ukasz Opublikowano 21 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2003 Buuuuuuuuhahaha :lol: :lol: .Jawka wez sie schowaj w krzaki ze swojimi bredniami.Pieprzysz bzdury jak malo ktory.Kto ci uwierzy ze twoja Jawka leci ponad 70km/h??? Błogosławieni, którzy nie widzieli a uwierzyli :( Krótkie obliczenia pozwalają stwierdzić, że 70 km/h Jawa rozwija już po zrzuceniu z wysokości około 20 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 21 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2003 Moja jawa wyciąga 70km/h, ale z górki :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 21 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2003 Mierzylem licznikiem jawki i pokazalo mi 70 i troche kmh (mozliwe ze zle pokazuje) nie wiem mówie tylko to ile pokazal mi max licznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 21 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2003 Zapomniałem o jednym. mój kumpel ma jawke z 72 i też podobno leci mu ponad 70 :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 21 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2003 Mierzylem licznikiem jawki i pokazalo mi 70 i troche kmh (mozliwe ze zle pokazuje) nie wiem mówie tylko to ile pokazal mi max licznik. Do ilu wyskalowany jest właściwie licznik w jawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 21 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2003 A ja Simkiem 140 jechałem:) Tak licznik pokazywał, gdy wskazówka na kołku się oparła :( Heheheh we dwie osoby. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pazdi Opublikowano 21 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2003 według mnie oryginalna Jawka w życiu nie poleci 70 bo wałek zdawczy nie ma takich obrotów żeby do takiej prędkości tylne koło rozpędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 21 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2003 bo wałek zdawczy nie ma takich obrotów Żądam wyjaśnień ! :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 21 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2003 Nie ma co tu gadac o v-maxach bo to bez sensu - ja naprzyklad na standardowym liczniku jawoskim (gdy mi jeszcze dzialal) mialem ponad 80 :lol::lol::lol: (bo do tylu jest wyskalowany) al eponiewaz nie ma zadnego ogranicznika to wskazowka jeszcze dalej poszla :lol: potem jak sie zaczal psuc to jadac v-maxem pokazywal ok 30 :lol:Jedyne co moze byc w miare dokladne to pomiar licznikiem rowerowym - ale musza byc dobrze wszystkie dane wprowadzone :-)Niezbyt dokladny (acz kolwiek dokladniejszy od licznika motorowerowego) jest licznik samochodowy - naprzyklad jechalem kiedys obok malucha na jawce i potem sie goscia (znajomy) pytam ile lecia a on mi ze 75 :lol::lol::lol:ten sam licznik (znaczy ten sam maluch :wink: ) pokazal predkos maxymalna komarka kumpla jako prawie 70 ;-) Jak ktos to kiedys powiedzial predkosc w tych starych motorowerach zalezy glownie od przelozenia.Wlasnie dla tego smiac mi sie chce jak slysze ze simson moze leciec 130 :-) (chyba ze z innym silnikiem :( ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 21 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2003 przecież to żart był............. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 21 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2003 Nie chodzilo mi o Ciebie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 21 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2003 A ja gdzieś czytałem na niemieckiej stronie o simsonie który wyciągał 140km/h :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 21 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2003 zapodaj linka - chetnie to zobacze ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 21 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2003 A ja gdzieś czytałemNapisałem gdzieś, więc niepamiętam gdzie, bo linka bym napewno podał :lol: [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 21 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2003 Buuuuuuuuhahaha :lol: :lol: .Jawka wez sie schowaj w krzaki ze swojimi bredniami.Pieprzysz bzdury jak malo ktory.Kto ci uwierzy ze twoja Jawka leci ponad 70km/h???Moze ma ponad 10KM jeszcze i okolo 50 Nm :lol: zastanow sie zanim cos napiszesz zeby cie nie wysmiewaliChcesz coś jeszcze powiedzieć :?: chłopak wierzy licznikowi' date=' czyli już mamy błąd, ale oprócz tego wcale nie musi nas bajerować.Kolega (jest nawet na forum) jeździł jawką ponad 70 z górek, a na prostej równe 70. Jemu licznik pokazywał trochę więcej, a mój pokazywał dokładnie tyle. Jest to możliwe :!: Koleś mojego simsona doganiał z tym tylko, że wolno przyspieszał.A mojemu licznikowi można ufać, bo pokazuje zwykle 4 - 7 km/h mniej niż inne. Ale nie nie, on nie zaniża! :lol: Prawda jest taka, że to inne zawyżają. Jestem o tym dogłębnie przekonany :twisted: :( :lol: :lol: według mnie oryginalna Jawka w życiu nie poleci 70 bo wałek zdawczy nie ma takich obrotów żeby do takiej prędkości tylne koło rozpędzić.Śmiać się czy płakać :?: Drogi kolego, a jak myślisz... od czego są zależne obroty wałka zdawczego :?: Ano od silnika, nie prawdasz :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi