Jump to content

derbi senda 50 - co o niej myslicie?

grebur
 Share

Recommended Posts

wszystko co powiedziales ma tak jakby przeciwne znaczenie;p

po 2 ciezko by sie kopalo jakby byla dobra(kompresja)

poi 3 z teog wylotu powinno ci wlasnie mocno dmuchac, :Pp

Edited by Jimmy

aha dzieki to cos pokombinuje ;]

wczoraj bylem u kumpla motorem (5km od domu)i troche z nim (on siedzial na pasazera)dzikowalem po dziurach i wjechalismy na taką dziurawa droge i mi zgasł ... myslalem ze niema paliwa ,odpalil za 3 kopem i jakos dojechalem do domu ,ale dzis gdy go odpalilem zauwazylem cos niepokojacego ... jakby akustyka motorka sie zmienila ,niewkreca sie tak dobrze na obroty ,lancuch zaczol dosc chalasowac( juz przedtem halasowal ,bo musze go wymienic) i jaraaa duzo paliwa ... zatankowalem mu dzis do pelna i po przejechaniu ok.2 km zeszlo z 3cm paliwa to bedzie ok. 200-300ml. ... :crossy:

wiecie co to moze byc ? chyba niekonczy mi sie moto ? :D moze cos z olejem ... dozownik dostarcza zamalo oleju lub cos w tym stylu ,albo moze poprostu przez to ze byl zimny ... ?

Edited by grebur

To tu, gdzie się błękit splata z betonem..

http://bikepics.com/members/grebur/

Jedz sprawdz kompresje, bo tak to mozna sobie dluugo gadac. W wiekszosci warsztatow samochodowych maja przyrzad do mierzenia kompresji i za piwko sprawdza. Bez tego nic dalej tu nikt nie pomoze...

zla kompresja to kapitkalny remont silnika(cylinder,tlok,do tego pewno wal bo jak zdejmies zokarze sie ze ma luzy, jak rozbierzesz silnik to odrazu musisz dac nowe wszystkie lozyska itp. a jak bedzie w czesciach to okarze si eze jeszcze pare duperelkow do wymiany masz i jak bedzie rozebrany to bedzie trzeba to wymienic odrazu) ogolnie kapitalka w przypadku sendy to jakos min.1000zl (sam komplet cyl.+tlok=ok.400zl, z tego co na mielochu widzialem, 50cm, wal tez jakos 400)

Edited by Jimmy

lol ... czyli jesli zla kompresja to remont silnika ? ja myslalem ze to sie da wyregulowac czy cus ...

wogole kolega mi opowiada ze jego senda pali 3-4 l ,a moja z 7 ... dzis bylem na przejazdzce na miescie i jak dalem mu w dupe to przygasał ... nielepiej juz sie oplaca zamiast remont 50cc to wrzucic 70cc ?

To tu, gdzie się błękit splata z betonem..

http://bikepics.com/members/grebur/