vladimir_grubin Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Od początku sezonu jeżdżę w spodniach Rettrip i kurtce Rettouring. Do kurtki nie mam żadnych zastrzeżeń, natomiast do spodni kilka. Tak jak powiedzieli poprzednicy:- za gorąco, szczególnie patrząc na aktualne temp.- pękające szwy w podszewce, nawet po naprawie i solidniejszym przeszyciu i największy mankament- stale zsuwające się protektory kolan. Nie wiadomo dlaczego zawsze przesuwają się w kierunku wnętrza nogi, co przy jakiejkolwiek glebie może doprowadzić do tego, że zamiast protektor, to cały impet przyjmie kolano. Ktoś spotkał się już z tym problemem? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pork Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 moja opinia bedzie 'raczej na plus'. posiadam kurtke 'touring' prawie 1,5 roku i nie mam do niej zadnych zastrzezen. odprul sie tylko jeden pasek ; ) [naprawiono] funkcjonalna, wygodna, dobrze chroni przed deszczem i mrozem. do niedawna uwazalem rowniez, ze na gorace dni jest ok. sytuacja zmienila sie po zmianie motocykla i dodaniu szyby turystycznej. taka sobie zafundowalem ochrone przed wiatrem, ze nagminnie mam saune w kurtce.. ale to jakby na wlasne zyczenie. znajomy ma spodnie od dosc dawna. nie skarzy sie na nic oprocz gotowania klejnotow w gorace dni ; ) inny znajomy ma jakis nowszy model spodni [wlasnie z ochraniaczami na kolana] tylko ze w jego [i innych wspomnianych przez sprzedawce] przypadku, ochraniacze wszyte sa zbyt nisko i nie znajduja sie na kolanie. zamiast tego uwieraja pod nim. przydaje sie przeszyc te kieszonki, w ktorych sa umiejscowione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gsi4ever Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Ja od pol roku pomykam w skorach ret-bika. Mam kurtke ret tender i spodnie ret racer. Ogolnie jestem zadowolony jakosc okreslilbym na przyzwoita szczegolnie za ta cene. Za komplecik dalem 900 PLN. Co do wad i usterek po 4 miesiacach odpadl klips zapinajacy rekaw (naprawa 5 pln u rymarza), kieszen na ochraniacz jest zle zaprojektowana i sie odpina (zalozylem szerszy rzep i jest ok). Generalnie uwazam ze jak za ta kase ciuchy sa na prawde przyzwoite a i wygladaja calkiem spoko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloXJ Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Witam,Posiadam od niedawna komplet tekstylny RetBike, kurtka RetFit+ spodnie RetComfort.Kurtka jest bardzo dobrze uszyta i leży idealnie nic nie odstaje ochraniacze przylegają idealnie, kurtka nie przemaka nawet w mocniejszym deszczu (nie licząc zewnętrznych kieszeni), bardzo dobrym rozwiązaniem jest wszyty nerkowiec, jest tylko mały problem z jego regulacją bo ma trochę za długie te tasmy elastyczne ale da radę dopiąć się tak że nie wieje.Spodnie to niestety porażka z komfortem mają niewiele wspólnego przynajmniej tym termicznym, jadąc w trasie jest tylko odrobinę za ciepło ale stojąc w korku lub idąc w nich mozna autentycznie zrobić jaja na twardo. Ochraniacze na kolana przesuwają się do środka w dodatku rzep tejże potrafi rozpiąć się i przesunąć w czasie jazdy i uwiera/drapie w kolano, niestety nie miałem jeszcze okazji przetetować ich w deszczu ale czytając opinie i testy tekstylnych spodni RetBike nie jestem przekonany co do ich wodoszczelności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Czy śmiga ktoś w takiej?--> http://www.retbike.pl/odziez/kurtki_skorza...retchopper.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziuniek Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 generalnie to cala produkcja odziezy jest w azji.PAKISTAN INDIE INDONEZJA CHINY-wiec .........skora jest skora.Nawet najdrozsze firmy tam szyja tylko dowalaj gigantyczna marze.Twoj wybor i tyle ale nie wydaje mi sie zeby retbike byl gorszy od tschule np czy buse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludwicjusz Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 i tutaj mała niespodzianka - Pan Retka (właściciel retbajka) jest krawcem z zawodu i starsze ciuchy, do powiedzmy 2006-2007 były projektowane przez niego i szyte w Polsce, teraz, wiadomo globalizacja, Retbike jak wszyscy zamawia gotowe szmaty z Pakistanu. Stąd jedni (ci co kupili dawno) chwalą a reszta wiesza psy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Nie wiem czy RetBike były kiedyś szyte w Polsce (kombinezony ATV na pewno - do dzisiaj są szyte w pl), ale już w 2005 roku RetBike miało opinię jaką ma do dzisiaj. O kombikach z pierwszego roku produkcji często słyszy się, że były lepsze. W sklepie, w którym handlowano RetBike też mi powiedziano, że wtedy zwrotów było o wiele mniej. Cytuj Strona | Portfolio | FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilyzf Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 (edytowane) witam ja od ponad pół roku używam skórzanej kurtki i spodni RetBike, o kurtce raczej złego słowa powiedzieć nie mogę, dobrze chroni przed wiatrem i deszczem, ma w miarę dobrą wentylacje (do 25C jest ok) ochraniacze nie przesuwają się i są dokładnie tam gdzie powinny być, co do samej skóry to moja mama jest krawcową i stwierdziła że jest warta tych pieniędzy (nie jest najlepsza ale też nie najgorsza). Natomiast spodnie to jakieś nieporozumienie, strasznie gotuję jajka :banghead:, druga wada to ochraniacze kolan które opadają i nie leżą idealnie tam gdzie powinny. Podsumowując powiem tak że płacąc niecałe 1000zl za kurtkę i spodnie nie oczekiwałem rewelacji, za te pieniądze jest trudno znaleźć jakąś lepszą alternatywę (skóra). relacja cena-jakość jest według mnie odpowiednia Edytowane 18 Stycznia 2009 przez kamilyzf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Podsumowując powiem tak że płacąc niecałe 1000zl za kurtkę i spodnie nie oczekiwałem rewelacji, za te pieniądze jest trudno znaleźć jakąś lepszą alternatywę (skóra). relacja cena-jakość jest według mnie odpowiednia Oj - bardzo łatwo jest znaleźć - firma TSCHUL. Od dwóch miesięcy szukam ubrania i szczerze mówiąc jeszcze ani razu nie usłyszałem negatywnej opinii na tę firmę. W przeciwieństwie do RetBike... Cytuj http://www.moto-batman.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md824 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Byłem w posiadaniu Ret Bike Silver 2007- podpinki oczywiste puszczają w szwach, zaczepy też bardzo delikatne, i rozmiarówka jakaś dziwna.... :( jeśli nie masz kaski na pierwszy ciuszek ew. chociaż polecam dozbierac i zakupic cos bardziej trwałego :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoluka Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Przepraszam za małą archeologię, ale temat w sumie może być aktualny bo ciągle wychodzą nowe modele. Jestem zainteresowany tą kurtką http://retbike.pl/katalog/kurtki_tekstylne/ret_voyage_0 zalety to cena względem wyposażenia, wypinana membrana oraz ocieplacz a do tego dopinany kołnierz chroniący szyję przed wiatrem. Szukam kurtki na cały sezon, koniecznie z wypinaną podpinką i membraną chciałbym waśnie coś za około 600zł. Czy ktoś z Was miał styczność z tą kurtką? Będę niezwykle wdzięczny za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teodor2424 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 jeszcze w styczniu kupiłem przyzwoitą Held GTX-7 za 599zł więc nie wiem czy ta Retbike jest poprawna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravlos Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Posiadam kurtkę tekstylną RETBIKE jest tragiczna nie wygodna materiał kiepskiej jakości a w dodatku juz w temp 20 nie da się w niej wytrzymać (oczywiście bez podszewki :) ) . Przy kupnie myślałem że jak nasza rodzima produkcja to i bedzie jakość ale niestety myliłem się 500zł poszło :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi