radzio Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Jak narazie opuscilem iglice bo byla na maksa podniesiona. Jutro może zrobię test :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Skad wiesz ze to wina oleju ? moze poszedl simer na wale i dlatego tak kopci ? ja tak mialem sprawdz najpierw ten olej jak nie pomoze to zapewne simering :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 (edytowane) Wow. spokojnie jeszcze mi sie nie spieszy do grzebania w silniku, bo tego juz mam dosc. Remont byl robiony pod koniec sezonu, a poza tym ubytkow w silniku oleju nie mam. Dzisiaj moto nie przetestowalem bo mokro bylo, ale wydaje mi sie ze to raczej wina gaznika i ze za duzo mieszanki dostawal po czym sie zalewal co widzislam na swiecy. Edytowane 29 Stycznia 2008 przez radzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek3210 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Poprzedni właściciel mojej starej huski chciał wrócić do domu a nie miał oleju więc na CPNie zalał tego STIHLa. Ujechał 1km i tłok stanął...także chyba to nie przypadek w wyżyłowanym motocyklu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele90 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 sthilla na stacji chyba nie sprzedaja :icon_mrgreen: zdaje mi się że mowisz o innym czerownym oleju ,,orlen 2t,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Poprzedni właściciel mojej starej huski chciał wrócić do domu a nie miał oleju więc na CPNie zalał tego STIHLa. Ujechał 1km i tłok stanął...także chyba to nie przypadek w wyżyłowanym motocyklu. NO olej stihla mozna kupic tylko w autoryzowanych pkt sprzedaży. Opuszczenie iglicy dalo i to sporo ale jak z tym idze moto jest slabsze, ale lepsze to niz ciagle zalewanie sprzeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek3210 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Mówię dokładnie o oleju Stihl do piły(ten w jednorazowym pojemniczku,saszetce).U mnie na stacji dostaniesz go bez problemu...a nawet ostatnio był w tych dużych butelkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orioli Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 A na tej drugiej świecy było OK? W gaźniku zobacz czy nie poluzowała się któraś dysza, albo zawiesił się zaworek iglicowy paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Mówię dokładnie o oleju Stihl do piły(ten w jednorazowym pojemniczku,saszetce).U mnie na stacji dostaniesz go bez problemu...a nawet ostatnio był w tych dużych butelkach. A to juz sam nie wiem, ale mniejsza o to. a co do swiecy to bylo gorzej zalal mi sie na tej co fabryka zaleca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mm666 Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 sthilla na stacji chyba nie sprzedaja rolleyes.gif zdaje mi się że mowisz o innym czerownym oleju ,,orlen 2t,, Sprzedaja, ale podroby typu "Husq" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Słyszałem że oleje do pił i motorówek zawieraja jakieś dodatki aby ulegały biodegradacji i dlatego mogą skrócić żywotność silnika. Mi wystarcza Mobil extra 2t półsyntetyk za 30zł. A do jawy półsyntetyk z orlena, chyba ze 2 lata na nim jeżdże. Strasznie ciężko miesza sie z paliwem, jak wlałem najpierw bezyne potem olej to silnik tak sie zamulił że zgasł. Niby oba oleje (orlen i mobil) maja taką samą klase jakości TC ale różnica miedzy nimi jest duża ( i w cenie i w jakości) ktoś potrafi to wyjaśnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekj Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 (edytowane) ...Mi wystarcza Mobil extra 2t półsyntetyk za 30zł. A do jawy półsyntetyk z orlena, chyba ze 2 lata na nim jeżdże. Strasznie ciężko miesza sie z paliwem, jak wlałem najpierw bezyne potem olej to silnik tak sie zamulił że zgasł. Niby oba oleje (orlen i mobil) maja taką samą klase jakości TC ale różnica miedzy nimi jest duża ( i w cenie i w jakości) ktoś potrafi to wyjaśnić? nie ma co wyjaśniać - jakość musi kosztować. Jak jest dobry to i ma swoją cenę. Ja swojego czasu sporo jeździłem yamaszką DT125. Do dozownika oleju wlewałem też Mobila tyle że pełen syntetyk Mobil 1 Racing 2T. Litr za ok. 40 pln. Moto chodziło jak po maśle, tak że poprzedni właściciel był zdziwiony. Oczywiście żadnego kopcenia z rury. Stosowanie olejów do kosiarek to tylko pozorna oszczędność. Wydaje się, że łatwiej podebrać olej do kosiarki albo piły spalinnowej tatusia ale to się nie opłaca na dłuższą metę. Wlewamy jeden litr oleju do dozownika i to się rozkłada na wiele kilometrów. Jeśli chcemy jeździć to trzeba i smarować. Jeśli nie stać nas na syntetyk to kupujmy chociaż inny olej ale do motoru !!! J Edytowane 10 Lutego 2008 przez jacekj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 a co sądzicie o Orlen 2t SemiSyntetyc (czy jakoś tak ) Chwilowo na tym jeżdżę ale planuje zmienić jeszcze w tym miesiącu.Jaki polecacie dobry olej za nie wielką cenę ? i raczej pół syntetyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) Ktoś jeszcze zauważył żeby po 3 miechach mieszanka traciła swoje właściwości? Bo mam taką i nie wiem czy wlać. Kiedyś mój simek stał całą zimę z połową baku którą wyjeździłem później w lecie - po tym incydencie jeździł a jeździł. Odpiszcie pls. A i jeszcze jedno, mieszał ktoś mineralny z półsyntetykiem? Nic złego z tego nie wyjdzie? Edytowane 7 Marca 2008 przez SuleY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Mozna mieszac ale tylko stopniami w gore czyli do mineralnego nalac polsyntetyk i do polsyntetyka nalac syntetyk :buttrock: Bedzie ok :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi