przemek3578 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 (edytowane) widze ze olejaki zaczynaja byc wypierane przez zwodowane bandziory :biggrin: ja jednak zaliczylem powrot do przeszlosci :biggrin: z powrtotem zanabylem gixa 1100 ostatniego olejaka :biggrin:OLEJACZKI to legenda - tak czy inaczej BANDIT był i będzie kojarzony z olejakiem - te silniki jeszcze długo będą wspominane i używane pomimo młodszych braci osłoniętych płaszczykiem wodnym :-)Szacun dla starych niezniszczalnych konstrukcji :notworthy: -mam nadzieję,że mój Bandyta też będzie taki trwały i niezawodny jak jego starszy brat olejak :-) Edytowane 5 Czerwca 2012 przez przemek3578 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 orginal a jakze :wink:https://picasaweb.google.com/lh/photo/wn26riG45hDM7y7LWP9DItMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Piekny, slyszalem ze to niesamowicie narwany motocykl. Potwierdzisz? Ile zapłaciłeś, jeśli nie tajemnica? Moje B12 od ponad tygodnia rozłożone na części w garażu. Nie mam funduszu na jazdę, to niech chociaż ładnie wygląda :) Narazie kończy się polerka wydechu, czekam na sklejony pług na który pójdzie nowy lakier, nowe świece i narzędzia do regulacji gaźników czekają na montaż komina, uszczelka która zmotywowała mnie do tego rozgardiaszu już wymieniona, a polerowanie lakieru zwieńczy dzieło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Niezłe z Was Bandziorki...polerki, nowe lakierki, lampeczki i pierdółeczki...hahaha...TWARDZIELE O GOŁĘBICH SERCACH :)Przemo, jak czytam to B12.5 spisuje się świetnie. Tak trzymaj. A Ty Adaśko ogarnik Bandziora bo wstyd że rozbabrany w środku sezonu stoi :angry:Ja teraz cioram swojego BIGa po piachach, lasach, polach i szutrach....jest BIG jest IMPREZA :laugh:Pozdrawiam gołąbeczki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Wiesz, należy się po 5 latach niezbyt delikatnego traktowania i żadnej awarii :) Cholerka, ja mam niesamowitą sraczkę na SuperMoto. Też bym tak po szutrze, lesie, schodach, rondach na wprost... No... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 rebel moze sie spikniemy kiedys na jakims zlocie w gorach , niedlugo w kotlinie klodzkiej cos sie bedzie szykowalo , bede bigosem moim jak zwykle ;)za gixa zaplacilem 6kzl ;) Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Kulka jak bedzie jakaś impra w górach to dawaj znać....pisz tez na forum DRWiesz, należy się po 5 latach niezbyt delikatnego traktowania i żadnej awarii :) Cholerka, ja mam niesamowitą sraczkę na SuperMoto. Też bym tak po szutrze, lesie, schodach, rondach na wprost... No...To akurat mnie nie dziwi bo B12 to genialna maszyna z którą też nie miałem najmniejszych problemów.Ostatnio leciałem Żołnierską...napisałem leciałem? wróć, wlokłem się bo nikt nie robił mi miejsca aby swobodnie przejechać aż nagle...dzyń, w głowie dzwoneczek i myśl...Rebel, k...wa masz kostki na kołach, zap...laj poboczem....i pojechał, spojżenia kierowców bezcenne :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek3578 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 REBEL - Oj bezcenne :-) Zastanawia mnie dlaczego kierowcy (wielu z nich to też motocykliści) nie bardzo chcą przepuszczać motocyklistów w korkach... Wręcz część z nich celowo zmiejsza prześwit między pasami po to aby sprytny bzyk się nie zmieścił... Ot wychowanie :banghead: Instruktorzy nauki jazdy powinni od początku uczyć nie tylko techniki ale i kultury jazdy - tak aby wszystkim nam było milej :rolleyes: hmmmm rozmarzyłem się :biggrin:No cóż może kiedyś się to poprawi. (chyba troszkę się rozpisałem i to nie na temat - taki mały spamik - sorki) ;) Nawiążę troszkę do tematu Bandziorów - mam nadzieję,że B12,5 będą równie niezawodne jak B12 - posiada ktoś wodniaczka z przebiegiem ponad 60 - 70tys. i więcej? Jeśli tak to proszę o opisy usterek (jeśli takowe wystąpiły) Mój obecnie ma niecałe 30tys. i odpukać nic się nie dzieje - napęd, sprzęgło, klocki itp. ciągle w oryginale i myślę,że jeszcze ten sezon przefruwam :-) bo nie zanosi się na szybką wymianę - maszyna urzywana zgodnie z przeznaczeniem :crossy: ale bez przesadnego dbania i pieszczenia. Wiesz, należy się po 5 latach niezbyt delikatnego traktowania i żadnej awarii :) Cholerka, ja mam niesamowitą sraczkę na SuperMoto. Też bym tak po szutrze, lesie, schodach, rondach na wprost... No...ADAŚ to co innego - tylko czyści, poleruje itd. - dlatego jego Bandyta nie ma poważnych usterek bo nie jeździ tylko ciągle garażuje.... Szkoda maszyny!!! ADAŚKO jak by tylko mógł wstawił by moto do pokoju i tylko by się na niego gapił i podziwiał.... jeździć szkoda bo się pobrudzi!!! I co wtedy?!!! :wub: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek3578 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Piekny, slyszalem ze to niesamowicie narwany motocykl. Potwierdzisz? Ile zapłaciłeś, jeśli nie tajemnica? Moje B12 od ponad tygodnia rozłożone na części w garażu. Nie mam funduszu na jazdę, to niech chociaż ładnie wygląda :) Narazie kończy się polerka wydechu, czekam na sklejony pług na który pójdzie nowy lakier, nowe świece i narzędzia do regulacji gaźników czekają na montaż komina, uszczelka która zmotywowała mnie do tego rozgardiaszu już wymieniona, a polerowanie lakieru zwieńczy dzieło :) Sklejony pług... ??? o MATKO jak to się stało... ?!!!Przeżyłeś? masz jeep'a, DR Biga i zajebistego olejaka, fajny zestawZacnie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek3578 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 (edytowane) Adasiu jak już poskładasz swojego Bandytę to może jakieś spotkanko i objazd po okolicy - co Ty na to?Rebel a Ty znasz losy swojego B12? Kto nim lata (jaki ma przebieg i czy nadal bezawaryjnie)a właściwie dlaczego go sprzedałeś??!! Edytowane 8 Czerwca 2012 przez przemek3578 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 REBEL - Oj bezcenne :-) Zastanawia mnie dlaczego kierowcy (wielu z nich to też motocykliści) nie bardzo chcą przepuszczać motocyklistów w korkach... Wręcz część z nich celowo zmiejsza prześwit między pasami po to aby sprytny bzyk się nie zmieścił... Ot wychowanie :banghead: Instruktorzy nauki jazdy powinni od początku uczyć nie tylko techniki ale i kultury jazdy - tak aby wszystkim nam było milej :rolleyes: hmmmm rozmarzyłem się :biggrin:No cóż może kiedyś się to poprawi. (chyba troszkę się rozpisałem i to nie na temat - taki mały spamik - sorki) ;) Nawiążę troszkę do tematu Bandziorów - mam nadzieję,że B12,5 będą równie niezawodne jak B12 - posiada ktoś wodniaczka z przebiegiem ponad 60 - 70tys. i więcej? Jeśli tak to proszę o opisy usterek (jeśli takowe wystąpiły) Mój obecnie ma niecałe 30tys. i odpukać nic się nie dzieje - napęd, sprzęgło, klocki itp. ciągle w oryginale i myślę,że jeszcze ten sezon przefruwam :-) bo nie zanosi się na szybką wymianę - maszyna urzywana zgodnie z przeznaczeniem :crossy: ale bez przesadnego dbania i pieszczenia. ADAŚ to co innego - tylko czyści, poleruje itd. - dlatego jego Bandyta nie ma poważnych usterek bo nie jeździ tylko ciągle garażuje.... Szkoda maszyny!!! ADAŚKO jak by tylko mógł wstawił by moto do pokoju i tylko by się na niego gapił i podziwiał.... jeździć szkoda bo się pobrudzi!!! I co wtedy?!!! :wub: Hę!? Na 50kkm które nim zrobiłem, felgi do czysta domyłem 2, góra 3 razy :D Sklejony pług... ??? o MATKO jak to się stało... ?!!!Przeżyłeś? Trzeba było przyjechać na piknik, to byś zobaczył ;) O! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stig Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Witam. Czy możliwe jest przełożenie do bandziora 1200 w najstarszej budzie silnika z modelu po 2000 roku? Jakie problemy sie z tym wiążą? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 dasz rade ;) Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Pytanie w imieniu kolegi uzytkownika Bandita 650 2011r.Czy po zmianie koncowki wydechu na akcesoryjna, dedykowana do Bandita 650, taka z nizszej polki, trzeba przestawic mapy zaplonu? Czy obejdzie sie bez podpiecia pod komputer i hamowni bez straty mocy i momentu? PozdrawiamJanuszm Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stig Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 dac rade to pewnie dam, chodzi mi o roznice konstrukcyjne w silniku 1200 przed i po 2000 roku ( chyba wtedy weszla nowa buda?). Na pewno jest tu ktoś z taką wiedzą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi