_SB_ Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) Chciałem poradzić ci zakup Zephyra 550 (jak dla mnie bardzo niski) ale..... sprawdziłem na bikez.com. Wysokość siedziska GS i Zephyr mają prawie identyczną. Najprościej zatem cieńszą kanapę zamontować i obniżyć zawieszenie (jak chcesz, mogę ci dać zużyte przednie sprężyny z zephyra - gwarancja obniżenia przodu :buttrock: ) Pamiętam, że była jeszcze jakaś stronka anglojęzyczna ze spisem maszyn dla "niskich", "wysokich" i ogólnie nieprzeciętnych jeźdźców. Tam były wymienione modele i wysokością siedziska. Mógłbyś tam sobie wybrać następcę GSa. Edytowane 14 Lutego 2008 przez _SB_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucek Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Wywal kanapę, trzeba być twardym nie miętkim :) ;) :bigrazz: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 358 zeta za dwa płaskowniki? Kupujemy płaskownik ze stali 40 i zanosimy do ślusarza, żeby wywiercił nam otwory i podpiłował w jednym miejscu, gdzie oryginały są węższe aby nie kolidować z innym elementem zawieszenia. Powiększenie rozstawu otworów o 1 cm obniża kanapę o 5 cm.Do tego wpuszczamy lagi w półki i maszyna stoi niżej bez znaczącej zmiany geometrii.Koszt dorabiania części poniżej 50 zł. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 A ja jestem zdania, że trzeba po prostu myśleć z wyprzedzeniem i nauczyć się przesuwać tyłek przed zatrzymaniem... A po jeździe przez kilka tygodni, sama się przyzwyczaisz i już nie będzie Ci to przeszkadzało. Ważne że sięgasz oboma nogami... Wiem, że np. cofanie motocykla na paluszkach nie jest wygodne (w GSXR miałem wysokość siedzenia 83,5 cm co przy moim mizernym 168 cm wzrostu dawało taki sam efekt jak u ciebie GS) ale to też da się przyzwyczaić. W sumie moto masz lekkie, więc daje radę. Dla pocieszenia, teraz mam siedzenie na wysokości 93,5 cm i ledwo jedną nogą sięgam ziemi. I daje radę !(zwykle, poza chwilami kiedy mi nogi w terenie brakuje :flesje: ) Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 kumpel tez mały jest i jak jezdzi na moto to zawsze jak stawał na śwatłach to podjezdzał pod krawęznik.To tylko tymczasowe rozwiazanie , bo jak nie ma krawęznika to lipa.Kup konkretne buty które mają kawał podeszfy. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 tak sie podepne pod temat - jesli obizylem zawieszenie z tylu - mam regulacje, to moge bez szkod opuscic na lagach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzeszek :) Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 No tak, ale gs jest znacznie cięższy, a masa ma niemałe znaczenie gdy się ledwie sięga podłoża palcami :Pto samo sobie dokladnie pomyslalam jak przeczytalam tego posta ;)gdyby moj Orzeszek byl skuterem to moglabym na nim nawet machac nozkami i niczym sie nie martwic!chyba musze o tym pomyslec hihi Wywal kanapę, trzeba być twardym nie miętkim :)RACJA!! tylko wtedy serce miekkie a twarda dupa :) tak sie podepne pod temat - jesli obizylem zawieszenie z tylu - mam regulacje, to moge bez szkod opuscic na lagach ?czy ktos z Was moglby mi to wytlumaczyc po prostu jak babie.. ? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 czy ktos z Was moglby mi to wytlumaczyc po prostu jak babie.. ? :icon_question:Trzeba "wpuścić" lagi w półki jakieś 3cm i jest niżej i można śmigać agresywniej (pewniejsze prowadzenie).Jak tył obniżyć, masz w linku na stronie Wilbersa - tam to jest wyjaśnione, na czym polega. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konikkonik Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Kupić opony o nizszym profilu :icon_question:Opony- o tym nawet nie myśl.Nasza koleżanka Emi, dosiada Ktm 200exc, a ma 163. Na szosie jeździ SRX. Daje radę. Kolejne dziewcze dosiada Ducata, daje radę.Jak sobie nie poradzisz z tym Gs, pisz na PW, pogadamy.Pozdrwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi