m16 Opublikowano 23 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2003 WitamOstatnio zastanawialem sie nad takim zagadnieniem:"Czy akumulator w simsonie jest w stanie "pociagnac" jakis firmowy alarm motocyklowy" I niestety nic nie wymyslilem - moze mi ktos odpowie ?? I kozystajac z okazji (nie ma sensu zakladac 2 watkow) jeszcze jedno pytanko - do uzytkownikow simsonow.Ostatnio bylo duzko klutnki na temat v-maxow wiec pytam: "Ile leci taki fabryczny simson" ??Na roznych stronach sa niestety podane rozne dane :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gościu Opublikowano 23 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2003 mój kumpel w simaku ma taka syrene ze ja pie**ole 8O jest strasznie głośna :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 23 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2003 "Czy akumulator w simsonie jest w stanie "pociagnac" jakis firmowy alarm motocyklowy" Alarmy motocyklowe maja pobor pradu rzędu kilkudziesięciu/kilkuset mA wiec bez problemu.Wysokotonowe syrenki alarmowe rowniez maja nie duzy pobor pradu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 23 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2003 Konkretnie chodzi mi o cos takiego:http://www.moto.allegro.pl/show_item.php?item=16956291lub jeszcze bardziej:http://www.moto.allegro.pl/show_item.php?item=16932489Co o tym myslicie - zda egzamin - warto - jak tak to ktory ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 23 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2003 WitamOstatnio zastanawialem sie nad takim zagadnieniem:"Czy akumulator w simsonie jest w stanie "pociagnac" jakis firmowy alarm motocyklowy" I niestety nic nie wymyslilem - moze mi ktos odpowie ?? I kozystajac z okazji (nie ma sensu zakladac 2 watkow) jeszcze jedno pytanko - do uzytkownikow simsonow.Ostatnio bylo duzko klutnki na temat v-maxow wiec pytam: "Ile leci taki fabryczny simson" ??Na roznych stronach sa niestety podane rozne dane :-)Jezdzilem 3ema fabrycznymi i jada 65 max do 70 ale to juz katowanie. Nie wierz w baśnie o 80 itp. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 23 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2003 tutaj greedo musze sie nie zgodzic, otoz jechalem simsonem ktory lecial 85 km/h (!) <-- to juz bylo katowanie.Mierzylismy to zegarami w mojej (jeszcze) Hondzie MB5-S i qmpla Arpilii Tuareg - wiec cos w tym musi byc.Kolega -wlasciciel simsona, kupil go za 1 200 na wsi gdzie przeszedl on wizualny tuning :> i jego masa zostala zmniejszona (ciekawe o ile - 2kg :wink: ) + owiewka bez szyby :(Silnik na prawde byl zdrowiutki czego nie moge powiedziec o ramie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 23 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2003 Ja miałem SR50 w stanie idealnym (dosłownie-nigdy remontu nie miał itd) to niezależnie od tego czy jechałem z kolegą czy sam to osiągałem max 70km/h (dodam, że waga moją + kolegi = max udźwig SR czyli 160kg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 23 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2003 w sumie to o simsonach chodzą juz legendy... głównie jesli chodzi o małą awaryjność, i niezłe osiągi, choć ja jechalem max 65-67 simsonem kolegi, tez orginalny bez remontu... moze to i jedzie szybciej, jak dla mnie to nie jest najwazniejsze Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 23 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2003 wlasnie bywa roznie, moj znajomy ma na wsi simsonka SR50, stan bardzo dobry, rozpedzalem go na maxa ( sam chcial) i co ? 55 max :( sjakis zmulony byl, a nie dal sie do niego dotknac, chcielismy z kumplem pogrzebac czy cos przy nim - no way. ale spisuje sie super, a jak na skuterka predkosc okolo 50ciu byla idealna. motorek jezdzi juz ktoryys sezon i wszystko w porzadku, zero awarii ( oprocz szlifa itp :wink: ) . a alaram - dobra rzecz, ze tak powiem uspokajacz nerwow :wink: chociaz musisz to schowac zeby ziomal centralki nie znalazl :wink: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 23 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2003 chociaz musisz to schowac zeby ziomal centralki nie znalazl :( :wink:Centralke do schowka, schowek na kluczyk, schowek pod siedzenie, siedzenie na kluczyk :lol::lol::lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 23 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2003 vmax simsona bez pochyłości, bez wiatru od 60 do 70 km/h. Nie wierz w baśnie o 80 itp.a uwieżysz mi w 86 :?: licznikowe oczywiście! potężna góra, świetny wiatr i dało radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 23 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2003 nie no z gory pewnie... zreszta zeby simson tyle wyciagal musi byc w super stanie Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 24 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2003 Seba - a co sadzisz o tym alarmie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surfmean Opublikowano 24 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2003 Moj seryjnie lecial 65-67, ale max bezpieczna predkosc to 80, przy wiekszych predkosciach simek robi sie bardzo niestabilny, poprostu jest za lekki, ja moim na maxa lecialem okolo 95-98, ale z niezlej gory i to byl poprostu szok. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 24 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2003 Podsumowywujac:Simson fabryczny leci ok 60 km/hJak teraz jeszcze odpowiecie mi na pierwsze pytanie (o alarmie) to bedziecie wielcy ;-);-);-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi