leszek.sutula Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Czesc! W ramach przygotowan do wiosennych wypraw, pytanie ktore jeszcze nie padlo - co warto ze soba wozic pod siedzeniem XX jako podstawowy zestaw naprawczo-regulacyjny? Co Wy wozicie? Jakie klucze, inne uniwersalne narzedzia, łatki, szmatki, scyzoryki mcgyvera :-), ktore z doswiadczenia pomogly Wam najbardziej w trasie, kiedy do warsztatu daleko, a trzeba cos podregulowac, naciagnac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Fabryczny zestaw narzedzi umozliwia wymontowanie przedniego jak i tylnego kola. Kilka bezpiecznikow,kilka tzw. "robakow' do zapchania malych przebic,kilka naboi CO2,tasma elektryczna,kawalek kabla,i to chyba wszystko.To plus porzadne obcego-kombinerki. Jedna rzecz wiecej,mala latareczka na LED. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszektopólski Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Ja od trzech latek w xx tylko scyzoryk niezawodna maszynka ale po ostatnim defekcie systemu alarmowego chyba trzeba zestawik przygotowac :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek.sutula Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Dzieki za Wasze odpowiedzi. Tomek, a do czego sa potrzebne naboje CO2? Strzelam ze do awaryjnego napompowania kola...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Tak.BMW ma taki fajny zastawik do naprawy przebicia,trzy naboje z wezykiem,klej,pare kolkow,kilka narzedzi. Naboje nabija kolo to tego stopina za mozna dotelepac sie do stacji benzynowej,itd i napompowac do wymaganego cisnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRIDGE Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Czy ktoś z was ma na swoim motocyklu założony pokrowiec na zbiornik BAGSTER-a? Jakieś uwagi co do jego plusów i minusów. Jak wygląda montaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbisz Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Czy ktoś z was ma na swoim motocyklu założony pokrowiec na zbiornik BAGSTER-a? Jakieś uwagi co do jego plusów i minusów. Jak wygląda montaż ? Ja mam. Ale ja to mam zboczenie - to moje 3 moto na ktorym mam bagstera i nie narzekam. Wiele jest osob ktorym sie nie to podoba - ale ja mam to w D... najfajniejsze jest to ze sciagasz go i masz jak nowy bak - a nie porysowany od zamka czy wytarty od spodni. wiem ze mozna to inaczej pozabezpieczac - ale bagster jest dla mnie najwygodniejszy - poza tym jak scisniesz kolanami bak to jest jakby lepsza nad tym kontrola - nie slizgaja sie nogi :) Montaz jest bardzo prosty - z przodu przeciagasz w okolicach glowki pasek + 2 czy 3 plastikowe uchwyty i po klopocie - roboty na 10 minut. Jesli masz okazje kupic za ok 200-250 zl a najlepiej od razu z torba to naprawde polecam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Miałem w CBR 600 - super sprawa - również polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssmolen Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Czy ktoś z was ma na swoim motocyklu założony pokrowiec na zbiornik BAGSTER-a? Jakieś uwagi co do jego plusów i minusów. Jak wygląda montaż ? Ja też mam, ale w innym motocyklu. Bardzo mi się to podoba. Jest praktyczne i można fajnie zgrać do tego torbę na bak. Fridge jak się można z Tobą zgadać na temat zamontowanego ksenona w xx-ie.Czytałem, że masz taki zestaw i jeden nawet ci został. Odezwij się co myślisz o sprzedaży tego co zalegau Ciebie w garażu :smile: Tak.BMW ma taki fajny zastawik do naprawy przebicia,trzy naboje z wezykiem,klej,pare kolkow,kilka narzedzi. Naboje nabija kolo to tego stopina za mozna dotelepac sie do stacji benzynowej,itd i napompowac do wymaganego cisnienia. A gdzie takie cudo można zaupić? Jest to dostępne w Polsce? Przyznam, że wybieram się w tym roku do Bułgarii na motorze i taki zestaw może okazać się bardzo pomocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Z tego co sie orientuje kazde nowe BMW ma to w zastawie narzedzi, plus mozna to dodatkowo zakupic u dealera motocykli BMW,przynajmniaj tutaj. Tak to wyglada http://www.ascycles.com/detail.aspx?ID=2120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRIDGE Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Niestety zapasowy xenon jeździ już u kumpla w GSX-R750 i jest z tego bardzo zadowolony. Apropos BAGSTER-a na zbiornik to już zakupiłem - wygląda świetnie, kolorystycznie zgrany idealnie - jak się sprawuje zobaczymy już niedługo. Czekam jeszcze tylko na kanapę z MARIOMOTO, którą niedawno zamówiłem - mam nadzieję że moje dupsko w koncu zazna troche komfortu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszektopólski Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Witam. Może ktoś podpowie po ilu km wymieniamy w xx łańcuszek rozrządu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssmolen Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Niestety zapasowy xenon jeździ już u kumpla w GSX-R750 i jest z tego bardzo zadowolony. Apropos BAGSTER-a na zbiornik to już zakupiłem - wygląda świetnie, kolorystycznie zgrany idealnie - jak się sprawuje zobaczymy już niedługo. Czekam jeszcze tylko na kanapę z MARIOMOTO, którą niedawno zamówiłem - mam nadzieję że moje dupsko w koncu zazna troche komfortu. Kolego możesz powiedzieć coś więcej na temat tej kanapy?? Jaka cena, może jakieś zdjęcie?? Sprawdzałeś taką kanapę jaka jest poprawa w komforcie jazdy?? Sam w tym roku mam zamiar zrobić kilka tyś na xx-ie i może jest to przydatna zmiana:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRIDGE Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Jak narazie jeszcze nie miałem okazji polatać na kanapie z MARIOMOTO na dłuższe traski. Miałem okazję przejechać się ok. 50 km na XX-ie mojego kumpla. Różnica jest znaczna tzn. dużo wygodniejsza, dobrze wypoziomowana (nie zjeżdża się cały czas na bak) i super wygląda. Istotne w tych kanapach po przeróbce to że jest gdzie się zaparzeć tyłkiem żeby za daleko się nie przesunąć przy konkretnej jeździe. Koszt takiej kanapki to około 350-370 PLN za przeróbkę i obszycie (trzeba dostarczyć swoją stara kanapę). Mozna nawet wszyć sobie w kanapę żelowe wkładki ale użytkownicy odradzają - latem żel strasznie się nagrzewa i działa jak termofor - krótko mówiąc dupa się gotuje. Stronka internetowa tej firmy to: http://www.mariomoto.pl/ Jest tam też kilka zdjęć z przykładowymi obszyciami do XX-a - jednak ja wymyśliłem swój własny projekt. Zobaczymy jak zostanie wykonany projekt i czy będzie wygodnie za jakieś 3-4 tygodnie (tyle trwa realizacja zamówienia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 witam, jeśli ktoś jest zainteresowany to pod poniższym linkiem można sobie pobrać instrukcję obsługi XX w języku polskim. http://www.megaupload.com/?d=KSXT5PS0 pzdr Cytuj KAPD Klub Anonimowych Piratów Drogowych"Człowiek zbyt poważny jest strasznie śmieszny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi