Farmidona Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Witam,Czego będzie wymagać firma ubezpieczenoiwa PZU w przypadku chęci ubezpieczenia pojazdu, kóre na dzień dzisiejszy NIE MA ważnego OC? OC na ów pojazd jest nieważne od kilku miesięcy. Chcę pojazd ten nabyć, zarejestrować i opłacić. Czy są z tym związane jakiekolwiek trudności/nieudogodnienia? Czy jest to dużym problemem czy też nie? Prosze o odpowiedź, to ważne dla mnie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Witam,Czego będzie wymagać firma ubezpieczenoiwa PZU w przypadku chęci ubezpieczenia pojazdu, kóre na dzień dzisiejszy NIE MA ważnego OC? OC na ów pojazd jest nieważne od kilku miesięcy. Chcę pojazd ten nabyć, zarejestrować i opłacić. Czy są z tym związane jakiekolwiek trudności/nieudogodnienia? Czy jest to dużym problemem czy też nie?Prosze o odpowiedź, to ważne dla mnie dziękuję kupujesz i płacisz oc ( sa firmy gdzie juz ubezpieczaja na sama umowe kupna sprzedazy przed przerejstrowaniem ) do momentu zakupu nie twoj pojazd nie twoje oc :icon_razz: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farmidona Opublikowano 6 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 w porządku - rozumiem :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 No nie wiem. Kupujesz rejestrujesz płacisz OC a za pół roku przychodzi wezwanie do zapłaty z firmy w której był ubezpieczony poprzedni właściciel. Tak było z samochodem który kupił mój Ojciec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 OC jest zawsze przedluzane automatycznie chyba ze wlasciciel pojazdu powiadomi ze nie chce. Jesli sprzedajacy tak zrobil to powinien miec na to dokument. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 OC jest zawsze przedluzane automatycznie chyba ze wlasciciel pojazdu powiadomi ze nie chce. Jesli sprzedajacy tak zrobil to powinien miec na to dokument. DOKŁADNIE ale jesli nie wymowił danej firmie ubezpieczeniowej to zadłuzenie jest jego zadłuzeniem w obec firmy ubezpiczeniowej nie nabywcy pojazdu ktory zgodnie z przepisami niezwłocznie po nabyciu najlepiej tego samego dnia ubezpiecza pojazd ;) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 DOKŁADNIE ale jesli nie wymowił danej firmie ubezpieczeniowej to zadłuzenie jest jego zadłuzeniem w obec firmy ubezpiczeniowej nie nabywcy pojazdu ktory zgodnie z przepisami niezwłocznie po nabyciu najlepiej tego samego dnia ubezpiecza pojazd :D pzdrZgoda tylko że jeżeli nie wymówimy starego ubezpieczenia to mamy dwa No chyba że ubezpieczamy w tej samej firmie ubezpieczeniowejNie pamiętam czy mój Ojciec zapłacił dwa razy czy się wykłócił ale że się nachodził to nachodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgoda tylko że jeżeli nie wymówimy starego ubezpieczenia to mamy dwa No chyba że ubezpieczamy w tej samej firmie ubezpieczeniowejNie pamiętam czy mój Ojciec zapłacił dwa razy czy się wykłócił ale że się nachodził to nachodził szczescie w nieszczesciu ze sprzedajacy twojemu ojcu pojazd nie miał wyroku do odsiedzenia :bigrazz: bo moze z kupnem pojazdu załapał by sie tez na ten wyrok :D pzdr :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Kurffa... giganci wiedzy...Generalcie bzdury straszne piszecie, proponuję grzebnąć w wyszukiwarce było milion razy. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 ja przy kupnie miałem po poprzednim właścicielu oc z zapłaconą pierwszą ratą.wymówiłem ubezpieczycielowi oc i zapłaciłem u innego.gdybym nie wypowiedział (jest na to 30 dni od daty zakupu) to płaciłbym drugą ratę za poprzednika a była ona 110%- miał zwyżkę ze względu na wiek ,i zapłaciłem swoją stawkę ze zniżką 60%.to było we wrześniu tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi