Smoku Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 no właśnie ... jak już będziesz miał ponawiercane to podrzuć jak to wygląda. Moja wyobraźnia tego nie obejmuje :) Smoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Ostroznie z crash pedami wykonanymi tylko i wylacznie z aluminium.Byly przypadki urwania mocowania silnikow,duzo wiekszy problem niz wymiana/naprawa plastikow.Aluminiowo-plastikowe sa "bezpieczniejsze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Ale wyrywało w XX czy w innych motocyklach?? Miałem dłuższe całe z ALU w CBR F3 w słabszym miejscu i się nie wyrwało. Tak jak pisałem one mają chronić przy jakiś parkingówkach i niekontrolowanych glebach na postoju. Jak znajdę chwilę to policze jaka potrzebna by była siła potrzebna do zgięcia crasha wraz z śrubą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Tak jak pisałem one mają chronić przy jakiś parkingówkach i niekontrolowanych glebach na postoju. A co zrobisz jak bedziesz mial kontrolowana glebe przy 120 km/h i crash pad zaczepi o spoine w jezdni,dziure,etc ? Osobiscie aluminiowego nie zamontuje na moje moto,latwiej wymienic czy tez zreperowac plastik,niz naprawiac rame czy tez glowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
njoyXX Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Witam!Szukalem w necie jakis fotek XX-a po tuningu ale nic ciekawego nei znalazlem.Jak ktos cos ma to nich zapoda link.Dzieki i pozdrawiam,M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) Ale wyrywało w XX czy w innych motocyklach?? Miałem dłuższe całe z ALU w CBR F3 w słabszym miejscu i się nie wyrwało. Tak jak pisałem one mają chronić przy jakiś parkingówkach i niekontrolowanych glebach na postoju. Jak znajdę chwilę to policze jaka potrzebna by była siła potrzebna do zgięcia crasha wraz z śrubą. O wytrzymałości Crasha nie świadczy materiał z jakiego jest zrobiony tylko śruba jaka ją trzyma. Mój wynalazek sprawdził się w poprzednim motorze i tu mam nadzieje też się sprawdzi. Crashpad ma stoczenie na samym dole fi20 z otworem fi 10.5 mm. Przy glebie konkretnej tam powinno się zgiąć i pęknąć. Tak dla przykładu - kolega na R1 zrobił sobie crashe z tworzywa (bardzo twardego i trochę dłuższe bo bawi się w stunt) i miał glebę przy około 100 km. Crash w ogóle prawię się nie starł tylko od razu zgiął i pękł przy samym mocowaniu a konstrukcja taka sama jak moja. Tak dla przykładu crashe oryginalne mają takie same wymiary (wykonane z tworzywa) i cała jego wytrzymałość opiera się śrubie. Crashe łączone ALU-tworzywo i tak maja główną część z ALU i tylko końcówka z tworzywa. Główny trzpień jest taki sam jak u mnie więc różnią się tylko końcówką. P.S. Mam nadzieje że nigdy nie będę miał okazji kłaść motoru przy 120 km. A jeśli to na pewno sprawię sobie kolejne moto bo na takim juz bym niechciał śmigać bo jak by nie było taki szlif musi narobić szkód. Pozdrawiam Edytowane 26 Stycznia 2008 przez marcincbr600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekk. Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Cześć! Zdarzyło Wam sie złapać shimme na XX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
njoyXX Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Hej!Mi jeszcze nie.Ponoc XX nie ma tendencji do shimmy.A Tobie sie to zdarzylo ze pytasz?Pozdro,M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekk. Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Też tak myślałem. Wyprzedzałem busa i mocniej odkręciłem manetke i wtedy zaczeło majtać kierownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
njoyXX Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Ciekawe czemu tak.Ja nie raz odkrecalem pozadnie manetke przy wyprzedzaniu w roznych sytuacjach i nigdy tak nie mialem.Moze to z powodu podmuchu powietrza do wiekszego pojazdu?Ale jak sobie przypomne to nawet czujac podmuch przy wyprzedzaniu moto nigdy mi nawet nie wskazal ze shimma moze byc.Moze cos z zawieszeniem masz nie tak?XX uchodzi za sprzeta ktory w shimme nie wpada,ale wszystko jest mozliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekk. Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Oto zdjęcia zamieszczam i mojego sprzęta. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/90ceaee285aba8c9.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bca7a6a1a298c7ef.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/82574f0797b7705f.html Ta shimma to może przez podmuch wiatru w ten piątek nieżle wiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
njoyXX Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Hej!Calkiem mozliwe,ze to wiater.Chcesz byc spokojny to sprawdz lozyska na glowce i w kole.Ja kiedys lecialem po osiedlu i w miescu gdzie byl przelot miedzy blokami zlapalem podmuch,wrazenie takie jak cos by mi przednie kolo podcielo.Prawie kraweznikem sie skonczlo.Ale shimmy itp nie bylo.Masz dwa XX?Czy przerabiales?Ten w skorach fajny,podoba mi sie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTBlackbird Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Ładnie zrobiony sprzęcik, a moto nie miał żadnego szlifa ani dzwona(bo widze że brakuje Ci plastiku od dołu wlotów powietrza-na jednym zdjęciu,no i to chyba są 2 różne motory) ? Bo szimma w XX raczej nie występuje jak jest wszystko ok. Długo masz już ten moto, czy dopiero kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemoXX Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Kupię stelaż Givi z płytą i kufer Maxia 52l w dobrym stanie do XX-a w rozsądnej cenie. Jeżeli macie jakieś ciekawe oferty to będę wdzięczny! Pozdrawiam! :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTBlackbird Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Koledzy zbliża się termin wymiany opon w moim Blackbirdzie i chciałbym poznać wasze zdanie. Na jakich oponkach wam się najlepiej pomyka, oczywiście po drogach publicznych, a nie po torze. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi