Wazzabii Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) witam, odwiedziłem urząd celny i sprawy mają się następująco. zademonstruje na przykładzie cena motocykla $200cena transportu $100cena ubezpieczenia (nie wysokość ubezpeiczenia tylko koszt) $50 suma = $350 od tej sumy płacimy 6% cła a 22% VATu płacimy od tych $350 i 6% razem wziętych co do paczek sytuacja ma się podobnie GIFT jest zwolniony z opłat jeżeli jego wartość nie przekracza 45 EURO dla zainteresowanych tematem http://isztar.mf.gov.pl:7080/taryfa_celna/...l=y&impexp=#POS Edytowane 8 Marca 2008 przez Wazzabii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiak Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 jest tu ktos moze kto zajmuje sie sciaganiem z usa do polski motocykli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 potwierdzam iż od 25 czerwca jestem w USA,padło jednak na Poludniowa Karoline (wschodnie wybrzeże) chętnych zapraszam na priv, co do cen, to dokładne moge podać dopiero jak będę na miejscu, lecz moge zagwarantować, że ceny będą atrakcyjne. pozdrawiamWazzabii p.s.preferuje kontakt osobisty, żeby nie było nieporozumień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafar90 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 witam. czy moglby ktos podac mi przyblizona kwote sprowadzenia motocyklu z usa. cena motoru ok 3200$ do 3500$.dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) Kasa zawsze ginie z kieszeni i nie tylko....dokładnie paczkę przetrząsają. ostatnią paczkę jaką dostałem był laptop z kwotą $300 ... od tego było ~230zł opłat.... Na motocykl w częściach tak jak opisał wcześniej Wazzabi są dokładnie takie opłaty, zresztą takie są na wszystko w paczkach opłaty. Kurcze jak sobie poczytałem tak o tym tutaj to chyba też pojadę do stanów bo mam dowolna możliwość to zrobić.... ściąganie maszynek wydaje się być bardzo opłacalnym zajęciem. Jak będę znał konkrety to pewnie dam znać... Co do miejsca to Chicago Illinois ;) Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez Jackuzy Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafar90 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 a ktos moglby podac konkretna cene sprowadzenia motoru jezeli kosztuje w granicach 3500$. czytalem ten watek i widziale ze sie znacie. niektorzy pisali jak sciagnac na rozne sposoby. prosze o konkretna cene. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ratosny Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 a ktos moglby podac konkretna cene sprowadzenia motoru jezeli kosztuje w granicach 3500$. czytalem ten watek i widziale ze sie znacie. niektorzy pisali jak sciagnac na rozne sposoby. prosze o konkretna cene. 0.22*3.5 +0.03*(0.22*3.5)+400$(przez ocean) + 100-200$(lub troche wiecej-transport po stanach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafar90 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 sporo kosztuje ten transport jezeli dobrze policzylem to wyszlo 1400$. sa jakies tansze sposoby?? widzialem np rozkrecanie i pakowanie w paczki i wysylanie na rozne adresy. duzo taniej to wychodzi??tez prosilbym o konkrety. sorry 1200$. pytania nadal aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafar90 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 jest ktos kto juz sciagal z usa motory?? bo ceny jak i roczniki sa bardzo atrakcyjne, tylko koszty transportu mnie przerazaja. ile kosztuje transport?? jeden koles na ebay napisal mi ze 3000$. Oby to moglo sie zrobic taniej?? dzieki za konkretne odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek436 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 A przy sprowadzeniu nowego motocykla z USA myślę o Suzuki naprawy na gwarancji można robić w Polsce? tzn czy gwarancja jest międzynarodowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalim1 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 jak wygląda rejestracja w Polsce? obecnie potrzeba dowód rejestracyjny aby zarejestrować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 WitamGdzie w necie szukać ogłoszeń z używanymi sprzętami? oprócz e-bay. proszę o linki :P pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek436 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 WitamGdzie w necie szukać ogłoszeń z używanymi sprzętami? oprócz e-bay. proszę o linki :biggrin: pozdro np. http://www.cycletrader.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek436 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 To co z tą gwarancję bo nikt nie odpisał? Jak się kupi nowy motor to jest gwarancja międzynarodowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 To co z tą gwarancję bo nikt nie odpisał? Jak się kupi nowy motor to jest gwarancja międzynarodowa? tu akurat niezależnie od kraju w którym kupisz, sprawę reguluje producent. Musisz popytaćpozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi