Skocz do zawartości

Derbi Senda- obroty

VinAlucard
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

jak dobrze rozgrzejesz silnik i podasz mu rope będzie chodził. było wiele takich patentów, ale przed zgaszeniem musiał chwile motor pochodzic na benzynie żeby gaxnik napełnił się benzyną, bo jak by ostygł to na rpie nigdy w żciu byś nie zapalił zimnego. często stosowane w komarah na wioskach.:D

Ale Panowie spamujecie...

Ktoś napisał, że płynu do chłodnicy nie do pełna i się z tym nie zgodzę. Wlewamy do pełna, od tego jest zbiorniczek wyrównawczy, żeby w razie czego sie do niego zlało.

Mhm... mam jeszcze pytanie do posiadaczy "Send'ów" (xD) ... gdzież to się wlewa płyn do skrzyni biegów? :clap:

Znaczy mniej iwęcje wiem gdzie się zxnajduje skrzynia... ale nie chcę popełnić podobnego błędu jak z paliwem.

"Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..."

(...)

Ktoś napisał, że płynu do chłodnicy nie do pełna i się z tym nie zgodzę. Wlewamy do pełna, od tego jest zbiorniczek wyrównawczy, żeby w razie czego sie do niego zlało.

Ale wiesz, mało jest motorów w 2 takcie ze zbiorniczkiem wyrównawczym. A ten motor który ma założyciel tematu na 99% nie posiada go. :clap:

Ale wiesz, mało jest motorów w 2 takcie ze zbiorniczkiem wyrównawczym. A ten motor który ma założyciel tematu na 99% nie posiada go. :buttrock:

Powiedz mi gdzie go szukać, jak go nie znajdę to go nie ma :notworthy:.

"Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..."

Otóż mam następne pytanie... na zimnym silniku sytuacja wygląda tak:

Podchodze przekręcam kluczyk włączam ssanie... kopnę ... załapie ale gaśnie . Poprostu jakby zapalał ale nie trzyma obrotów tylko odrazu gaśnie... kopnę go parę razy cisza... nic... ledwo włącze 2 i puszczę sprzęgło pali... na letnim to samo tylko że nie używam ssania... tóż po jeździe pali na tkniecie ...nie wiem co to może być... (btw. zauważylem że mam parę dziur w filtrze powietrza stożkowym... więc na silikon i taśma izolacyjna... może gdzieś jeszcze są dziury?) Strzelam :icon_biggrin:...

Pozdrawiam,

VinA.

Problem rozwiązany...

Kolejne pytanie (do posiadaczy Derbików i nie tylko)... wlew oleju do skrzyni znajduje się po lewej stronie motoru (w Sendzie) trochę głębogo umiejscowiony, pod początkiem wydechu? (Wolę się zapytać niż nalać tam gdzie nie potrzeba xD) Mam wrażenie że charakterystycznie stuknięcie przy włączaniu biegu z dnia na dzień przeradza się w huknięcie :P.

Panowie ile się leje tego oleju to skrzyni bo u mnie nie ma miarki 0_o... rozszyfrowałem napisy (po hiszp. były) ale nie znalazłem wzmianki o ilości oleju która się mieści... kto ma sendę niechaj przemówi :)