Skocz do zawartości

kupno pojazdu z nieważnym OC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czego będzie wymagać firma ubezpieczenoiwa PZU w przypadku chęci ubezpieczenia pojazdu, kóre na dzień dzisiejszy NIE MA ważnego OC?

OC na ów pojazd jest nieważne od kilku miesięcy. Chcę pojazd ten nabyć, zarejestrować i opłacić. Czy są z tym związane jakiekolwiek trudności/nieudogodnienia?

Czy jest to dużym problemem czy też nie?

Prosze o odpowiedź, to ważne dla mnie

dziękuję

Witam,

Czego będzie wymagać firma ubezpieczenoiwa PZU w przypadku chęci ubezpieczenia pojazdu, kóre na dzień dzisiejszy NIE MA ważnego OC?

OC na ów pojazd jest nieważne od kilku miesięcy. Chcę pojazd ten nabyć, zarejestrować i opłacić. Czy są z tym związane jakiekolwiek trudności/nieudogodnienia?

Czy jest to dużym problemem czy też nie?

Prosze o odpowiedź, to ważne dla mnie

dziękuję

kupujesz i płacisz oc ( sa firmy gdzie juz ubezpieczaja na sama umowe kupna sprzedazy przed przerejstrowaniem ) do momentu zakupu nie twoj pojazd nie twoje oc :icon_razz:

pzdr

OC jest zawsze przedluzane automatycznie chyba ze wlasciciel pojazdu powiadomi ze nie chce. Jesli sprzedajacy tak zrobil to powinien miec na to dokument.

DOKŁADNIE ale jesli nie wymowił danej firmie ubezpieczeniowej to zadłuzenie jest jego zadłuzeniem w obec firmy ubezpiczeniowej nie nabywcy pojazdu ktory zgodnie z przepisami niezwłocznie po nabyciu najlepiej tego samego dnia ubezpiecza pojazd ;)

pzdr

DOKŁADNIE ale jesli nie wymowił danej firmie ubezpieczeniowej to zadłuzenie jest jego zadłuzeniem w obec firmy ubezpiczeniowej nie nabywcy pojazdu ktory zgodnie z przepisami niezwłocznie po nabyciu najlepiej tego samego dnia ubezpiecza pojazd :D

pzdr

Zgoda tylko że jeżeli nie wymówimy starego ubezpieczenia to mamy dwa

No chyba że ubezpieczamy w tej samej firmie ubezpieczeniowej

Nie pamiętam czy mój Ojciec zapłacił dwa razy czy się wykłócił ale że się nachodził to nachodził

Zgoda tylko że jeżeli nie wymówimy starego ubezpieczenia to mamy dwa

No chyba że ubezpieczamy w tej samej firmie ubezpieczeniowej

Nie pamiętam czy mój Ojciec zapłacił dwa razy czy się wykłócił ale że się nachodził to nachodził

szczescie w nieszczesciu ze sprzedajacy twojemu ojcu pojazd nie miał wyroku do odsiedzenia :bigrazz: bo moze z kupnem pojazdu załapał by sie tez na ten wyrok :D

pzdr :biggrin:

ja przy kupnie miałem po poprzednim właścicielu oc z zapłaconą pierwszą ratą.wymówiłem ubezpieczycielowi oc i zapłaciłem u innego.gdybym nie wypowiedział (jest na to 30 dni od daty zakupu) to płaciłbym drugą ratę za poprzednika a była ona 110%- miał zwyżkę ze względu na wiek ,i zapłaciłem swoją stawkę ze zniżką 60%.to było we wrześniu tego roku.