VinAlucard Opublikowano 22 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 ;) i zapaliła w ogóle ?? na ropie ?? Resztka benzyny była... i to mnie zmyliło... pali pali pali... i nagle nic... a iskra jak byk. Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Gorzej było jak mój ojciec zalał do Volvo pełen bak benzyny ( Volvo jest diesel:P) ;) P.S. Chce koś kupić?http://www.allegro.pl/item327228900_volvo_...posazeniem.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symek Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Mój to samo do Chryslera GV z 2004 r. ale gość ze stacji sie z ciekawości spytał czy aby ON nie powinno być :crossy: hol, wężyk - i po sprawie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 jak dobrze rozgrzejesz silnik i podasz mu rope będzie chodził. było wiele takich patentów, ale przed zgaszeniem musiał chwile motor pochodzic na benzynie żeby gaxnik napełnił się benzyną, bo jak by ostygł to na rpie nigdy w żciu byś nie zapalił zimnego. często stosowane w komarah na wioskach.:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Ale Panowie spamujecie...Ktoś napisał, że płynu do chłodnicy nie do pełna i się z tym nie zgodzę. Wlewamy do pełna, od tego jest zbiorniczek wyrównawczy, żeby w razie czego sie do niego zlało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Ale Panowie spamujecie...Ktoś napisał, że płynu do chłodnicy nie do pełna i się z tym nie zgodzę. Wlewamy do pełna, od tego jest zbiorniczek wyrównawczy, żeby w razie czego sie do niego zlało. Mhm... mam jeszcze pytanie do posiadaczy "Send'ów" (xD) ... gdzież to się wlewa płyn do skrzyni biegów? :clap:Znaczy mniej iwęcje wiem gdzie się zxnajduje skrzynia... ale nie chcę popełnić podobnego błędu jak z paliwem. Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto33 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 (...)Ktoś napisał, że płynu do chłodnicy nie do pełna i się z tym nie zgodzę. Wlewamy do pełna, od tego jest zbiorniczek wyrównawczy, żeby w razie czego sie do niego zlało.Ale wiesz, mało jest motorów w 2 takcie ze zbiorniczkiem wyrównawczym. A ten motor który ma założyciel tematu na 99% nie posiada go. :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekst Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 (edytowane) wicek15 nie jestem pewnien ale w niektorych typach chyba nie ma tych zbiorniczkow wyrownaczych ale lepiej zalac troszeczke wiecej niez mniej i zgodze sie z moto33 Edytowane 23 Marca 2008 przez franekst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Ale wiesz, mało jest motorów w 2 takcie ze zbiorniczkiem wyrównawczym. A ten motor który ma założyciel tematu na 99% nie posiada go. :buttrock: Powiedz mi gdzie go szukać, jak go nie znajdę to go nie ma :notworthy:. Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Otóż mam następne pytanie... na zimnym silniku sytuacja wygląda tak: Podchodze przekręcam kluczyk włączam ssanie... kopnę ... załapie ale gaśnie . Poprostu jakby zapalał ale nie trzyma obrotów tylko odrazu gaśnie... kopnę go parę razy cisza... nic... ledwo włącze 2 i puszczę sprzęgło pali... na letnim to samo tylko że nie używam ssania... tóż po jeździe pali na tkniecie ...nie wiem co to może być... (btw. zauważylem że mam parę dziur w filtrze powietrza stożkowym... więc na silikon i taśma izolacyjna... może gdzieś jeszcze są dziury?) Strzelam :icon_biggrin:... Pozdrawiam, VinA. Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 sprawdz dokładnie ssanie czy działa i wyczysc gaznik... ps.sprobuj kopnac 2-3razy bez zaplonu z ssaniem ,włacz zapłon i kopnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Problem rozwiązany... Kolejne pytanie (do posiadaczy Derbików i nie tylko)... wlew oleju do skrzyni znajduje się po lewej stronie motoru (w Sendzie) trochę głębogo umiejscowiony, pod początkiem wydechu? (Wolę się zapytać niż nalać tam gdzie nie potrzeba xD) Mam wrażenie że charakterystycznie stuknięcie przy włączaniu biegu z dnia na dzień przeradza się w huknięcie :P. Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 mozesz powiedziec w czym tkwił problem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 mozesz powiedziec w czym tkwił problem?? Gaźnik szuruburu i jakoś chodzi :crossy:...oraz trochę zabawy z regulacją obrotów bo miał za niskie. Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Panowie ile się leje tego oleju to skrzyni bo u mnie nie ma miarki 0_o... rozszyfrowałem napisy (po hiszp. były) ale nie znalazłem wzmianki o ilości oleju która się mieści... kto ma sendę niechaj przemówi :) Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi