.. przejechałem około 6tysięcy. i nic mi sie nie psuje.... zawsze zapala i jedzie dalej.. jedyne rzeczy które wymieniam to klocki napęd.... i dolewam, oleju:p... dla nie to bardzo udana konstrukcja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroman147 Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Ja też mam Aprilie rx-50.Kupiłem ją nową w salonie,śmigam na niej rok tylko po lesie i polach,nieraz zaliczyłem glebę i motorek pali od kopa.Z częściami niema problemu.Super motorek. :lapad: :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_vip Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Co lepsze? DT80LCII czy RX80... DT miałem a kuzyn szuka czegoś dla ciebie teraz i wpadłem na RX80 z 93r. Silnik chyba AM5 bo ma 5 biegów. RX wcale nie znam i nie widziałem na oczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TymbaRRk Opublikowano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Cześć :) Mam pytanie odnośnie wyżej wspomnianej Apki RX, pytanie brzmi: - Mam 185cm, potrzebuję coś by skoczyć legalnie do szkoły i czy jak na mój wzrost nie będę na niej wyglądał jak żyrafa na wielbłądzie? - Z tego co mi wiadomo, można chyba regulować tylny amortyzator, to prawda? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi