alterego Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 ... Osobiście rosje to uwarzam za kraj, jak by to ująć, z którego można nie wrócić :) ...To coś się tak uparł na Rosję? Kupuj ze Stanów!!! :crossy: :wink: >>>>>>>KLIK!!!!!<<<<<<< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 JA BYŁEM NA UKRAINIE W UBIEGŁYM --cutKlawiatura Ci sie zepsula, czy zapominasz wylaczyc CapsLock?Nie pisz duzymi literami bo to w internecie oznacza krzyk (a glowa mnie boli)i swoja droga zle sie to czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Dokładnie kupuj w polsce, naprawde jak dobrze poszukasz kupisz taniej niz w barbarossji, i lej na paiery, mozesz zarejestrowac na zabytek(przeszukaj forum) jest łatwo i bez ceregieli, jednak lepiej kup kaske, wieksza dostepnosc czesci, wiecej ludzi w tym siedzi, silniki trwalsze(oczywiscie jesli zadbasz) a ten wałek to jest nowszy typ z waskim wiencem, starsze to nie sa do dostania, generalnie stary ural ma cholerne problemy z czesciami, i predzej dostaniesz tajle do HD niz do urala starszy typ, własnie odrzutnik, wałek, popychacze i dobre gazniki, a w ogóle to podobno przegrzewa sie lewy cylinder i podczas odpalania na zimnym silniku uchodzi powietrze z kół :icon_razz: A ZA ODRZUTNIK NAWET STARYYYYYY OZłOCE!!!!!!!!! poważnie-"TYLKO KASKA" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 granat jutro lub najpóżniej pojutrze postaram ci się o te nieszczęsne odrzutniki bo widzę jak cierpisz napisz do mnie meila hius@interia .plja kupiłem wzywany wał bo były na nim idealne odrzutniki jutro go odbieramjeżeli są takie jak na zdjęciu to dam ci nr.tel gdzie sobie kupisz ale używanemyślę że w dobrym staniepodaj na mejla nr tel. zadzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jul Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Dokładnie kupuj w polsce, naprawde jak dobrze poszukasz kupisz taniej niz w barbarossji, i lej na paiery, mozesz zarejestrowac na zabytek(przeszukaj forum) jest łatwo i bez ceregieli, jednak lepiej kup kaske, wieksza dostepnosc czesci, wiecej ludzi w tym siedzi, silniki trwalsze(oczywiscie jesli zadbasz) a ten wałek to jest nowszy typ z waskim wiencem, starsze to nie sa do dostania, generalnie stary ural ma cholerne problemy z czesciami, i predzej dostaniesz tajle do HD niz do urala starszy typ, własnie odrzutnik, wałek, popychacze i dobre gazniki, a w ogóle to podobno przegrzewa sie lewy cylinder i podczas odpalania na zimnym silniku uchodzi powietrze z kół :icon_rolleyes: A ZA ODRZUTNIK NAWET STARYYYYYY OZłOCE!!!!!!!!! poważnie-"TYLKO KASKA"... oj granat.... znowu bluźnisz....zemsta Urałka Cie nie ominie.... z powodu odrzutnika taka niewdzięczność do najwspanialszego wytrysku Radzieckiej mysli technicznej.... wstydź się... wstydź.ps. grzeje się z regóły prawy garnek,zwłaszcza w zaprzęgu. Tak w ramach małej podpowiedzi... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Bardziej się grzeje ten który aktualnie pracuje ;PJessu ,to się robi forum odrzutników oleju ^^ . Grzykrzy'k :icon_eek: poczęstował mnie ostatnio bardzo ładną książeczką w której znalazłem model którego nie identyfikuję . Ładna ramka 63 i piękne głębokie błotniki od 62 . Zaczyna mi chodzić po głowie coś takiego z silnikiem bawarki . Całość dużo ładniejsza od jakiegokolwiek innego ruska . Myślałem o złożeniu po emce modelu 62 ale suwakowe raz że są dla kurdupli co już w emce mnie denerwuje a dwa że amortyzatory to niezły wynalazek . Jak ktoś może coś więcej powiedzieć o tym modelu to bardzo ładnie poproszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Skoro nie ma mniej czy więcej polecanych modeli to pewnie wszyscy jednomyślnie nie powiedzą nic złego na dniepra MT 10?? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Skoro nie ma mniej czy więcej polecanych modeli to pewnie wszyscy jednomyślnie nie powiedzą nic złego na dniepra MT 10?? :)Nie wiem co inni ale słowa nie powiem na dniepra 10 ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Ja słyszałem ze jak sie go odpala na ciepłym silniku to lewy wydech przeskakuje bardziej w prawo:P BEDZIE ODRZUTNIK DAM WAM SPOKóJ! :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Nie wiem co inni ale słowa nie powiem na dniepra 10 ;P No stary, mów mi jeszcze to się skusze bo mam jednego z koszem na oku. :icon_eek: BEDZIE ODRZUTNIK DAM WAM SPOKóJ! :clap: Nadal nie wiem dokładnie co z tym odrzutnikiem ale z tego co szukałem po allegro to widzialem odrzutnik co wyglądał jak okrągła blaszka z 3 otworami do mocowania na wale. Nie da się tego dorobić z blachy albo na tokarce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 ?????Niestety nie mam takiej prasy i 100 wykanczalników itp :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Już rozgryzłem sprawe odrzutnika oleju. I o ile się nie myle to ten odrzutnik służy poto żeby chlapać olejem na sworzeń tłokowy. Olej jest zgarniany przez tłok chlapie w odrzutnik na wale a odrzutnik z koleji chlapie olejem w środek tłoka na sworzeń. Zgadza się?? :biggrin: A co w tym odrzutniku się zużywa, olej tak go niszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Już rozgryzłem sprawe odrzutnika oleju. I o ile się nie myle to ten odrzutnik służy poto żeby chlapać olejem na sworzeń tłokowy. Olej jest zgarniany przez tłok chlapie w odrzutnik na wale a odrzutnik z koleji chlapie olejem w środek tłoka na sworzeń. Zgadza się?? :icon_mrgreen: A co w tym odrzutniku się zużywa, olej tak go niszczy?Rozgryzaj dalej . Tylko uważaj na zęby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Nie olej go niszczy ale debil z młotkiem który nie wie jak to zciągnać i potem rozbierasz piec do remontu i zong! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Granat załatwiłem ci te nieszczęsne odrzutniki no faktycznie że razem z zregenerowam wałem ale naco ty jeszcze czekasz 500 zł nie majątek chyba że czekasz aż ja to kupię . czekaj sobie dalej ale już niejęcz. I MASZ MNIE OZŁOCIĆ. Piwska nie piję , preferuję mocniejsze trunki w stosownych ilościach przy mojej delikatnej nadwadze 140 kg wskazana przez lekarza rodzinnego ilość jednorazowa to 2x o.70 co stosuję bez większych problemów za jedno sobotnie popołudnie i ciesz się że wiek mój 47 zrobił swoje . nadmieniam jednak że piję tylko przy sobocie . Kup sobie to nieszczęście i zapraszam do siebie do Rzeszowa .Granat śpiesz się WIOSNA IDZIE ZE ŚWIĘTAMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi