artur.h Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Wydaje mi się że musi mieć pompkę oleju, bo bez niej jazda pod i z górki byłaby niemożliwa, tak samo jak pochylanie się w zakrętach. A wiadomo - nie pochylasz się = nie skręcasz = nie umiesz jeździć (no chyba że na 1/4 mili :crossy: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek161616 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 (edytowane) bierz simsona S51 Enduro z ładnym tuningiem i zadbanego to będzie i piękny i zrywny i szybki i z naprawą nei ma problemu a te chińczyki to tylko ładnie wyglądają Edytowane 26 Kwietnia 2008 przez bartek161616 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinyl Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 To ja moze tez wyraze swoja opinie, mam to coś ponad rok, zrobione koło 5 K km wiec co nieco moge chyba powiedziec. Ma wiele wad - modele z 07 musza miec na serwisie wymieniona pradnice bo swiatla nie dzialaja. Jakosiowo nie jest super, ale lepiej niz w typowych chinczykach. Moc - jak na 50 to bardzo zadowalajaca, to prawda ze na blokadach zamyka licznik, ale nie zawsze (na prawde sporo zalezy od wiatru), 4 bieg wyraznie zablokowany. Przekonala mnie cena, wyglad - nie przypomina klasycznego skutera, a bardziej motorek, i nozna kopka zmiany biegow - chcialem sie na tym nauczyc jezdzic. Bioroac pod uwage stosunek cena jakosc, na polskim rynku jest tylko wlasnie ta jedna mozliwosc, majac do dyspozycji 4 K kupilbym juz jakis lepszy skuterek. Spalanie rzeczywiste to 2,5l na 100 czyli ciut wiecej niz romet podaje, ale i tak prawie nic. Duze kola to zdecydowany plus, na zakretach mozna sie troche zlozyc, wiecej niz skuterem. Ogolnie polecam kazdemu, jeszcze pojezdze nim do jesieni i bede go sprzedawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Uwagi odnosnie ROMETA 767http://www.forum.skutery-motocykle.pl/viewtopic.php?t=4214 Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez tomason2 Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Ludzie pozbądźcie się złudzeń za takie pieniądze to nie moze być dobre jakosciowo, musi to byc bublem. No chyba ze materiały na ogara w fabryce rometa pochodzą z kradzieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinyl Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 (edytowane) Co za kolo -.- Wszakze ludzie pozbądzcie sie zludzen, jak prorok wam powiedział. W konu za taką kase MUSI, po prostu MUSI byc gówno. Nie liczy sie ze niemal KAZDY klient jest Bardzo zadowolony z zakupu, on mowi ze to i tak jest gówno, pomijajac wszystkie powyzsze opinie na tym i innych forach, więc na pewno ma racje. pozdro ziomek!! ja nie mowie ze taki S200 np do GSa sie umywa, wogle bez porownania to fakt. zgodze sie rowniez z faktem ze to cena jest miernikiem jakosci, jednak jak NA TE CENE, jakosc jest dobra, jakosc/osiagi na pewno lepsze niz u konkurencji (chinskiej) ktore kosztuja i tak duzo wiecej. Mozesz dac 10K za np peugoeta albo 4k i miec produkt jakosciowo podobny, osiagami rowniez zblizony. Ale fakt faktem ze wiekszosc chinoli za 2 K to straszne buble, nie wiem czy juz czujesz o co mi chodzi. Co do linku ktory podał tomason2 - wypowiada sie tam kolejny niezly agent ktory niezle uogolnia na podstawie swoich zlych doswiadczen. przedewszystkim kupil uzywke od kumpla, po 2gie - wszystkie jego wady byly spowodowane niekompetencja serwisu i tu sie zgodze - mechanicy w romecie sa rozni i czesto sie zdarza ze olewaja takie sprawy jak np rprzeglad zerowy a na przegladach biora 80 zł zeby sprawdzic czy hamulce działaja - bez odpalania motorku. Ale autor wypowiedzi mowi o wszystkich rometach, przestrzega nas, pisze ze to sie rozpada w rekach. Zreszta teraz mnie to wali, nie jestem fanatykiem rometu, mam swiadomosc ze to produkt z nie najwyzszej polki, ale na pewno romet (nawet jesli nie w pelni polski) ma sporo przewage nad konkurencja - gwarancja 2 lata, assistance, nowy sprzet za niewielkie pieniadze. Nowy i niekoniecznie wadliwy na ogarku 10 k mam zrobione, na k125 wyjezdzilem z 5 tys i troche na s200 smigalem ale na temat jego awaryjosci sie nie wypowiadam bo nie wiem. Po wakacjach i tak GSa albo CB kupuje, ale nie zaluje i wszystkim doradzam produkty rometa. Edytowane 29 Kwietnia 2008 przez vinyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swatu Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Ja mam ogara i jest w porządku. Na razie mam 3700km ale ile mogłem zrobic przez zimę i trochę jesieni? Poza kilkoma wadami solidny. Bezproblemowo wyprzedza wszystkie skutery typu kingway, keeway czy innych matrixów(do 5000pln). Na pewno opłaca się go kupic. modele z 07 musza miec na serwisie wymieniona pradnice bo swiatla nie dzialaja. Widac dużo wiesz... nie ma żadnej nowej prądnicy! Światła są podłączane pod akumulator. Silnik bardzo popularny montowany niegdyś w małych hondach(Honda Dax). Natomiast cała reszta(nadwozie, rama, zawieszenie) jest zapożyczone z yamahy X1. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinyl Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Ziomek - uwierz mi ze jest pradnica ;) I jak nie wiesz to sie chociaz nie wymądrzaj, tym bardziej. Modele 07 mają zły układ i schemat elektryczny jest do malej modyfikacji, ale na serwisie wymieniają cały panel z prądnicą, jeśli nadal niedowierzasz moge Ci nawet wysłać zdjęcie starych prądnic w ogarze - tych wadliwych, oraz tych po 01.01.08, produkowanych w podgrodziu. Fakt faktem, ze do 5 K wyprzedza inne chinole, za 2 700 (teraz podrozaly do 3k), jest to niesamowicie oplacalny zakup, nawet po podwyzce. W tej cenie nic mocniejszego i wygodniejszego nie bedzie (tym bardziej nowki), wadą jest niewielki schowek, tak to w porzadku, pozatym na duzych kolach o wiele lepiej sie jezdzi niz na typowo skuterowych ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miettek Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 A to prawda, ze nowe Ogary maja tak, ze gdy sie wrzuca bieg to szarpie mimo i z nie puszcza sie sprzegla oraz maja cos z gaznikiem ze gasnie i nie da sie zapalic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swatu Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Nie, nie mają. Nie wiem kto Ci tak nagadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyszunia1514 Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 swatu, a to niby jest reguła? Mój kumpel kupił ogara 900 i u szarpało, ale to tylko kwestia regulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miettek Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 A czy to duzy problem? Aha, nie chcialbym zasmiecac forum kolejnymi tematami, dlatego pytam: czy ujechalbym rometem k125? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swatu Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 czy ujechalbym rometem k125? Ale pytania stary walisz. :buttrock: a to niby jest reguła? Mój kumpel kupił ogara 900 i u szarpało, ale to tylko kwestia regulacji Czyli to nie jest normalne, to sprawa złej regulacji. Ja tak nigdy nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miettek Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Ale ujechalbym czy nie? czy np gdzies w teren czy bym wjechal czy poprostu zacierzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur.h Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Ale dlaczego rometem k125 w teren? Przecież to jest typowo szosowy motocykl... :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi