Truemaker Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Wydaje mi sie, ze jest to kwestia zmiany tarczy, bo przeciez na wielu tarczach, czy to motocyklowych, czy samochodowych wskazowki wskazuja jednoczesnie i mile i kilometry. Tak wiec wymiana tarczy chyba rozwiazalabyproblem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszon41 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Wydaje mi sie, ze jest to kwestia zmiany tarczy, bo przeciez na wielu tarczach, czy to motocyklowych, czy samochodowych wskazowki wskazuja jednoczesnie i mile i kilometry. Tak wiec wymiana tarczy chyba rozwiazalabyproblem. Dokładnie i mnie też się tak wydaję - innego wyjścia nie wiedzę :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutomb Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Mysle ze chyba nie do konca... Bo co np z przebiegiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszon41 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Mysle ze chyba nie do konca... Bo co np z przebiegiem? Przecież zmianiasz tylko tarczę a nie cały zegar więc licznika nie ruszasz :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAS Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Dzieki za odpowiedziNo tak. Ale wskazowka odchyla sie prawidlowo podajac predkosc w MPH na tarczy ze skala KMH.Przebieg podany jest w milach.Wlasciciel wspominal cos o konwertrze.A moze wiecie jak to jest polaczone, tzn jak dzila taki licznik. Czy wychylenie wskazowki licznika odbywa sie pod wlywem mechanicznego obrou linki i przez przekladnie, czy moze jest odchylana przez elektryczny uklad, tak jak po przekreceniu kluczyka.Ciekawi mnie to troche :biggrin: Dzieki z gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutomb Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 (edytowane) Przecież zmianiasz tylko tarczę a nie cały zegar więc licznika nie ruszasz :biggrin:Niby tak ale jesli zamiast mph na tarczy bedzie km to nie znaczy ze licznik zacznie inaczej przeliczac przebyty dystans W starszych banditach 600 tj. do 99 roku wlacznie byl slimak i linka do predkosciomierza. Uklad mechaniczny. W Banditach od 2000r zrezygnowano z tego rozwiazania. Zreszta sproboj u siebie poszukac linki predkosciomierza przy kole :). Z tego co wyczytalem na szybko w serwisowce w lewym deklu silnika znajduje sie "speed sensor" czyli czujnik predkosci, ktory z kolei polaczony jest z zegarami (predkosciomierzem i licznikiem przebiegu). Skoro predkosc wskazuje poprawnie w km to wedlug mnie trzeba by pomyslec wlasnie nad jakims elektronicznym konwenterem do licznika przebiegu zeby zmienial dystans przy mniejszej ilosci impulsow uzyskanej z czujnika. Edytowane 17 Lutego 2008 przez Mutomb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truemaker Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 A po co zmieniac mile na km w przebiegu :notworthy: Bedziesz mial mniejszy przebieg przy sprzedazy hehe. Ja bym sie w to nie bawil, wystarczy powiedziec nabywcy, ze to jest w milach i niech sobie przeliczy, to nie takie trudne :lalag: A co do predkosci, to popros kogos kto ma takiego Bandita ja Ty zeby np. no nie wiem podal predkosc albo wychylenie wskazowki na danym biegu i danych obrotach, to bedziesz mial jako takie pojecie czy masz tak samo :biggrin: Cza kombinowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joga82 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Mam pytanko do kolegów Bandziorów ma ktoś moze rozpiske z terminami moto bazarów na 2008 tzn gdzie i kiedy najbliższy z góry dziękuje pozdrowiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Mam pytanko do kolegów Bandziorów ma ktoś moze rozpiske z terminami moto bazarów na 2008 tzn gdzie i kiedy najbliższy z góry dziękuje pozdrowiam :)9 marca K-ce, 13 kwietnia K-ów Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziqz-tr Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 (edytowane) 24 lutego - Wrocław02 marca - Warszawa Edytowane 18 Lutego 2008 przez Dziqz-tr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandit22 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Mam pytanko do kolegów Bandziorów ma ktoś moze rozpiske z terminami moto bazarów na 2008 tzn gdzie i kiedy najbliższy z góry dziękuje pozdrowiam :) ZAWSZE AKTUALNE:http://www.motoweteranbazar.com/Oldtimerbazar:http://www.pkserwis.com.pl/oldtimer.htmlnajbliższy we Wrocławiu 24.02.2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dino YAVIT Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Dzieki za odpowiedziNo tak. Ale wskazowka odchyla sie prawidlowo podajac predkosc w MPH na tarczy ze skala KMH.Przebieg podany jest w milach.Wlasciciel wspominal cos o konwertrze.A moze wiecie jak to jest polaczone, tzn jak dzila taki licznik. Czy wychylenie wskazowki licznika odbywa sie pod wlywem mechanicznego obrou linki i przez przekladnie, czy moze jest odchylana przez elektryczny uklad, tak jak po przekreceniu kluczyka.Ciekawi mnie to troche :icon_biggrin: Dzieki z goryElektrycznie "czujnik hala" na wałku zdawczym przed zębatką zdawczą masz taki "wiatraczek" który daje impuls na czujnik i dalej do licznika. W zależności od tego "wiatraczka" i ilości impulsów jakie daje podczas obrotu wałka zdawczego naliczana jest prędkość i przebieg. Może też być zmieniona ilość zębów w zębatce zdawczej( lub w zębatce napędowej przy kole.) co również zmieni wartość odczytu. Znawców tematu przepraszam za ten "wiatraczek" :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 http://allegro.pl/item313571579_suzuki_ban..._2007_nowy.html promocja? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joey69 Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 24 luty wrocłąw3-4 kwietnia poznan Cytuj "Jak każdy włoski sportowy sprzęt z dusza i mocnym charakterem..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 By podbić temat, co by nie zaginął.Pochwalę się, że odkupiłem od Dziqz-tr zestawik ksenonowy i będę montował :smile: Również poinformuję tych, którzy nabijali się z mojego stelaża pod kufry, że już jest profesjonalnie pomalowany przez Mevericka i nie będą mieli się z czego nabijać :lapad: PozdrawiamJanuszm Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi