wild Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 co do emek- nie bylo to trudne. :icon_idea: przy opisie bardziej ogolnym (menu po lewej) wzorowalam sie po notatkach tutejszego Karola Sawiaka. co do wersji z dokumentacja od r-71- pierwszy raz slysze ;) moja kopalnia odnosnie emek i po czesci mw to "czerwoni" z pod motorz ;) Goska a reszte.. pisze sama (: Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny Enduro Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Świetne rysunki na tej stronce :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 no fajne wolałbym zdjecia:-)w ksiażce dmowskiego i winiarskiego "CMR" sa rysunki i w dodatku czarnobiałe w ołówku i jakies po-zal-sie-boze zdjecia czegos na kształt rusków z tyłu i ksiazka mimo ze madra to jednak blada, wiem, sam spróbuj powiedza inni, ale własnie dużo zdjec porównawczych "to wygladało tak a to tak" to jest to bo diabeł tkwi w szczegółach:-) no fajne wolałbym zdjecia:-)w ksiażce dmowskiego i winiarskiego "CMR" sa rysunki i w dodatku czarnobiałe w ołówku i jakies po-zal-sie-boze zdjecia czegos na kształt rusków z tyłu i ksiazka mimo ze madra to jednak blada, wiem, sam spróbuj powiedza inni, ale własnie dużo zdjec porównawczych "to wygladało tak a to tak" to jest to bo diabeł tkwi w szczegółach:-) no fajne wolałbym zdjecia:-)w ksiażce dmowskiego i winiarskiego "CMR" sa rysunki i w dodatku czarnobiałe w ołówku i jakies po-zal-sie-boze zdjecia czegos na kształt rusków z tyłu i ksiazka mimo ze madra to jednak blada, wiem, sam spróbuj powiedza inni, ale własnie dużo zdjec porównawczych "to wygladało tak a to tak" to jest to bo diabeł tkwi w szczegółach:-) ADMIN MOZNA TE 2 WYKASOWAC?COS MI FORUM NIE HULA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 granat- wejdz w dzial "szczegolowe porownania motocykli tam masz wszystko od a do z razem ze zdjeciami, fragmentami schematow czy rysunkami katalogowymi :icon_razz: dzis postaram sie umiesci o kaskach W i M bo 650 jeszcze nie ruszalam.. nie ma cholera kiedy (: Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Hihi, spojrzałem na urala i co widze?Zong! ural drabina a gaznik jakby k-65 kombinowany z redukcja a glowice na k-301 ale pewnie mi sie zdaje:-)tak sie tylko czepiam, bo w ogóle to RESPEKT:-) bo o kole od roweru nie wspomne:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Storm007 ma rację. Należało by opowiedzieć jak to było naprawdę a anegdotę typu "jak to ruscy zrzucili niemieckiego turystę do rowu i zabrali motor do fabryki ciągników można opowiedzieć na końcu w ramach " :icon_mrgreen:"Granat -Zdjęcia w książce "CMR" Dmowskiego i Winiarskiego to rzeczywiście to smutek i żal i ;} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 panowie, a może po artykuliku dla Gośki..? co się tak sama będzie niewiasta męczyć nad zawartością stronki. od niektórych, jak widzę, wiedza aż tchnie poprzez monitor :icon_mrgreen: jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 a tam- wole sie pomeczyc niz kogos za jezyk ciagnac na sile :icon_mrgreen: wszystko w swoim czasie. aktualizacja- w dziale szczegolowych porownaniach zamiescilam tekst rozszerzony o kaskach- poki co jeszcze zdjec nie ma. Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 panowie, a może po artykuliku dla Gośki..? co się tak sama będzie niewiasta męczyć nad zawartością stronki. od niektórych, jak widzę, wiedza aż tchnie poprzez monitor ;) jszZeby cos napisac to trzeba nie byc leniwym ;p Do tego opanowany miec jezyk ojczysty aby przelac mysli w forme pisana zrozumiala dla kazdego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 ja chetnie bym cos stworzył, ale mam raczej zielone pojecie o moturach z zza rubierzy, tyle co sam sie nameczyłem ze swoim padłem, ale jedno co stwierdze jest niezaprzeczalne-jakosc wykonania rusków jest fatalna:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhotaxx Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) Witam... Ja tą stronę robię, i się nie czepiajcie dupereli - jak znajdziecie jakieś błędy techniczne to pisać do mnie - a jak merytoryczne - to do Gośki... Mam do Was prośbę - napiszcie mi (najlepiej na PW) jakich słów kluczowych używacie w wyszukiwarkach, jak szukacie stron o ruskach.... im więcej takich danych dostanę, tym łatwiej będzie tą stronę w sieci znaleźć... Granat: odczep ty się wreszcie od mojego Urala - to zdjęcie tam wsadziłem ot tak dla jaj - to nie jest oryginał - to moja swobodna interpretacja... Jak Gośka napisze o Uralach to to zdjęcie wyrzucę... Edytowane 9 Lutego 2008 przez Rhotaxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 No juz sie odczepiam, tym bardziej ze mój wyglada podobnie, hihihi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orita Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 A moj jest malowany pędzlem i co z tego?Olej wygląd, rob mechanikę i jezdzimy.Zmarzłem dzis jak kundel ale da sie jezdzic. A strona zajefajna . Pokłon i szacunek że się chciało . Nie wiem czy się nie czepiam ale może jakies zdjęcia pokazujące rożnice i odmiany częsci? Ale ja aż takiej wiedzy nie mam (i tylu egzemplarzy do zdjęc)więc chybia się czepiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 (edytowane) ale może jakies zdjęcia pokazujące rożnice i odmiany częsci? Ale ja aż takiej wiedzy nie mam Dokładnie . Od rzeczy najprostszych czyli różnice w bakach , ramach kołach zawieszeniach do osprzętu . A później może zawracanie głowy dla konkretnych modeli . Chodzi o to żeby początkującymi ułatwić życie przy odróżnianiu chłamu często robionego przez handlarzy od motocykli w miarę oryginalnych . I nawet nie o to chodzi czy są takie jak fabryka robiła tylko o to że jak sprzedający pisze że motocykl jest z magazynów wojskowych to po samych błotnikach , baku czy kołach będzie widać ze próbuje wcisnąć kit . I można wnioskować ze ze stanem technicznym też pierdzieli głupoty . Takie strony to nie informacje dla ludzi z forum tylko właśnie dla początkujących i często dopiero decydujących sie na zakup . A zmiany że tu sygnatura "a tu nie ma -o dlaczego nie ma?" to dla wąskiego grona na forum . Tak z własnego doświadczenia wiem że ogromna większość mówi np tak " mam emkę z 44 roku " i chce coś tam do niej . Mówię że trzeba zrobić to i to i tamto. gość nie chwyta . I po chwili okazuje się że nie emka a kaczka , szczepiona z Dnieprem . A remont nie był potrzebny bo te motocykle wojnę wygrały i świeżo upieczony właściciel sadzi że wygrałyby jeszcze kolejną . A z skąd podobne przekonania ? Bo ma w papierach , bo mu sprzedający powiedział , bo mechanik jego kumpel jeździł na takiej w wojsku . I dla tego strona . I bardzo dobry pomysł z tymi podkoszulkami . Powinniście je sprzedawać ale zlitujcie sie -jak Gosia wreszcie wyjedzie poza garaż .xDD Edytowane 11 Lutego 2008 przez prince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orita Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 O to własnie mi chodziło-np. korek wlewu paliwa wystepuje w tylu i tylu odmianach, jest zrobiony z tego i tego (i niewiadomo z czego :cool: ) czy np. klosze lamp przednich w sa takie i takie (i siakie) i rożnią się tym i owym (np. od lamp tylnych czy też krasnala ogrodowego) . To moze jest niewdzięczne zadanie ale może będzie mniej takich kwiatkow jak jak dyskusja emka z silnikiem kaski zdobyta na froncie wschodnim itd. Po prostu będzie gdzie to sprawdzic. Ale powtarzam zaje...... strona , naprawdę .Ja się już dokształciłem. Polecam obejrzec strony niemiaszkow, kiedys miałem avo-sipsona i umarłem po obejrzeniu paru stron , zmiany w kolorach przewodow instalacji elektrycznej czy wszystkie pocztowki i foldery reklamowe ze wszystkich lat produkcji . To cięzka sprawa i pewnie nie od razu ale myslę ze jak starczy zapału to mozna uzyskac taki efekt. Pozdrawiam tworcow strony, i naprawdę się nie przypier.... Bardzo mi się podoba to co robicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi