Nitomen Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 z chinaskiego wynalazku nic nie wydusisz , a napewno nie z silnika 4T. Jedyna rada sprzedaj padline i kup 10 letnie np DT 80/125 lub tym podobne motorki. p.s 40 tys rometem ? nie sadze aby dol tyle wytrzymal na raz. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Nie emil1005, nie czuje się kozakiem( nie wiem co miałeś na myśli pisząc to :icon_evil: ), ale przynajmniej nie chce tuningować czegoś takiego^ mam obrzyd do skuterów i nic na to nie poradze taki juz jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Tak to napisales jakby te stare romety byly rzeczywiscie chluba polskiej motoryzacji:) co jakis czas czyli przynajmniej 5 razy do przebiegu 40 tys :icon_evil: moze cud techniki to nie byl, psul sie, wiecej jak 50 nie wyciagnal ale zaden chnski srajdek raczej wytrzymaloscia mu nie dprówna.. z chinaskiego wynalazku nic nie wydusisz , a napewno nie z silnika 4T. Jedyna rada sprzedaj padline i kup 10 letnie np DT 80/125 lub tym podobne motorki. p.s 40 tys rometem ? nie sadze aby dol tyle wytrzymal na raz. co do przebiegu to moje romecidlo z 1985 roku ma 32 tys, plus co co ojciec za PRLu wyjezdzil bez linki bo kupic nie bylo gdzie,a kiedys tam sie zerwala,... z powazniejszych wymian to byl tylko 2 razy cylinder z glowica, robione szlify i sprzeglo. To byla maszyna mojej mlodosci i moze nie bedizecie wierzyli ale tylko ja raz pchalem do domu, a pzrejechalem nim prawie 20 tys km przez 7 lat A na wiosne jak sie dorobie wlasnego garazu to chce ja zrobic lepsza niz wyjechala z fabryki, nawet jakbym mial w nia 2 tys wpakowac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Jak masz 17 lat to lepiej oszczędzaj kasę na prawko i pierwszą poważną maszynę a nie pakuj w takie coś i tak dłużej niż rok nie pojeździsz a drogo tego nie sprzedasz. Takie skutery mają wozić tyłek z punktu A do punktu B i tak też są robione - nic ponad to, nie wymagaj sportowych osiągów i ciesz się że jedzie tyle ile jedzie bo jak na skuter to i tak dużo. Niedawno miałem wątpliwą przyjemność przejechać się na skuterze za ponad 4tys., gdyby to leciało więcej niż te 50,60km/h to miałbym niezłego stracha. Małe kółka, dziwnie umieszczony środek ciężkości i wszystko takie plastic fantastic-szkoda gadać. Są naprawdę fajne motorowery za dużo mniejsze pieniądze, chociaż Yamaha dt50 lub 80. Co takiego jest w tych skuterach że je masowo kupujecie? Sorry za zboczenie z tematu ale już nie mogłem wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 SuleY popatrz na ceny. Nie Każdego stać na markowy skuter. Chińczyk nowy zaczyna się od 2500 czyli równowartość pierwszej wpłaty za markowy a potem jeszcze trzeba płacić raty.Po roku czasu markowy ma 2500 utraty na wartości s chińczyk dopiero kończy gwarancję i możesz go jeszcze odsprzedać za co najmniej 1000 zeta. Kłania się ekonomia biednego narodu. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Piotr ma rację. Średnia utrata wartości chińczykach jest bardzo mała bo często przez większość gwarancji stoją w serwisach więc nie nabijają przebiegu :buttrock:Do kolegi od tjjuningu:Jakość chińczyków jest różna. Jeżeli twój egzemplarz psuł już się z błahych powodów to możesz być pewien że po podniesieniu mocy będzie jeszcze gorzej. A jeżeli Jest jeszcze na gwarancji to przez ingerencje w silnik ją stracisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Kupił 4T i bedzie jeszcze rasował;] no przedzik:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Moje pierwsze 2 kółka na których zrobiłem ponad 1tys. km to był simson sr50. Ma biegi, kosztował 1500zł, rzadko miewał usterki a na temat tuningu można książkę napisać (w dodatku jest podobno bardzo prosty), grzał około 80km/h więc nieźle. Jedyny minus to wygląd. Tak więc da się taniej i lepiej zacząć. Jeśli chodzi o tuning za czym nie jestem to moim zdaniem: Do 4T tuning w domowym zakresie ogranicza się do wydechu, filtra, rolek i innych drobnych części, które nie przyniosą ci imponujących efektów a swoje kosztują. Do 2T masz to samo ale dochodzą kity tuningowe (cylek, tłok), do których pchasz sportowy gaźnik, wsadzasz sportowy filtr i efekty mogą być niezłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Chcesz zwiększyć osiągi swojego Rometa?? Sprzedajesz rometa >>> Kupujesz starsze, zachodnie moto. Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyszunia1514 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 http://www.allegro.pl/item293010641_cylind...agnus_zipp.htmlwątpię w te 9 km co tam napisali, ale może zadowoli to tego, który założył ten temat :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 70ccm jest bodajze fabrycznie w starym chinskim quescie:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 http://www.allegro.pl/item293010641_cylind...agnus_zipp.htmlwątpię w te 9 km co tam napisali, ale może zadowoli to tego, który założył ten temat :icon_biggrin:Czemu nie? Wysilenie takie jak w 50cc, która ma 5,6 konia. Tylko nie wystarczy sam cylinder, na pewno trzeba zmienić jeszcze masę innych części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyszunia1514 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) Czemu nie? Wysilenie takie jak w 50cc, która ma 5,6 konia. Tylko nie wystarczy sam cylinder, na pewno trzeba zmienić jeszcze masę innych części. no właśnie oto mi chodziło, z samego cylindra 9 km to nie bardzo, a w aukcji tak pisze:'' NA TEJ AUKCJI MAM DO ZAOFEROWANIA ZESTAW TUNNINGOWY 80 CM 9 KM DO CHIŃSKICH CZTEROSUWÓW'' po prostu wątpię w 9 km z samego cylindra Edytowane 7 Stycznia 2008 przez szyszunia1514 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 mialem okazje jechac takim sprzedtem na 80 bylo naprawde dobrze wyciagal 70 wiecej nie probowalem ladnie pd gorki podchodzi mial dos mocy do poruszania sie w miescie koles mial hyba jakis inny wdech jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyklotron Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 skutery, a zwłaszcza chińskie nie nadają się do tiuningu. Pewnie coś tam można zrobić ale sama konstrukcja, układ przeniesienia napędu i wiele inny nie zostawia dużego pola do manewrów. Kup Simsona za 1000 zł, 4 biegi, silnik można podrasować do 12 km, zębatki w skrzyni pozmieniać, nie masz pojęcia ile taki potem potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi