Wioslarz Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Witam wszystkich! Mam problem z gaznikami w moim gpz slyszalem ze jesli moja kawa strzela w gazniki to jest to wina skadu mieszanki! Bo ja mam ustawione na ksiazkowe 1 3/4 obrotu a i tak strzela na jednym garze bo kiedy wymontowalem gazniki to jedna przepustnica jest lekko naddymiona i stad moje pytanie CO POCZAC z tym faktem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 A regulowałeś waukometrem, czy ręcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxrider Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 a sprawdziłeś czy zawory nie są powypalane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Witam wszystkich! Mam problem z gaznikami w moim gpz slyszalem ze jesli moja kawa strzela w gazniki to jest to wina skadu mieszanki! Bo ja mam ustawione na ksiazkowe 1 3/4 obrotu a i tak strzela na jednym garze bo kiedy wymontowalem gazniki to jedna przepustnica jest lekko naddymiona i stad moje pytanie CO POCZAC z tym faktem?? Witam no i nowe swiece to podstawa jesli te juz maja podeszly wiek... bo to niekoniecznie musza byc gazniki pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wioslarz Opublikowano 7 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Więc tak! Gaźniki czekaja na synchronizacje świece są nowe i zawory byly robione jakies 300km temu! Ale czy te strzaly moga byc powodowane zle ustawionym skladem mieszanki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Ale czy te strzaly moga byc powodowane zle ustawionym skladem mieszanki??Oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonraker Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Sprawdź również stan króćców gaźnika (o ile takie występują w twoim motocykielku) bo strzały też bywają spowodowane nieszczelnością w wpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Skoro jedna przepustnica jest odchylona, to znaczy że najzwyczajniej zalewa jeden gar i stąd mogą brać się strzały. Synchro z regulacją położenia przepustnic powinno załatwić sprawe.A jak ci się udało wysłuchać że to akurat z jednego gara strzały?? Czarna przepustnica nie musi oznaczać że to stąd te strzały i napewno nie znaczy. Wydech masz oryginał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wioslarz Opublikowano 7 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Wiec tak wydech niestety mam pusty, a co do strzałów to tylko przypuszczam ze z tego cylindra ida. Strzały te nie zawsze wystepuja bo dzisiaj naprzykład jak odpaliłem go to przez jakis czas nie było strzałów potem ze dwa razy strzeli i znowu spokój! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Jesli masz pusty wydech to on może przyczyniac sie do strzalów.Zubożona mieszanka.Jak wypala świece?Może być i tak,że nie będzie sie dało dobrze ustawić gaźników.Ponoć Kawki są wrażliwe na takie wypartoszanie tłumików. Był kiedyś temat o pustych wydechach w Kawkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wioslarz Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Wiem ze te wydechy to kicha ale cóz tak juz kupiłem motorek i jakos na alegro nie ma za duzo ofert tłumików do niego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi