Buber Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Kurdę, Luca, pogdamy jak zmienisz motor. Sam zobaczysz, że na większym moto stówka wyskakuje "znikąd" i się w ogóle tego nie czuje. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia..... :biggrin: Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Teoretycznie znaki po coś są jednak w praktyce wielu z nas się spotkało z przypadkami odpuszczenia win naszych przez policjantów bo co prawda jechaliśmy szybciej niż dozwolono ale nie było zagrożenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 A te 50km/h w terenie zabudowanym to nie predkosc sugerowana, a maksymalna jeszcze zgodna z prawem. Swoja droga, dlaczego producenci samochodow, a co dopiero motocykli, nie ograniczaja ich predkosci maksymalnych do np 130km/h? :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Swoja droga, dlaczego producenci samochodow, a co dopiero motocykli, nie ograniczaja ich predkosci maksymalnych do np 130km/h? :crossy:Weź, kurna... :wink: bo jeszcze ktoś usłyszy... pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Weź, kurna... :crossy: bo jeszcze ktoś usłyszy... pozdr Już usłyszał. Znajdź moto FABRYCZNE co przekracza 300km/h.... nie ma, bo jest "niepisana umowa" producentów. Oczywiście nie ma sprawy jak się zamieni komputer na power commandera, i inne drobiazgi..., ale wtedy nie jest fabryczny. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) Już usłyszał. Znajdź moto FABRYCZNE co przekracza 300km/h.... nie ma, bo jest "niepisana umowa" producentów. Np: http://www.motorcyclenews.com/MCN/bikerevi...2-2007-current/ A ta Twoja ''niepisana umowa'' jest o tym: jak szybko bys nie jechal to i tak predkosciomierz pokaze max 299km/h Edytowane 18 Stycznia 2008 przez PiotrekRR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Wystarczy poczekać, aż w Niemczech zniosą ograniczenia prędkości na niektórych odcinkach autostrad, wtedy zapewne zrodzi się dyskusja o ograniczeniu prędkości maksymalnej pojazdów do właśnie maksymalnej prędkości, np. 140 km/h. W tym czasie argument typu: a ja w polsce to jeżdze max 130, ale latam na niemieckie autostardy i sobie latam 300 km/h nie będzie mieć siły przebicia. I argument odnośnie wyprzedzania też będzie nie mieć znaczenia bo po co wyprzedzać coś co jedzie np. 120 km/h. Hehe :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Wystarczy poczekać, aż w Niemczech zniosą ograniczenia prędkości na niektórych odcinkach autostrad, wtedy zapewne zrodzi się dyskusja o ograniczeniu prędkości maksymalnej pojazdów do właśnie maksymalnej prędkości, np. 140 km/h. W tym czasie argument typu: a ja w polsce to jeżdze max 130, ale latam na niemieckie autostardy i sobie latam 300 km/h nie będzie mieć siły przebicia. I argument odnośnie wyprzedzania też będzie nie mieć znaczenia bo po co wyprzedzać coś co jedzie np. 120 km/h. Hehe :-DAle Ty złośliwy jesteś... :crossy: pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) Kurdę, Luca, pogdamy jak zmienisz motor. Sam zobaczysz, że na większym moto stówka wyskakuje "znikąd" i się w ogóle tego nie czuje.Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia..... ;)Co z tego jak moim moto też się nie da utrzymać w ograniczeniach, bo by mnie reszta rozjechała to trzeba jechać jak inni. Ciężarówki 100km/h w terenie zabudowanym (bo nie czuć w kabinie tej prędkości) to i ja muszę to samo, by mnie nie rozjechali, co nie znaczy, że tak ma być i że mi się taka jazda podoba.Pewnie kiedyś kupę coś większego ale nie zmieni to mojego podejścia do sprawy łamania przepisów drogowych.Doszło do paradoksu w naszym kraju, że aby zachować jakie takie bezpieczeństwo trzeba łamać równo ograniczenia razem z innymi.Nie jestem przeciwnikiem szybkości, na niemieckich drogach skoro wolno i są do tego dostosowane to nie mam najmniejszego sprzeciwu ale u nas na naszych drogach przy tym ruchu i ułańskiej fantazji to mi się krew gotuje jak widzę coniektórych.Weźmy taką sytuację, która pewnie nigdy nie będzie miała miejsca. Jeździmy w Polsce zgodnie z przepisami, znikają wszystkie wypadki spowodowane przez nadmierną prędkość, nie stosowanie się do przepisów ruchu drogowego itp. Zamiast ginąć kilkaset osób w ciągu roku zgineło tylko kilka.Czy nie warto zmusić się do tego by jeździć zgodnie z przepisami by uratować tyle istnień ludzkich?Jak widać u nas nie warto i każdy myśli tylko o sobie. Ktoś powie, że i tak to nic nie da, ale przecież są kraje gdzie to dało realne efekty.Polska to dziki kraj i pewnie długo jeszcze tak zostanie. Na wschodzie nie byłem to nie wiem ale w UE to chyba tylko w Rumunii mają większą fantazję od nas. Edytowane 18 Stycznia 2008 przez Luca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Doszło do paradoksu w naszym kraju, że aby zachować jakie takie bezpieczeństwo trzeba łamać równo ograniczenia razem z innymi.Jeśli wszedłeś między wrony, musisz krakać jak i one... pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Tylko popatrz, weź pod uwagę jakiegoś litra... Obojętnie jakiego. Ruszasz spokojnie z pod świateł i ot tak, od niechcenia i rozwijasz 130... Więc sprawa dyskusyjna z jazdą po mieście z takimi prędkościami... A poza tym jesteśmy motocyklistami więc wiesz... Każdy z nas wie jak jeźdźi. No chyba, że pyrka na ogarze albo czymś w tym rodzaju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 A poza tym jesteśmy motocyklistami więc wiesz... Każdy z nas wie jak jeźdźi. No chyba, że pyrka na ogarze albo czymś w tym rodzaju... Tak a na drzewach i innych stałych elementach krajobrazu kończą tylko złodzieje motocykli albo ci co jeżdzą na Ogarach ;) Ktoś komu przez przypadek i od niechcenia pojawia się 130 na liczniku nie powinien wsiadać na nic szybszego od kosiarki do trawy. Za******** można ale wtedy kiedy Motocyklista rządzi motocyklem a nie na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 A w sumie to nie ma o czym gadać bo i tak każdy będzie jeździł jak uważa za słuszne.Życzę szczęścia na drodze bo ono przyda się wszystkim bez względu na styl jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Tak a na drzewach i innych stałych elementach krajobrazu kończą tylko złodzieje motocykli albo ci co jeżdzą na Ogarach ;) Ktoś komu przez przypadek i od niechcenia pojawia się 130 na liczniku nie powinien wsiadać na nic szybszego od kosiarki do trawy. Za******** można ale wtedy kiedy Motocyklista rządzi motocyklem a nie na odwrót Chyba się nie zrozumieliśmy... A soją drogą jechałeś kiedyś jakąś tysiączką, bo z wypowiedzi widzę, że jednak nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) Chyba się nie zrozumieliśmy... A soją drogą jechałeś kiedyś jakąś tysiączką, bo z wypowiedzi widzę, że jednak nie... Tak nie kierowałem osobiście tysiączkiem ale nie zmienia to faktu że dozowanie prdtkości w motocyklach wszelkiej maści odbywa się za pomocą manetki przekręcanej przez rękę do której impulsy trafiają z mózgu.Odpowiedź jet jeszcze bardziej prosta:Nie panujesz nad prędkością, nie wsiadaj na moto. Edytowane 18 Stycznia 2008 przez Raio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi